Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Γιάννης Σηφάκης από τα Γιαννιτσά: Να μην επιτρέψουμε να γυρίσει πίσω η χώρα όπως ήταν πριν το 2015

Δελτίο Τύπου

Γιάννης Σηφάκης προς τους πολίτες σε ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά :  Να μην επιτρέψουμε να γυρίσει πίσω η χώρα όπως ήταν πριν το 2015 – οι πολιτικοί δεκαετιών επιφύλαξαν για τα Γιαννιτσά μόνο την ανεργία και την εγκατάλειψη.

Ο υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σηφάκης συζήτησε με τους πολίτες του Δήμου Πέλλας για τις εκλογές, για τα θέματα Πέλλας και ιδιαίτερα τα θέματα της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών. 



Μετά την εισήγηση του υπ. Βουλευτή ακολούθησε πλούσια συζήτηση στην οποία οι πολίτες έθεσαν γενικά πολιτικά θέματα αλλά κυρίως σημαντικά θέματα της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών αλλά και αγροτικά θέματα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Γιάννη Σηφάκη: 
      « Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την παρουσία σας εδώ σήμερα, πέραν το ότι αποτελεί τιμή για μένα υποδηλώνει και το ενδιαφέρον για ουσιαστική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις μπροστά στις εθνικές εκλογές, για ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα της Πέλλας συνολικά αλλά και στα όρια του Δήμου Πέλλας ιδιαίτερα.  
    Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, εκλογές που έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές, ο Ελληνικός λαός τώρα θα αποφασίσει για την τύχη του, θα αποφασίσουμε για τις ζωές μας με ένα ξεκάθαρο δίλημμα: 
Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ; 
Θέλουμε πορεία προς τα μπρός κατοχυρώνοντας την έξοδο από τα μνημόνια που πετύχαμε και ανοίγοντας δρόμους στην δίκαιη ανάπτυξη και την διεύρυνση του κοινωνικού κράτους 
ή  
θα επιτρέψουμε να διαχειριστούν τις τύχες μας αυτοί που έφεραν την χρεωκοπία και την κοινωνική καταστροφή στην χώρα ως το 2014, θα επιτρέψουμε οπισθογύρισμα σε πολιτικές λιτότητας, διάλυσης του κοινωνικού κράτους που πιθανότατα να οδηγήσουν ξανά σε μνημόνια.  Αυτό δεν είναι θεωρία ή κινδυνολογία, εξάλλου υπάρχει και ιστορικό παράδειγμα,  συνέβη στην Αργεντινή όταν μετά την έξοδο από το ΔΝΤ έγινε κυβέρνηση Κόμμα ιδεολογικά και πολιτικά προσκείμενο στην ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη που επανέφερε την χώρα στην ίδια κατάσταση, στο ΔΝΤ.    
Δεν θα αναφέρω σήμερα τους 200 λόγους, που λέει ένα πόστ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για να ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ απλά να πω ότι παραλάβαμε μια χρεωκοπημένη χώρα με 27% ανεργία ( και πάνω από 55% στους νέους) με πρόσφατη καταστροφή κατά 25% του εθνικού πλούτου μέσα στην πενταετία 2010-2014, με 300.000 λουκέτα, με αυτοκτονίες, με κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό, με τους μορφωμένους νέους να μεταναστεύουν μαζικά και από αυτούς που έμειναν εδώ πολλοί να μην μπορούν να κάνουν οικογένεια και να μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο , μια χώρα σε απόλυτη απομόνωση από την διεθνή κοινότητα 
Περάσαμε δύσκολα, δώσαμε αγώνα, κάναμε συμβιβασμούς, καταφέραμε όμως την έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όσο πιο όρθια γινόταν, με υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών , με τετραπλασιασμό του κοινωνικού προϋπολογισμού, με αναβάθμιση των υποδομών υγείας, με επιστροφή στην ανάπτυξη και με σαφές αναπτυξιακό σχέδιο που διαμορφώθηκε σε διαβούλευση με την κοινωνία μέσα από τα 14 Αναπτυξιακά Συνέδρια .
 Σταμάτησαν οι κλεψιές, οι διαπλοκές, τα σκάνδαλα. Και πήγαν στην δικαιοσύνη όσα δεν είχαν παραγραφεί με την αθλιότητα του άρθρου 86 περί ευθύνης Υπουργών του οποίου ζητήσαμε την κατάργηση στην συνταγματική αναθεώρηση. 
Με 8% λιγότερη ανεργία και με αποκαταστημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου, επέκταση κλαδικών συμβάσεων και ουσιαστική μείωση της ανασφάλιστης εργασίας. 
Αναβαθμίστηκε πλήρως η διεθνής θέση της χώρας και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Η χώρα ανακτά τον ηγεμονικό της ρόλο στα Βαλκάνια μετά από την επίλυση του εθνικού θέματος δεκαετιών με τους Βόρειους γείτονες. Η Ελλάδα πλέον είναι ένα σημαντικός ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος. 
Την απάντηση στο δίλημμα της Κυριακής θα την δώσει ο καθένας και η καθεμιά αναλαμβάνοντας την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό του, στους συμπολίτες του και στην χώρα. 

Να μην συνεχίσω για τα γενικά πολιτικά θέματα για να υπάρχει χρόνος να προσανατολιστούμε στα θέματα Πέλλας και  της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών έτσι ώστε η συζήτηση να είναι περισσότερο χρηστική. 
Ξεκινώ με την γενική παρατήρηση ότι η Πέλλα έμεινε έξω από όλους τους Εθνικούς σχεδιασμούς για πολλές δεκαετίες. Τα Κόμματα του παλιού δικομματισμού και οι πολιτικοί παράγοντες αυτού του Νομού ουδόλως ενδιαφέρθηκαν για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, δεν ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα ενός Νομού ευλογημένου από την φύση με εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν μείνει όμως ουσιαστικά αναξιοποίητα.
Τρανή απόδειξη με αριθμούς:  Η Πέλλα από την 5η θέση σε κατά κεφαλήν εισόδημα το 1990 στην 50ή το 2014. Μόνο κατηφόρα, χωρίς πλατύσκαλο.
Για παράδειγμα εδώ στα Γιαννιτσά. Τα Κόμματα και οι πολιτικοί δεκαετιών άφησαν τα Γιαννιτσά χωρίς σοβαρό δρόμο, χωρίς σιδηρόδρομο, μια πόλη χωρίς προσωπικότητα, χωρίς αρδευτικό φράγμα για άρδευση με ελεύθερη ροή, με πρόσβαση –λαβύρινθο στο Μουσείο Πέλλας, με έναν τεράστιο Δήμο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες περίπου 70.000 πολιτών διασπαρμένων σε τεράστια έκταση και με την μεγαλύτερη ανεργία του Νομού και από τις μεγαλύτερες σε όλη την χώρα. Με σχεδόν αποδιοργανωμένο τον αγροτικό κόσμο, μακριά από τις οργανωμένες δομές, με το Μουσικό Σχολείο σε λυόμενα επί 22 χρόνια.
Η κατάσταση μάλιστα αυτή διαμορφώθηκε επί δεκαετίες και μάλιστα σε εποχές γαλαντομίας όταν έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. 
Θα δούμε παρακάτω ότι ακόμα και στις συνθήκες της μεγάλης κρίσης, της χρεωκοπίας εμείς κάναμε ουσιαστικές προσπάθειες να αρχίσει μια αντίστροφη πορεία άρσης της ανισόρροπης περιφερειακής κατάστασης και ένταξης της Πέλλας και των Γιαννιτσών μέσα στους εθνικούς σχεδιασμούς.
Το τραγελαφικό όμως είναι ότι τα πολιτικά Κόμματα αλλά και τα φυσικά πολιτικά πρόσωπα που έχουν σοβαρότατη ευθύνη για αυτή την κατρακύλα, που επέτρεψαν αυτή την καταστροφική πορεία  είναι εδώ και διεκδικούν ξανά και ξανά την ψήφο των πολιτών προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες ότι η ζωή ξεκίνησε το 2015. Τι άλλο να πουν άλλωστε; 
Και φυσικά αποφεύγουν επιμελώς την όποια συζήτηση με τους πολίτες, όπως καλή ώρα,  όλοι εκείνοι που εκπροσώπησαν την Πέλλα επί δεκαετίες. Είδατε κανέναν τόσα χρόνια να πηγαίνει σε μια τέτοια συνέντευξη τύπου ή σε μια συζήτηση ανοικτή στους πολίτες και να συζητήσει μαζί τους; Σε αυτό το θέμα ,όπως και σε πολλά άλλα, νοιώθω απόλυτη μοναξιά καθόσον προσωπικά όλη την περίοδο της  επί 4,5 μόλις χρόνια θητείας μου το έκανα ουκ ολίγες φορές. Και σε συζητήσεις με πολίτες και σε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ. Ακόμη και προχθές στην ΤV100 που προκάλεσε mini debate για θέματα Πέλλας δεν παρουσιάστηκε εκπρόσωπος της ΝΔ. Ότι ακριβώς έκαναν και κεντρικά με τον φόβο του κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει σε debate με τον πρωθυπουργό. ΟΚ, τον αντικατέστησαν επάξια η συγγενής του η κ. Κοσιώνη και ο κ. Παπαχελάς . Η προγραμματική συζήτηση τους φέρνει αλλεργία.
