Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Διονύσης Σταμενίτης: «Έλεος κύριε Αραχωβίτη, δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους παραγωγούς τόσο απροκάλυπτα ».

Έλεος κύριε Αραχωβίτη

Προεκλογικές εξαγγελίες όσα ανακοίνωσε χθες ο κύριος Αραχωβίτης. 

Σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού, όπως μας έχουν συνηθίσει οι Υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο κύριος Αραχωβίτης, μέσα από την εξαγγελία «μέτρων» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του επιτραπέζιου ροδάκινου.Ανακοίνωσαν πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών τώρα ενώ τα στοιχεία παραγωγής είναι στη διάθεση του Υπουργείου εδώ και χρόνια και δυστυχώς παραμένουν μέχρι και σήμερα, αναξιοποίητα.

Για το ζήτημα της προώθησης των προϊόντων οι αδυναμίες είναι γνωστές, επομένως και προς αυτήν την κατεύθυνση δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και 2,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές, θυμήθηκε το Υπουργείο να εξαγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση για όλα το ζητήματα που ταλαιπωρούν τους ροδάκινό-παραγωγούς.

Σχετικά με την κατάθεση φακέλου για έγκριση Εκτάκτου Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδακίνου είναι γνωστό ότι αναφερόμαστε σε μια διαδικασία που προϋποθέτει τεκμηριωμένη κατάρτιση φακέλου και υποβολή αυτής για έγκριση στα Ευρωπαϊκά όργανα. Γεγονός, το οποίο σημαίνει τέλος Αυγούστου και βλέπουμε!  Ενώ είναι εφικτό, χωρίς προ-απαιτούμενά να δώσει άμεσα τη δυνατότητα χυμοποίησης μέσα από τα κονδύλια του de minimis, που να καλύπτει όλους τους παραγωγούς συνεταιρισμένους και μη. 

Είναι ξεκάθαρο ότι τα ανωτέρω μέτρα γίνονται για την προσέλκυση ψηφοφόρων και αποτελούν προσπάθεια εξαπάτησης των παραγωγών.

Όσον αφορά το σκέλος των αποζημιώσεων, σήμερα βαφτίζουν «μέτρο» την πληρωμή της άδικης παρακράτησης του 30% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, πρακτική που ανακάλυψε και εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο Υπουργός εξαγγέλλει την εξέταση, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τη δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής, όχι μόνο για τις ζημιές του 2019, αλλά και για τις ζημιές των επόμενων ετών, ενώ 4,5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα ώστε να επισπευσθεί ο χρόνος των αποζημιώσεων.

Έλεος κύριε Αραχωβίτη, δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους παραγωγούς τόσο απροκάλυπτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365