![]() |
| Διαβάστε τις απαντήσεις του κυρίου Ρίζου |
Νικόλαος Ρίζος ιδιοκτητης του Ζαχαροπλαστείου Μελιρρυτον .
Ετών 46.
Τοπος κατοικιας Αριδαια ,έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ριζοχωρι του δήμου Αλμωπιας .
1.Επαγγελματική δραστηριότητα;
Δραστηριοποιούμαι στο χώρο της ζαχαροπλαστικής,ζαχαρωδών προϊόντων και catering απο την ηλικία των 24 ετών.
Τα τελευταία 13 χρόνια διατηρώ ζαχαροπλαστείο στην πόλη της Αριδαιας .
2. Γιατί αποφασίσατε να κατεβείτε στις εκλογές;
Ασχολούμαι με τα κοινά από πάντα ,πιστεύω πως ο καλός πολίτης είναι ο πολιτικοποιημένος πολίτης και έχω ξανά κατέβει σε πολλες εκλογικες διαδικασιες ,σε δημοτικές εκλογες ομως για πρώτη φορά και ο λόγος είναι ένας:Για να αλλάξεις πράγματα στην Ελλάδα που υποφέρει μια δεκαετία τώρα,βοηθάς να αλλάξει πρωτα ο τόπος που ζεις ,η πόλη που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
3. Υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Πείτε μας 3 λόγους ώστε ο δημότης να βάλει σταυρό προτίμησης σε εσας;
Σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία η επιλογή μας εξαρτάται από πολλους και σοβαρους λόγους,θα περιοριστώ ομως στους τρεις που μου ζητάτε :Ο πρώτος και κυριος λόγος είναι η αγάπη μου για την Αριδαια και την Αλμωπία .
Ο δεύτερος λόγος είναι η διάθεση και εμπειρία μου σε θέματα ανάπτυξης και καινοτομίας .
Και ο τρίτος η συνεχής παρουσία μου από την στιγμή που γύρισα από την Αθήνα πριν από 15 χρόνια,μέσα σε συλλογικότητες εθελοντισμού για την εμπορική ανάπτυξη ,το αθλητισμό ,την εκπαίδευση αλλά και τον εξωραϊσμο της πόλης ...Πιστεύω ακράδαντα στον εθελοντισμό ,πιστεύω πως μια ανεπτυγμένη και φιλελεύθερη κοινωνία βασίζεται κατα πολύ στον εθελοντισμό και την κοινοκτημοσύνη .
4. Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης Αλμωπίας να επιλέξει τον συνδυασμό του Δημήτρη Μπινου;
Ο πρώτος λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξει ο κατοικος της Αλμωπιας Δημήτρη Μπίνο ειναι ο ίδιος ο κυριος Μπινός ,Ανθρωπος εξωστρεφής με διάθεση για προσφορά .
Ο δεύτερος λόγος ήταν οι πολλοί και νέοι άνθρωποι που είχε αλλά και πρόσθεσε στον συνδυασμό του σήμερα ,άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί άψογα τα προηγούμενα χρόνια σε δημοτικές επιτροπές που μετέχω ως μέλος ,ως μελος της ανοιχτης διαβούλευση του δήμου, αλλά και ως πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου .
Ο τρίτος λόγος είναι η επι πέντε χρόνια ,χρηστή και διαφανής διοίκηση,διοίκηση που τον έφερε απέναντι σε μικρό συμφέροντα ,αλλά ακόμα και σε δικούς του ανθρωπους ,δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους τους οποίους βλέπουμε σήμερα απέναντι του ,σε συνδυασμούς που στήθηκαν μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα και όχι τον τόπο.
5. Αν δεν κατέβαινε στις εκλογές ο συνδυασμός σας, ποιον από τους άλλους συνδυασμούς θα επιλέγατε για να ψηφίσετε;
Πιστεύω πως στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν υπάρχει απερχόμενος πλειοψηφικός συνδυασμος και δημαρχος που να μην διεκδίκησε και άλλη τετραετία.
Ας εκλάβουμε λοιπόν το ερωτημα σας ως ακραίο σενάριο και υποθέσουμε πως ο συνδυασμός στον οποίο για πρώτη φορά βρισκομαι δεν κατεβαίνε .Θα μου ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω ,μάλλον θα ψήφιζα μια ξεχωριστή κατ’εμε προσωπικότητα από τους εναπομείναντες συνδυασμούς .
