Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τουρκία: Έκρηξη στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βιομηχανίας – Νεκροί και τραυματίες από τις επιθέσεις των δραστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκροί και τραυματίες από τις επιθέσεις των δραστών

Συναγερμός σήμανε σήμερα (23.10.2024) στην Τουρκία, καθώς σημειώθηκε έκρηξη και ακούστηκαν πυροβολισμοί λίγο μετά τις 4 μ.μ στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα.


Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, οι αρχές ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή, μετά την έκρηξη και τους πυροβολισμούς, ενώ το Associated Press έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα ακούστηκε έκρηξη στην πύλη εισόδου των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που βρίσκεται στο προάστιο Καχραμάνκαζάν της Άγκυρας. Στη συνέχεια, ακούστηκαν πυροβολισμοί και δόθηκε εντολή στο προσωπικό να κατευθυνθεί στα καταφύγια, για λόγους ασφαλείας. 


«Υπάρχουν νεκροί κα τραυματίες»

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες και δήλωσε επίσης ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ιατρικό προσωπικό, ενώ προτεραιότητα είναι η ασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Χωροφυλακής και της αστυνομίας. 


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη δημοσιευτεί νέα πλάνα από τους δράστες την στιγμή που πυροβολούν και μπαίνουν μέσα στο κτίριο της TUSAS. Οι δράστες φαίνεται ότι είναι τρεις, εκ των οποίων μια γυναίκα.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του τουρκικού μέσου ενημέρωσης «Haberturk», η τρομοκρατική επίθεση έγινε κατά την διάρκεια αλλαγής βάρδιας και φαίνεται πως έγινε δεύτερη έκρηξη μέσα στις εγκαταστάσεις και ότι υπάρχουν όμηροι. Πλάνα από το τουρκικό κανάλι «Halk» δείχνουν ανθρώπους μέσα σε αίθουσα, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση.


Λίγο μετά τις 5:30 μ.μ. τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δύο από τους συνολικά τρεις δράστες έχουν «εξουδετερωθεί» και ο τρίτος κρατάει ομήρους εντός των εγκαταστάσεων της TUSAS.


Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την επίθεση

Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής. Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες, τα αίτια και τις συνθήκες της τρομοκρατικής επίθεσης. Ήδη, οι Δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.



Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.


Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.


Σημειώνεται επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, λέγοντας πως το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας και έκανε  λόγο για «βαθιά ανησυχητικές αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στην Άγκυρα». «Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», επισημαίνει ο Μαρκ Ρούτε.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365