Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025

Τέλη κυκλοφορίας: Αυτό είναι το πρόστιμο σε όσους δεν πλήρωσαν

Αυτό είναι το πρόστιμο σε όσους δεν πλήρωσαν

Δείτε ποια είναι τα πρόστιμα που περιμένουν όσους δεν πλήρωσαν μέχρι την τελική προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2024 τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους.


Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει φέτος παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όσοι δεν προχώρησαν στην πληρωμή τους θα αναγκαστούν πλέον να καταβάλλουν πρόστιμο.


Τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι κλιμακωτά: εάν οι κάτοχοι των οχημάτων προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού που του αναλογεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2025, η επιβάρυνση είναι είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.


Σε περίπτωση που χάσουν και αυτή την προθεσμία, το ποσοστό του προστίμου αυξάνεται στο 50% εάν η εξόφληση πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2025.


Όσοι, δε, φτάσουν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας από το Μάρτιο του 2025 και μετά, θα επιβαρυνθούν με διπλασιασμό του ποσού που αναλογεί στο όχημά τους.


Όσοι δεν προχωρήσατε στην έγκαιρη εξόφληση, μπορείτε να ενημερωθείτε για το ποσό και τους κωδικούς πληρωμής των Τελών του οχήματός σας στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (myaade.gov.gr), και έπειτα να τα εξοφλήσετε στην πλατφόρμα myCAR (με χρήση κωδικών TAXISnet).


Επιπλέον, μπορείτε να ενημερωθείτε για τους κωδικούς πληρωμής και μέσω του myAADEapp, στην επιλογή myWallet > Τέλη Κυκλοφορίας.


Για κατοίκους του εξωτερικού: Όσοι κάτοικοι εξωτερικού διατηρούν στην Ελλάδα αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας έστω και αν δεν κινούν το όχημα. Για να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης του οχήματος πρέπει να δηλώσει την ακινησία στη Φορολογική Διοίκηση ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας myCAR (με χρήση κωδικών TAXISnet).


Σε περίπτωση ακινησίας: Εάν έχετε δηλώσει το όχημα σας σε ακινησία, η κυκλοφορία του απαγορεύεται αυστηρά. Σε περίπτωση που ένα όχημα εντοπιστεί στο δρόμο ενώ έχει υποβληθεί για αυτό δήλωση ακινησίας, επιβάλλονται τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο μη καταβολής τους (κατά τα άνωθεν) και επιπλέον διοικητικό πρόστιμο ίσο με δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.


Η ακινησία παύει να ισχύει αν υποβάλετε αίτηση άρσης της ακινησίας, η οποία πραγματοποιείται επίσης ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης επίσης στην πλατφόρμα myCAR (με χρήση κωδικών TAXISnet), αφού πρώτα καταβάλλετε τα τέλη κυκλοφορίας του έτους της άρσης και έχετε ασφαλίσει το όχημά σας.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365