6. Είχατε δεχτεί πρόταση από άλλο συνδυασμό;
Βεβαίως ,αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασια σήμερα ,αυτην τη στιγμή είμαι μαζί με τον Δημήτρη Μπίνο και αυτό είναι τιμή μου !
7. Ο συνδυασμός σας και ποιος άλλος πιστεύετε ότι θα πάνε στον δεύτερο γύρο;
Ο Κλεισθένης ως εκλογικος νόμος , στην έμπνευση του ,αλλά και τώρα στην εφαρμογή του θα δείξει πως είναι να κερδίζεις εκλογές,αλλά να μην μπορεις να διοικήσεις,είναι τόσο αμφίρροπες αυτες οι εκλογές που οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη !
Ας ευχηθώ λοιπόν να είναι,ο δεύτερος καλύτερος συνδυασμος μετά από εμας ,Χαχαχαχα!
8. Πιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στην Αλμωπία σε περίπτωση που εκλεγείτε;
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ!!!
Θα προσπαθούσα με όλες μου τις δυνάμεις να ενισχύσω το κίνημα του εθελοντισμού,πιστεύω πως αυτό και μόνο θα έλυνε στην συνέχεια παρα πολλά και χρόνια προβλήματα του τόπου .
9. Πώς κρίνετε την θητεία του Δημήτρη Μπίνου;
Οπως προείπα ήταν μια χρηστή διοίκηση ,μια διοίκηση μέσα στα χειρότερα χρόνια της κρίσης,παρόλα αυτά και επειδη έχω ζήσει από πολύ κοντά του τρεις τελευταίους δημάρχους θεωρώ ότι ήταν μακραν ο ικανότερος όλων, διότι ανέλαβε να διευθέτησει καταστάσεις ,έργα και εκκρεμότητες που οι προηγούμενοι δεν διανοήθηκαν καν να ακούμπησουν.
10. Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Δημήτρης Μπινος δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος;
Ξέρετε κάτι χωρις να διακινδυνεύσω, θα σας πω πως η επόμενη δημοτική αρχή θα είμαστε εμεις ,αλλά πεστε πως σπάσει ο διαολος το ποδάρι του ...και έτσι να μην γίνει, το δημοτικό συμβούλιο μπορει να προέρχεται από διαφορετικούς συνδυασμούς,αλλά είναι εκεί για να υπηρετεί το σύνολο των κατοίκων του τόπου ,όποτε οποιαδήποτε πρόταση δημάρχου είναι για το καλό του τόπου και όχι κάποιων λίγων θα πρέπει από ολους να στηρίζετε ,φυσικά και από εμένα.




Νίκο είσαι ακέραιος άνθρωπος και γνωστός στον κόσμο για αυτό. Δεν σε τιμάει η αναπαραγωγή της λάσπης όπως πχ ότι οι άλλοι κατεβαίνουν για τα μικροσυμφέροντα τους. Και μάλιστα όταν αυτό λέγεται για να κρύψει το προφανές, ότι δηλ. η ανεπάρκεια του σημερινού δημάρχου φαινεται ακόμη και στο γεγονός ότι έχασε την πλειοψηφία των ισχυρών του στελεχών. Ένας ικανός Δήμαρχος και μια επιτυχημένη 5ετης διοίκηση έλκει τα στελέχη της οπως και νέα, δεν τα απωθεί. Τέλος πάντων δεν μπορεί να έφυγαν όλοι άδικα και ο ένας να έχει δίκιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μπινός μόνο ξύλο δεν έφαγε για να προστάτεψει αυτούς που έφυγαν και τον πρόδωσαν ,ειδικά τους Σωτηριάδη ,Ζαχαριαδη ,Βεσκο,Μπατση και Ζιάκα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αδίκηθηκαν άτομα του συνδυασμού αυτά ήταν ο Κετικιδης και ο Ουργατζογλου ο Τολης.
10:49 ΑΝ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗ ΚΑΙ ΣΩΔΗΡΙΑΔΗ ΣΙΓΑ ΤΑ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΡΧΑΣΕ ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δημοκρατικότητα αρμόζει στον νυν Δήμαρχο Κύριο Δημήτρη Μπίνο, αντιθέτως οργή και λύπη προκαλεί η συντεχνία Σωτηριάδη Ζαχαριάδη που ούτε καν ντρέπονται,. η αχαριστία και η αρπαχτή τους χαρακτηρίζει απόλυτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή