Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Ποιοι θα είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι - Ποιος θα είναι πρόεδρος Δ.Σ. και ποιος στα Λουτρά

Το Aridaia365.gr θα προσπαθήσει να ρίξει φως στην επόμενη μέρα του Δήμου

Σχεδόν ενάμισης μήνας έχει περάσει, από την ημέρα που ο συνδυασμός ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ του Χρήστου Μπάτση, αναδείχθηκε νικητής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. 


Άλλος τόσος χρόνος περίπου απομένει για να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του ο νέος Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος αν κρίνουμε από τις δημόσιες εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό, έχει την αποδοχή συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει με θετική αύρα απέναντι του, αυτό το νέο σχήμα για τον Δήμο Αλμωπίας.

Πολλές ζυμώσεις γίνονται και πολλές συζητήσεις για την δομή και τους ρόλους που θα έχει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας.

Το Aridaia365.gr θα προσπαθήσει να ρίξει φως στην επόμενη μέρα του Δήμου.

Βασική θέση για να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Πρόεδρος του, ποιος θα διαδεχθεί λοιπόν τον κύριο Σωτηριάδη. Ο κύριος Μπάτσης προσανατολίζετε να προτείνει τον κύριο Δημήτρη Βέσκο γι αυτή την θέση, λόγω της μεγάλης του αυτοδιοικητικής εμπειρίας, υπάρχουν όμως κάποια "αλλά" γι αυτό το θέμα. Ο Πρέοδρος πρέπει να έχει στην εσχάτη των περιπτώσεων την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, δηλαδή 14 ψήφους, ο κύριος Μπάτσης όμως μαζί με τον Νίκο Παρούτογλου που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν μια συνεργασία, έχουν 13 συμβούλους, νούμερο που δεν φτάνει για να αναδείξει Πρόεδρο. 

Τι μπορεί να γίνει στην προκειμένη περίπτωση; 

Τρία πράγματα μπορούν να γίνουν. Πρώτον να δεχθεί και η υπόλοιπη αντιπολίτευση τον κύριο Βέσκο, κάτι που ειδικά από τον πλευρά του νυν Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες και αυτό ενδεχομένως θα παρασύρει και την παράταξη του κυρίου Χατζηδημητρίου, αφού οι δυο τους θα έχουν μια συνεργασία στο νέο Δ.Σ.
Δεύτερον κάποιος από τους συμβούλους Μπίνου και Χατζηδημητρίου να ψηφίσει υπέρ του κυρίου Βέσκου, οπότε θα έχουμε το μαγικό 14 που χρειάζεται.
Και τρίτον αν δει ο κύριος Μπάτσης ότι δεν θα περάσει η υποψηφιότητα Βέσκου, να προτείνει κάποιον άλλον από τον παράταξη του, που μπορεί να έχει και την αποδοχή από την αντιπολίτευση, με τον κύριο Δημήτρη Γιάντση να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, σε ένα τέτοιο σενάριο.

Από κει και πέρα στο θέμα των Αντιδημάρχων, τους οποίους κάνει απευθείας ανάθεση ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Στην Τεχνική Υπηρεσία παίζει μόνος του και χωρίς αντίπαλο ο Γιάννης Κετικίδης. 

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού & Οργάνωσης: μεγάλο φαβορί είναι ο Δημήτρης Γιάντσης, με αουτσάιντερ τον Ιωάννη Σέλκο και γιατί όχι και τον ίδιο τον Νίκο Παρούτολγου, πολλά θα κριθούν στην συγκεκριμένη θέση από το ποιος θα είναι πρόεδρος του Δ.Σ.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού: Φαβορί είναι ο Χρήστος Χατζηγιαννίδης, χωρίς να αποκλείεται κάποιο άλλο όνομα.

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας: Μια θέση δύσκολη, εδώ ο κύριος Μπάτσης που έχει περάσει από τον συγκεκριμένο ρόλο θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Με τους Δημήτρη Λιούγα, Γιάννη Σέλκο και ίσως τον Τάσο Θεοδωρίδη να διεκδικούν την θέση και εδώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι καραμπόλες που θα προκύψουν από την θέση του προέδρου του Δ.Σ.

