«Τέτοια βαναυσότητα κακώσεων δεν έχουμε ξαναδεί»
Σοκ έχει προκαλέσει όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα ο ανελέητος ξυλοδαρμός του 3χρονου Άγγελου από την μητέρα και τον σύντροφό της στο Ηράκλειο.
Η κατάσταση του μικρού παιδιού από το Ηράκλειο είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή καθώς ο ξυλοδαρμός που έχει υποστεί ήταν συνεχής με την μητέρα του και τον σύντροφό της να αλληλοκατηγορούνται.
«Η κατάστασή του, από τη στιγμή που ήρθε και χειρουργήθηκε παραμένει σταθερά βαριά και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι αρκετά κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του», είπε μιλώντας στην εκπομπή “Update” του ΕΡΤNews , ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης για το μόλις τριών ετών αγοράκι που δίνει μάχη για τη ζωή του.
Όπως αναφέρει ο κ.Κτενιαδάκης το παιδί συνεχίζει να παραμένει διασωληνωμένο σε βαρύτατη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
Τονίζει χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς το παιδί πέρα από την κρανιοεγκεφαλική κάκωση που είχε, είχε και πολλαπλές εκχυμώσεις, εκδορές και εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός του και στα άκρα του και από την εικόνα, φαινόταν ότι τα τραύματα αυτά ήταν τόσο πρόσφατα, όσο και παλιότερα». Παράλληλα ανέφερε πως υπήρχαν και εγκαύματα επιφανείας.
Ο μοναδικός άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού είναι η γιαγιά του σύμφωνα με τον κ. Κτενιαδάκη ενώ πρόσθεσε πως «η κοινωνική υπηρεσία από όσο γνωρίζω δεν έχει έρθει».
Για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, ο κ. Κτενιαδάκης τόνσε πως «οι κακώσεις που έχει στο κεφάλι είναι πολύ σοβαρές και πολύ βαριές και το αιμάτωμα το οποίο έχει δημιουργηθεί – παρότι έχει παροχετευτεί – συνεχίζει να λειτουργεί και να δημιουργεί πρόβλημα, όποτε οι βλάβες αυτές δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι αναστρέψιμες».
Ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ παραδέχθηκε πως οι γιατροί ήταν σοκαρισμένοι με το περιστατικό. «Μπορώ να πω ότι τέτοια περιστατικά, με τέτοια αγριότητα και τέτοια βαναυσότητα κακώσεων, δεν έχουμε δει. Δεν έχουμε δει στα χρόνια που εγώ είμαι γιατρός, αλλά και οι γιατροί της μονάδας Παίδων, δεν έχουμε δει σχεδόν ποτέ», τόνισε.
Σε βίντεο τα βασανιστήρια
Οι αστυνομικοί συγκλονίστηκαν από το μέγεθος της βαρβαρότητας στα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του 44χρονου. Εκείνος υποστήριξε πως βιντεοσκοπούσε τα βασανιστήρια του μικρού Άγγελου για να μπορεί να αποδείξει, αν ποτέ χρειαζόταν, ότι δεν έκανε εκείνος κακό στο παιδί.
Η αδελφή του, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS υποστηρίζει τα όσα εκείνος ισχυρίζεται.
«Μου είχε πει πως έδερνε το παιδί(η 26χρονη) και προσπαθούσε να το αποδείξει αυτό. Είχε μιλήσει με την αστυνομία και του είπαν πως τα βίντεο δεν μετράνε».
Αλλά και η άλλη του αδελφή στέκεται στο πλευρό του. Μάλιστα, περιγράφει, αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ότι η ίδια είχε ζητήσει επανειλημμένα από την 26χρονη να σταματήσει να κακοποιεί τον γιο της.
«Για τον αδελφό μου δεν πιστεύω πως θα το έκανε αυτό. Το παιδί τον φώναζε μπαμπά. Εγώ πήγα 2-3 φορές εκεί και της είπα να μην το βαράει. Έλεγα στον αδελφό μου να φύγει και μου έλεγε πως είναι υπό απειλή».
Στους αστυνομικούς, η μητέρα ισχυρίστηκε πως το παιδί ακουμπούσε… μόνο τα τσιγάρα κι ότι ο μικρός έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σ’ ένα τραπεζάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia365