Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Τέλεια apps που χρειάζεσαι στις διακοπές

Αν θες να τα έχεις όλα βολικά σε ένα σημείο, κατέβασε αυτές τις εφαρμογές

Θα πούμε ότι εν έτει 2019 δεν γίνεται έστω κι ένα μικρό κομμάτι της ζωής σου να μην περιστρέφεται… γύρω από το κινητό σου. Σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, η άνεση που προσφέρουν τα ένα δισεκατομμύριο apps για κάθε πιθανό σκοπό που θα βρεις στο κατάστημα είναι απίστευτη. 

Και με μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες εφαρμογές, θα καταφέρεις να οργανώσεις και τις διακοπές σου στο πι και φι, όπως και να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίσεις.


Κατ’ αρχάς, το app της τράπεζάς σου

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστεί. Μια μεταφορά χρημάτων στο ξαφνικό πάντα μπορεί να προκύψει. Και, σε γενικές γραμμές, το να έχεις online banking είναι η μεγαλύτερη άνεση του 21ου αιώνα. Ήταν αυτό σχήμα λόγου; Ίσως, αλλά σίγουρα όχι την στιγμή που θα χρειαστείς να τσεκάρεις πόσα λεφτά σου έμειναν στις τρεις το πρωί.

Έπειτα, το app της αεροπορικής σου

Αν πετάς, είναι καλή ιδέα να έχεις – έστω για την διάρκεια του ταξιδιού – το app της εκάστοτε αεροπορικής εταιρίας, μιας και μπορεί να σου κάνει την ζωή πολύ πιο εύκολη στο αεροδρόμιο, με πληροφορίες πύλης, check-in και ό,τι άλλο χρειαστείς.

AccuWeather  

Μια σούπερ εφαρμογή που σε ενημερώνει ανελλιπώς για τον καιρό, με προβλέψεις βροχής και θερμοκρασίας ανά λεπτό για τις επόμενες δύο ώρες. Έχει κινούμενο ραντάρ, επίσης, για να ελέγχεις σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες και να προγραμματίζεις καλύτερα τις εξόδους σου.

PackPoint 

Αν σε αγχώνει να φτιάχνεις βαλίτσα, το PackPoint το κάνει για εσένα. Δηλαδή, δεν βάζει τα πράγματα στην ίδια την βαλίτσα (Νόμπελ σε όποιον φτιάξει αυτόν τον αλγόριθμο/ρομπότ), αλλά σου ζητάει πληροφορίες (όπως προορισμό, είδος ταξιδιού και μέρες διαμονής) και σου φτιάχνει μια ωραιότατη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί, κι εσύ δεν έχεις παρά να την ακολουθήσεις και να αφαιρείς αυτά που ήδη έκανες. Τόσο απλό και βολικό, όπως πρέπει δηλαδή να είναι ολόκληρη η διαδικασία των διακοπών.

TripAdvisor 

Πέραν του ότι μαθαίνεις τα πάντα για τα μαγαζιά στον τόπο που θα πας, σε αφήνει να κάνεις κρατήσεις και (φυσικά) να βαθμολογείς και να γράφεις κριτικές, όπως και να διαλέγεις καλύτερα τα μέρη που θα πας βάσει των κριτικών άλλων χρηστών.

FuelGR 

Είναι μια εφαρμογή που σου λέει πού βρίσκεται το κοντινότερο βενζινάδικο. Αυτό. Απλό, λιτό, απέριττο, σώζει ζωούλες.

OpenSeas 

Για ταξίδια με καράβι σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Αλβανία, αυτό το app θα σου λύσει τα χέρια βρίσκοντάς σου όλα τα δρομολόγια πλοίων που χρειάζεσαι, και μετά σε ανακατευθύνει στην εκάστοτε σελίδα που χρειάζεσαι για να κλείσεις το εισιτήριό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365