Τέλος Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εξαπλατάνου: Εδώ δεν αποκλείεται η έκπληξη, με το όνομα του Παράσχου Τσάνταλη να παίζει δυνατά.

Από κει και πέρα στα Λουτρά ο Δημήτρης Λιούγας έχει τον πρώτο λόγο για μία θέση, αφού έχει και την αποδοχή των φορέων του χωριού και ξέρει καλύτερα από όλους τα Λουτρά. Δεν αποκλείεται βέβαια πρόεδρος να είναι ο ίδιος ο Χρήστος Μπάτσης, ή ο κύριος Βέσκος.

Με εξαίρεση οπότε 2-3 θέσεις που έχουν κλειδώσει, τίποτα δεν είναι σίγουρο για τις υπόλοιπες και πολλά μπορεί να αλλάξουν τον επόμενο μήνα.

12 σχόλια:

  1. καλες επιλογες αν γινουν.μπραβο δημαρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο οτι φαινεται ο Παρουτογκου θα εξαργυρωσει την στιρηξη με τον ψηφο κατα συνειδηση στον Μπατση και οπως ολα δειχνουν θα λαβουν θεση Τσερκεζος και Τσανταλης αυτοι δλδ που του σταθηκαν και βγηκαν πρωτοι και του σταθηκαν και οικονομικα.. μπραβο Νικολακη επραξες ορθα ποιο δυπροσωπος και ψευτης ανθρωπος απο εσενα νομιζω δεν υπαρχει στην Αριδαια καλα κανεις φιλε και το μεγαλο σου ερωτηματικο αν θα μπορεσεις να κανεις συνδιασμο με τον τσερκεζο και τον τσανταλη μονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. paraplhroforeis ton kosmo. enhmervsoy kalytera gia thn eklogh proedroy dhm. symboylioy. uelei 18 chfoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νόμος λέει το εξής:
      Για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου τηρείται η ακόλουθη διαδικασία: Κατά τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την εκλογή του προεδρείου, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού. Εάν κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψήφιων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση. Την κλήρωση διενεργεί ο προεδρεύων σύμβουλος

      Διαγραφή
  4. 3 αντιδήμαρχοι από παρουτογλου οι άλλες θέσεις από μπινο χατζηδημητριου και ο μπατσης τροχονόμος χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέγα λάθος να βγάλεις τον Αβραμικα από το εργοτάξιο.Μπατση άσε τον αβραμικα στο εργοτάξιο και κέρδισες τον 14ο ψήφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάποιοι του Μπίνου ας κάνουν κανονικές δουλειές.ο Δήμος δεν είναι επάγγελμα.

      Διαγραφή
  6. Το λάδι και το ξύδι μπαίνουν στο ίδιο πιάτο, αλλά ποτέ δεν ενώνονται,γι αυτό γίνεται σαλάτα.....Αυτό θα κάνει και ο Μπατσης μία σαλάτα που ποτέ δεν θα γίνει το κύριο πιάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το εργοτάξιο καταλληλότερος είναι ο Μπίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. την αποδοχή απ τον κόσμο που την βλέπετε βρε παιδιά? ο Δήμος δεν είναι πανηγύρι.Αποδοχή είναι όταν γίνεται γόνιμη συζήτηση,πείθεις και τότε ο άλλος σε αποδέχεται.Επι της ουσίας όταν συμπολίτες μας με περιορισμένες δυνατότητες είναι φαβορί για πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου...τότε δύσκολα τα πράγματα.Στην Αλμωπία που ονειρευόμαστε όλοι μέτριες προσωπικότητες πρέπει να κάνουν πέρα για να ανοίγουν δρόμο...κι αν σ αυτον τον δρόμο δεν μπαίνει κανείς...τότε...ο θεος και η ψυχή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπίνος και Χατζηδημητρίου έχουν πλειοψηφία.Αυτοί που θα ορίσουν άτομα και θέσεις.Το περίεργο και η απορία πια είναι? αυτούς εξέλεξε ο κόσμος την πρώτη Κυριακή.Κάποιοι μάλλον δεν ξέρουν ότι εκει κρίθηκε το αποτέλεσμα πραγματικά.Η Δεύτερη Κυριακή ήταν διακοσμητική.Δείτε το σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365