Και τι κάνουν όλοι αυτοί τώρα προεκλογικά; 
Οι πιο πολλοί έπαθαν ξαφνικά αφωνία - αλαλία. Μοιράζουν τις  φωτογραφίες τους με κούφια λόγια για πράγματα που ποτέ δεν πάλεψαν. Που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν. Αυτοί και τα Κόμματα που υπηρετούν. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και εκφρασμένης πρόθεσης να αλλάξουν έστω    και τώρα. 
Και άλλοι όταν αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν ασθμαίνοντες επειδή βρέθηκε κάποιος που εκλέχθηκε με το αξιακό φορτίο και την λογική της Αριστεράς , με την λογική της υποταγής μπροστά στο κοινό καλό, της πάλης για την ανάδειξη και την λύση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας, την υποβοήθηση της κοινωνίας στην αυτοοργάνωση και όχι στην αναπαραγωγή πελατείας συνέχισαν αυτό που ήξεραν καλά, αλλά σε άλλο επίπεδο, να προσπαθούν να δείξουν ότι εκεί που δεν ενδιαφέρονταν επί δεκαετίες με τίποτα ξαφνικά είδαν το φως τους και ασχολήθηκαν με όλα προσπαθώντας να εμφανίζουν παντού δήθεν προσωπικές επιτυχίες με την λογική του «ο κλέπτων οπώρας» χωρίς τσίπα όταν άλλος έμπαινε μπροστά, πάλευε και έδινε λύσεις. Κλασική τακτική. 
Και τώρα να μοιράζουν διθυραμβικά φυλλάδια λέγοντας ότι έκαναν ακόμα και κάποια από αυτά που λυσσασμένα πολεμούσαν. 
Ακόμη σε αυτές τις εκλογές εισήχθησαν και άλλες πρωτόγνωρες προεκλογικές τακτικές που μετέφεραν μάνατζερ των Βορείων Προαστείων που μοιάζουν πιο πολύ με κοινωνικές εκδηλώσεις ή δεξιώσεις τύπου Λάμψη και Γοητεία με μοναδικό στόχο τον εντυπωσιασμό που προφανώς καμιά σχέση δεν έχουν με την πολιτική συζήτηση αλλά και τις αξίες του χώρου που, υποτίθεται, υπηρετείται.  
Η σταθερή πεποίθηση μου είναι ότι ο καθένας πρέπει να μετριέται από τις αξίες που υπηρετεί στην ζωή και την δράση του, από τις προσπάθειες του και τα αποτελέσματα τα δράσης του για την κοινωνία, για το κοινό καλό. 
Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος που μπορώ, σε μια θητεία, να μετρώ αποτελέσματα, να μετρώ λύσεις όταν δεν ξέρω αν άλλοι μπορούν να τα μετρήσουν σε δεκαετίες, μάλλον ξέρω, δεν μπορούν. 
Λύση στο τεράστιο θέμα 1200 αγροτών με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»
αξονικοί τομογράφοι στα δύο Νοσοκομεία
σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού
καθοριστική συμβολή στο θέμα της συνοριακής σύνδεσης μέσω Προμάχων, έβγαλα από τα αραχνιασμένα συρτάρια τον προαστιακό μέσω Γιαννιτσών
συμβολή στην παροχέτευση φυσικού αερίου σε όλη την Πέλλα
ίδρυση του ΣΕΑΣ και συμβολή στην οργάνωση του αγροτικού κόσμου 
( επισιτιστική βοήθεια αντί του εμπάργκο, δύο χρόνια de minimis στα ροδάκινα κλπ) 
βοήθεια στην χρηματοδότηση έργων των Δήμων, 
ίδρυση ΣΔΕ Αριδαίας ως παράρτημα του ΣΔΕ Γιαννιτσών και αρκετά ακόμη.
Ας δούμε όμως συνοπτικά βασικά θέματα Πέλλας με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της ευρύτερης περιοχής Γιαννιτσών , τι έγινε, που βρισκόμαστε, τι χρειάζεται να γίνει. Σε όποιο θέμα επιθυμείτε ο καθένας μπορεί να στην συζήτηση που θα ακολουθήσει ευχαρίστως να παρέμβει, να ρωτήσει περισσότερες λεπτομέρειες και να πει την άποψη του.

