Τρίτη 22 Απριλίου 2025

Καιρός: Πλησιάζει η «Ψυχρή λίμνη» με μπόρες και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα

Πέφτει η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα

Μετά από ένα ηλιόλουστο Πάσχα, ο καιρός αλλάζει, καθώς έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.


Σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς για την αλλαγή του καιρού μετά το Πάσχα, χαρακτήρισε τις ημέρες που διανύουμε ως «εβδομάδα των ψυχρών λιμνών και της απογευματινής αστάθειας». Προειδοποίησε μάλιστα  για μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες.


Συγκεκριμένα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.


Η θερμοκρασία μάλιστα αναμένεται να κυμανθεί σε πιο χαμηλά για την εποχή ως και τις αρχές Μαϊου. Ο Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε και σχετικό βίντεο με την πορεία του καιρού.


Ο καιρός για σήμερα Τρίτη (22.04.2025)

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα νοτιοδυτικά και από το μεσημέρι – απόγευμα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν μικρή ένταση και διάρκεια.


Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.


Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 και μόνο στα νότια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Τετάρτη (23.04.2025)

Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια πελάγη σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στη βορειοανατολική χώρα θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 24 και κατά τόπους τους 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Πέμπτη (24.04.2025)

Kατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το βράδυ στις περισσότερες περιοχές.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.


Ο καιρός την Παρασκευή (25.04.2025)

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.


Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.


Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ο καιρός το Σάββατο (26.04.2025)

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού το βράδυ στα δυτικά.


Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.


Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στα δυτικά σε βορειοδυτικούς. Στα βορειοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365