Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

Άγριο επεισόδιο στο Στρασβούργο: O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο

Άγριο επεισόδιο

Πρωταγωνιστής σε βίαιο επεισόδιο με θύμα τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο έγινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο ίδιο κατάστημα χθες το βράδυ στο Στρασβούργο και εκεί, ο δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από τον ευρωβουλευτή. Συνοδεία αυτοπτών μαρτύρων ο κ. Γιαννόπουλος πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, μήνυσε τον ευρωβουλευτή, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα δεν εμπίπτει στη βουλευτική ασυλία.


Όλα έγιναν στο Στρασβούργο αλλά και έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Εχθές -16 Δεκεμβρίου- στις 23.00 ομάδα της ελληνικής αποστολής δημοσιογράφων που καλύπτει την ολομέλεια βρέθηκε μπροστά σε μια ακραία κατάσταση πολυεπίπεδης βίας.


Ο Νικος Παππάς, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε εστιατόριο μπαρ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης παράλληλα με τους Έλληνες δημοσιογράφους, αλλά όχι και στην ίδια παρέα. Δύο από τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν πως η βραδιά είχε τελειώσει χαιρέτησαν και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο του χώρου. Ο ευρωβουλευτής σηκώθηκε και ζήτησε τον λόγο από τον δημοσιογράφο φωνάζοντας πως τον είχε πατήσει και δεν ζήτησε συγγνώμη. Ο δημοσιογράφος φανερά αιφνιδιασμένος είπε στον Ευρωβουλευτή πως ποτέ δεν τον ακούμπησε και πως εκείνος επιχείρησε να τον ρίξει με τρικλοποδιά στο έδαφος.


Ο Παππάς στη συνέχεια ακολούθησε προς την έξοδο τους δυο δημοσιογράφους. Στον διάδρομο της εξόδου έπιασε από τον λαιμό, όντας από πίσω του, τον δημοσιογράφο και τον χτύπησε επανειλημμένα. Ο δημοσιογράφος που δέχθηκε την επίθεση έπεσε στο πάτωμα ανήμπορος να αντιδράσει μπροστά στα σχεδόν 2 μέτρα και την σωματοδομή του πρώην μπασκετμπολίστα.


Οι δυο δημοσιογράφοι σε απόλυτο σοκ τρέμοντας μπήκαν ξανά στο εστιατόριο και απευθύνθηκαν στους υπόλοιπους. Η ομάδα των δημοσιογράφων βγήκε από τον χώρο στον οποίο συνάντησε τον ευρωβουλευτή σε έξαλλη κατάσταση να επιχειρεί και πάλι να επιτεθεί στον δημοσιογράφο. Οι απειλές συνοδεύτηκαν από κάτι ακόμη πιο ακραίο: “σε χτύπησα γιατί κοίτα πως είσαι”… εκει εγινε απόλυτα σαφες πως ο ευρωβουλευτης δεν ειχε απολύτως καμία διαθεση να κρυφτεί πίσω απο “δικαιολογίες”. Ειχε ομολογήσει την βίαιη επίθεση και επέμενε πως ηταν μονο η αρχη… μετα απο 20 λεπτη “επιχείρηση” ο ευρωβουλευτης έφυγε απο το σημειο λέγοντας “απολογούμαι σε εσας για την ενταση” και ο δημοσιογραφος επέστρεψε σε κατάσταση απόλυτου σοκ στο ξενοδοχειο του.


Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως μια ώρα αργότερα ο Νίκος Παππάς του εστειλε μηνύματα συγγνώμης και τον κάλεσε τηλεφωνικα μονο που και αυτο φαινεται να το μετάνιωσε καθώς λεπτα αργότερα τα διέγραψε (φωτο). Την επομένη ο δημοσιογράφος αλλά και τα περισσότερα μέλη της ελληνικής αποστολής είδαν τον Νίκο Παππά να κατεβαίνει στο λόμπι του ξενοδοχειο -διαμένει τελικώς στο ιδιο- και να κάθεται στο ιδιο τραπεζι με το θύμα του…”Καλημερα ολα καλα;” ήταν το πρώτο πράγμα που ειπε την ωρα που με άνεση κάθισε για το πρωινό… ο Έλληνας δημοσιογράφος του ζήτησε να αποχωρήσει με τον Παππα να σημειώνει “δεν μπορω να πιω καφε στο ξενοδοχείο μου;”.


Το θυμα της επίθεσης όντας επι ωρες σε σοκ με τα οσα υπέστη σωματικά αλλα και λεκτικά ισχυρίζεται πως εχει λάβει και στο παρελθον απειλητικά μηνύματα απο τον Παππά την περιοδο που ο τελευταίος ηταν αθλητής και δεν ανήκε στο σύνολο των εκλεγμένων εκπροσώπων της χωρας μας στην Ευρωπη.


Ο δημοσιογράφος συνοδεία της υπόλοιπης δημοσιογραφικής ομάδας στο Στρασβούργο κατέθεσε μήνυση στα κεντρικά της Γαλλικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης για περισσότερο από μία ώρα και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου καθώς η επίθεση και η χειροδικία δεν περιλαμβάνονται στις διάταξης της ασυλίας για τους ευρωβουλευτες.


Εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς – Ο Φάμελλος αιτήθηκε την διαγραφή του


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος έθεσε εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Νίκο Παππά για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.


Παράλληλα, αιτείται άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την απόφαση του ο Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε ήδη τον επικεφαλής της ευρωομάδας, ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

1 σχόλιο:

  1. Αριστερά σημαίνει τραπουκισμος και φασισμός
    Ειδικά στην Ελλάδα μόνο που αυτά σε χώρες που λειτουργούν οι κανόνες δεν περνάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365