Ο βουλευτής στην συνέχεια ανέλυσε και με την βοήθεια προτζέκτορα το τι έκανε για τα μεγάλα θέματα της Πέλλας και ιδιαίτερα τα θέματα του Δήμου Πέλλας.


Γενικά Θέματα Πέλλας

1. Άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης . Το σοβαρότερο θέμα της Πέλλας με καθοριστικές επιπτώσεις στην ανάπτυξης
Οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών 
Συνοριακή έξοδος μέσω Προμάχων – προοπτικές σύνδεσης με την Εγνατία Οδό  -  Που βρίσκεται η σύνδεση με την Εγνατία Οδό  - Η συμμετοχή μου σε όλο αυτό
Προαστιακός σιδηρόδρομος μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία. 
Το έργο είχε αραχνιάσει για 8 χρόνια στα συρτάρια του ΟΣΕ. Το ξέθαψα όταν οι πολιτικοί παράγοντες της Πέλλας σχεδόν ειρωνεύονταν λέγοντας ο  Σηφάκης ασχολείται με τα τραινάκια. Και μετά έτρεχαν να «καρπωθούν» την πρόοδο του έργου που επι των προηγούμενων ημερών τους ήταν στα αζήτητα). Επικαιροποιήθηκε η μελέτη σκοπιμότητας και ετοιμάστηκε ο φάκελλος για τον Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών με προϋπολογισμό μελέτης 5,5 εκατ. € 


2. Φυσικό αέριο
Τα Γιαννιτσά είναι στις 18 πόλεις ( 6 της Κεντρικής Μακεδονίας) που ξεκινά η διανομή φ.α. από την ΔΕΔΑ. Χρηματοδοτήθηκε και το έργο των Γιαννιτσών με 50% από την Ετεπ, 40% από τα ΠΕΠ και 10% από την ΔΕΔΑ. Η διανομή στα Γιαννιτσά δημοπρατείται αυτό το διάστημα.
Το έργο έχει σχεδιαστεί με CNG. Όμως η ΔΕΔΑ έχει μελετήσει την σύνδεση του με αγωγό από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας από την στιγμή που αποφασίστηκε το 2016 η μια από τις τρείς νέες εξόδους από τον ΤΑΠ να είναι στο Άσπρο Σκύδρας. Πρώτος ασχολήθηκα και «ανακάλυψα» την απόφαση εξόδου στο Άσπρο και την δρομολόγηση παροχέτευσης του Φ.Α. σε όλη την Πέλλα. Με την ιδιότητα μου ως Ενεργειακού Μηχανικού και τους υπεύθυνου της ΕΠΕΚΕ για την Ενέργεια παρακολούθησα από πολύ κοντά το θέμα και προκάλεσα συναντήσεις και συσκέψεις για την προώθηση του. Ακόμη πήρα την πρωτοβουλία επίσκεψης της αντιπροέδρου της ΔΕΔΑ στην Πέλλα με επισκέψεις και στους 4 Δήμους και στο Επιμελητήριο με τους φορείς για την προώθηση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου.

3. Φράγμα Αλμωπαίου
Κόστος 118 εκατ. (+ ΦΠΑ). Ολοκληρώθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τα τεύχη δημοπράτησης.

