Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Γιάννης Σηφάκης : Εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται με 4.444.756,00 € η ριζική αναβάθμιση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

Δείτε τις δράσεις αναβάθμισης

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης και με την ειδικότητα του ως Ενεργειακού Μηχανικού ήταν σε συνεχή επαφή με την διαχειριστική αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης ( ΕΠΠΕΡΑΑ) για την πρόοδο της αξιολόγησης του υποβληθέντος από το Νοσοκομείο Πέλλας έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ» που αφορά και τα δύο Νοσοκομεία προϋπολογισμού 4.444.756,00€.Η διαχειριστική Αρχή ενέκρινε την μελέτη του έργου , ακολουθεί η αποστολή του φακέλου για θετική γνώμη στο Υπουργείο Υγείας ( που είναι τυπική διαδικασία) και το έργο θα οδηγηθεί σε ένταξη για χρηματοδότηση στα πλαίσια της προκηρυχθείσης δράσης «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας 10 «Εφαρμογή Στρατηγικών Επίτευξης Χαμηλών Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές» με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων κτιρίων – Παραγωγή Ενέργειας από Μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε Νοσοκομεία» από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Υπάρχει ικανός προϋπολογισμός στο μέτρο έτσι ώστε θεωρείται σίγουρη η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. 


Όπως είναι γνωστό το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας υπέβαλε, μετά από έγκριση από το Διοικητικό του Συμβούλιο,  την πρόταση για ένταξη του έργου  «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ», το οποίο περιλαμβάνει: 

1. Προμήθεια και  εγκατάσταση συστήματος ΒΕΜS και για τις δύο Νοσοκομειακές Μονάδες του Γ.Ν.Πέλλας.
2. Αντικατάσταση λαμπτήρων-φωτιστικών με νέα τεχνολογίας LED αντίστοιχης απόδοσης και για τα δύο Νοσοκομεία.
3. Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε τμήματα του εξωτερικού κελύφους και των δύο Νοσοκομείων.
4. Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα αντίστοιχα κουφώματα αλουμινίου και υαλοπίνακες ενεργειακού τύπου και στα δύο Νοσοκομεία.
5. Αντικατάσταση Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων στα χειρουργεία και των δύο Νοσοκομείων με νέες σύγχρονες με υψηλή ενεργειακή απόδοση.
6. Αντικατάσταση εξοπλισμού λεβητοστασίου στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών και εγκατάσταση νέου λέβητα και θερμοδοχείων για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης στη Ν.Μ. Έδεσσας,
7. Αντικατάσταση ψυκτών αέρα-νερού, με νέους υψηλής ενεργειακής απόδοσης στη Ν.Μ.Γιαννιτσών.
8. Προμήθεια και εγκατάσταση ημικεντρικού συστήματος κλιματισμού μεταβλητής παροχής ψυκτικού στη Ν.Μ.Έδεσσας.
9. Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με τη μέθοδο του συμψηφισμού ενέργειας και στις δύο Νοσοκομειακές Μονάδες Έδεσσας και Γιαννιτσών.
10. Προμήθεια και εγκατάσταση νέων ακτινολογικών μηχανημάτων και στις δύο Νοσοκομειακές Μονάδες.
11. Υπηρεσίες συμβούλου προετοιμασίας και υποβολής φακέλου της πρότασης.
12. Υπηρεσίες συμβούλου μηχανικού-ενεργειακού συμβούλου κατά την υλοποίηση της πράξης.

Το βασικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πράξης, εκτός του ότι θα αλλάξει την όψη και λειτουργία των δύο Νοσοκομείων, θα φέρει μείωση της  κατανάλωσης ενέργειας κατά μέσο όρο 40% και κατ΄επέκταση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους του Γ.Ν.Πέλλας, όπως επίσης και μείωση των εκπομπών CO2.

 Ο βουλευτής θεωρεί το έργο αυτό καθοριστικής σημασίας για την ριζική αναβάθμιση των δύο Νοσοκομείων που θα ολοκληρώσει σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων από την κυβέρνηση στην δημόσια υγεία στην Πέλλα μετά την εξασφάλιση των δύο αξονικών τομογράφων, την κατασκευή νέας μονάδας τεχνητού νεφρού, την εξασφάλιση σημαντικού ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και για τα δύο νοσοκομεία από το Π.Δ.Ε., τα αδιάθετα του Υπουργείου Υγείας και τα αντισταθμιστικά της SIEMENS. 

Θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά με στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών και την χρηματοδότηση του έργου από τις εξασφαλισμένες πιστώσεις του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365