Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Διονύσης Σταμενίτης: «Τεράστιες οι ζημιές για τους παραγωγούς δενδροκαλλιεργειών στις περιοχές του Νομού Πέλλας που χτύπησε το χαλάζι και οι ισχυροί άνεμοι» (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου 

Συνάντηση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.Άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των παραγωγών.
Αύξηση χρηματοδότησης, μέσω ΕΣΠΑ, της αντιχαλαζικής προστασίας. 
Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Διονύσης Σταμενίτης και βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται. 
Μετά από τη συζήτηση που είχε με τους παραγωγούς των περιοχών της Άρνισσας, του Κάτω Γραμματικού, της Ζέρβης, του Αγίου Αθανασίου, της Φλαμουριάς, της Παναγίτσας αλλά και του Αρσενίου, του Πλευρώματος και της Πετριάς ο κος Σταμενίτης τους ενημέρωσε για τη συνάντηση που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, το μεσημέρι της Πέμπτης, την αμέσως επόμενη μέρα από την εκδήλωση των άσχημων καιρικών φαινομένων οπότε και του εξέθεσε την ανάγκη για άμεση συμπαράσταση του κρατικού μηχανισμού προς τους παραγωγούς που βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό να μην χαθεί ούτε λεπτό και να προχωρήσει η άμεση καταγραφή των ζημιών με σκοπό την ταχύτατη υποβολή δηλώσεων ζημιών και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των αποζημιώσεων. 

Ακόμα υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να καλλιεργήσουν μέσα σε ένα διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη περίοδο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και δεν θα λειτουργεί επιβαρυντικά. 

Ο κός Σταμενίτης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εξευρεθούν τρόποι δραστικής αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων προκειμένου οι παραγωγοί να μην βρίσκονται έκθετοι και αβοήθητοι απέναντι στις εμφανείς πια κλιματικές αλλαγές. Προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αύξηση του ποσού χρηματοδότησης των προγραμμάτων της αντιχαλαζικής προστασίας, ταχύτατη έγκριση των σχεδίων με την εξάλειψη των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και χρηματοδότηση αυτών από τραπεζικό ίδρυμα, υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα αποτελέσει ριζική τομή στην προσπάθεια προστασίας των παραγωγών και του εισοδήματος τους.

Ο κος Σταμενίτης επεσήμανε ότι τα καιρικά φαινόμενα μας προλαβαίνουν δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και αυτός δεν είναι άλλος από την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος από πλευράς Υπουργείου που θα προστατεύει τις καλλιέργειες απέναντι στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες με στόχο την θωράκιση του και ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και την ανάπτυξη των καλλιεργειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365