4. Οργάνωση του αγροτικού κόσμου και των κτηνοτρόφων 
ΣΕΑΣ – κλασική – Ομοσπονδία δενδροκαλλιεργητών 


Θέματα  Δήμου Πέλλας

1. Νοσοκομείο  ( αξονικός τομογράφος, νέος κλίβανος, ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός πάνω από 750.000,00 €, ενεργειακή αξιοποίηση του Νοσοκομείου 2,2 εκατ. €. ). Λειτούργησε η Ψυχιατρική κλινική. Προσλήφθηκε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , ενισχύθηκε το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα. 
2. Χρηματοδοτήσεις Δήμου Πέλλας 
3. Αθλητισμός ( στάδιο Γιαννιτσών)  
4. Πολιτισμός ( Μουσείο Πέλλας και Οθωμανικά μνημεία – Ισκεντέρ Μπέη) 
5. Εργατικές Κατοικίες Αρχοντικού 
6. Επίλυση θέματος με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» που απεγκλώβισε 1200 αγρότες της περιοχής Σκύδρας και Γιαννιτσών.
7. Αγροτικά ( Ροδάκινα)   χυμοποίηση -  αναδιάρθρωση – αποζημιώσεις Ανάγκη να μελετηθεί το φράγμα της  Γραμμόσκας 

           
Συμπερασματικά: 
Η Πέλλα μπήκε σε Εθνικούς Σχεδιασμούς μετά από πολλά χρόνια. Έγινε σημαντικό έργο στην Πέλλα που καλό είναι να μπορέσει να ολοκληρωθεί. 
Να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στο παρελθόν της αφάνειας και της υποβάθμισης της Πέλλας.
Να μην επιτρέψουμε την παράδοση της χώρας σε αυτούς που την χρεοκόπησαν, στο φαύλο καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής.
Να δώσουμε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία   να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, καθόσον δικό μας πρόγραμμα εφαρμόσαμε μόνο την τελευταία χρονιά και να κριθούμε κατά πόσον τα καταφέραμε στην εφαρμογή του το 2023. 
Με τις εκλογές δίνεται μια καλή ευκαιρία στους πολίτες της Πέλλας να τελειώνουν με την φαυλότητα της συναλλαγής της ψήφου τους με τον άκρατο πελατειασμό.
Να μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. 
Να δώσουν οι πολίτες την απάντηση τους στο πολιτικό προσωπικό δεκαετιών που αναπαρήγαγε μόνο την καρέκλα του με κάθε τρόπο κοιτώντας από τα σαλόνια και τις πισίνες με απάθεια την Πέλλα να βυθίζεται αύτανδρη δίδοντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς που τραβούσαν κουπί στα αμπάρια και τα χωράφια.
Να πείτε ναι στην πραγματική πολιτική, ναι στον καθαρό λόγο χωρίς μικροϋπολογισμούς, ναι στην καθημερινή έντιμη πάλη για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της Πέλλας. 
Ζητώ την καθαρή υποστήριξη σας για να εξακολουθήσω να είμαι πολύ κοντά και μαζί με τον αγρότη και τον επαγγελματία, τον δάσκαλο και τον μηχανικό σε μια πάλη για το κοινό καλό, για την οργάνωση της κοινωνίας, για την λύση των προβλημάτων μακριά από τις λογικές της καρέκλας και της διαιώνισης των παθογενειών της παλιάς περπατησιάς. 
Έδωσα λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, δεν κρύφθηκα πουθενά ακόμη και στις μεγαλύτερες δυσκολίες. 
Για όλους αυτούς τους λόγους σήμερα μπορώ να σταθώ μπροστά σας, να σας κοιτώ στα μάτια και να σας ζητώ την υποστήριξη σας την επόμενη Κυριακή.  

Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς 
Όλοι μαζί για την Νίκη, όλοι μαζί για την Πέλλα».


1 σχόλιο:

  1. Ήθελα να ήξερα, πιστεύετε αυτά που λέτε,ή νομίζετε πως ο κόσμος, στο μεγαλύτερο ποσοστό του τουλάχιστον, πιστεύει στις ανοησίες σας; Ποιό είναι το έργο σας; Οι τράπεζες που κλείσανε και ο κόσμος τρομοκρατημένος περίμενε στην ουρά για να βγάλει λίγα χρήματα για την οικογένειά του, το δημοψήφισμα και η αντιστροφή του αποτελέσματος,η υπερφορολόγηση και η αύξηση των έμμεσων φόρων,η αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία", οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις φωτιές,ο διορισμός των δικών σας παιδιών και άλλα πολλά, αυτά είναι τα έργα σας; Δεν νομίζω λοιπόν πως έχετε λόγο για αποκαλείτε την διακυβέρνηση σας έντιμη και σωστή. Κάντε και λίγο αυτοκριτική και μην πουλάτε άλλο κουτόχορτο, χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365