Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Γιάννης Σηφάκης: Νομοθετήθηκε η δυνατότητα γεωργικής χρήσης σε δασωμένους αγρούς ως 30 στρέμματα

Οι διατάξεις αυτές διευκολύνουν σημαντικά πολλούς αγρότες σε ορεινές περιοχές

Εξασφαλίζονται οι αγροτικές επιδοτήσεις σε πολλούς κερασοπαραγωγούς, καστανοπαραγωγούς και καρυδοπαραγωγούς και η νόμιμη χρήση των αγροτεμαχίων τους.
Η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιτρέπει την αγροτική ή δενδροκομική καλλιέργεια και την συνέχιση λήψης των επιδοτήσεων σε αγρούς ( με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1945 κυρίως) που δασώθηκαν στην πορεία και σήμερα εμφανίζονται με την μορφή δάσους( χαρακτηρισμός ΑΔ) ως 30 στρέμματα. Η διάταξη αυτή συμπληρώνει την νομοθεσία για την δυνατότητα εκχέρσωσης δασικών εκτάσεων για αγροτική χρήση που ήδη ισχύει.



Οι διατάξεις αυτές διευκολύνουν σημαντικά πολλούς αγρότες σε ορεινές περιοχές ( κυρίως κερασοπαραγωγούς, καστανοπαραγωγούς και καρυδοπαραγωγούς) να διατηρήσουν νόμιμα την χρήση των αγροτεμαχίων τους και να συνεχίσουν να εισπράττουν τι άμεσες επιδοτήσεις τους.   

Ο βουλευτής συμμετέχοντας στις επιτροπές  Περιβάλλοντος και Ενέργειας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα θέματα εκχέρσωσης δασικών εκτάσεων για αγροτική χρήση αλλά και στην δυνατότητα στα  ΑΔ να μπορέσουν ( ως ένα όριο) να διατηρήσουν νόμιμα την αγροτική χρήση και να μην χαθούν άμεσες επιδοτήσεις και προγράμματα για πολλούς δενδροκαλλιεργητές της Πέλλας καιόλης της χώρας.

3 σχόλια:

  1. Ότι καί να κάνεις η προδοσία δεν ξεχνιέται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ .
    Ο ΕΝΑΣ ΜΙΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ , Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑ , Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ ΤΑΖΕΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΙ ΕΔΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
    ΦΤΑΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα δούμε και τον καρασμανη...θα ασχοληθεί με το θέμα η μετά την καρέκλα δεν θα θυμάται τίποτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365