Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Διονύσης Σταμενίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταθλητής στα ψέματα προς τους αγρότες

Δελτίο Τύπου

Δύο εβδομάδες από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 19 Ιουνίου, οπότε ο κύριος Αραχωβίτης εξήγγειλε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του επιτραπέζιου ροδακίνου όπως η άμεση κατάθεση πρότασης για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης  επιτραπέζιων  Ροδακίνων  και νεκταρινιών, η άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν διανομών με δυνατότητα χυμοποίησης από τις Οργανώσεις Παραγωγών μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων με Κοινοτικούς Πόρους και η κατάθεση  σχετικού φακέλου στην  Ευρωπαϊκή Ένωση  για έγκριση έκτακτου Εθνικού Προγράμματος δωρεάν διανομής και χυμοποίησης που θα αφορούσε όλους τους παραγωγούς συνεταιρισμένους και μη.


Δυστυχώς όλες αυτές οι  εξαγγελίες δεν υλοποιήθηκαν, εξαπατώντας ακόμη μία φορά τους Αγρότες της περιοχής μας, καθώς:


- Δεν κατατέθηκε καμία πρόταση για αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
- Δεν εκδόθηκε σχετική υπουργική απόφαση για να προσδιοριστούν οι όροι των διανομών και της χυμοποίησης, γεγονός που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
- Δεν υπήρξε επίσημη κατάθεση φακέλου προς έγκριση από πλευράς του Υπουργείου προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να προβλέπει εθνικό πρόγραμμα για δωρεάν διανομή και χυμοποίηση. 

Υποσχέθηκε ακόμη, μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως η νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση προκαταβολής για τις ζημιές του 2019 και των επόμενων ετών και η άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου για τις ζημιές του 2019 με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης για τους ροδακινο-παραγωγούς είναι πως θα τους «ξεγελάσει», προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους. 

2 σχόλια:

  1. Άι σα πέρα ρε Νιόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ κύριε Σταμενίτη είστε μόνιμος κάτοικος Αθηνών.Διαμένετε εκει χρόνια και μόνιμα.Και μιλάτε,εξηγείτε και συζητάτε θέματα περί αγροτών? ως τι ? με ποιό δικαίωμα?
    Στο λεξικό αυτό λέγεται πρόκληση.
    Σχολιάζω με νηφαλιότητα και πιστεύω ότι οι κάτοικοι της έδεσσας και της αλμωπίας υποτιμήθηκαν άγρια από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας.
    Πραγματικά είναι να απορείς όταν βλέπεις νέους ανθρώπους που μιλάνε με εξωτερικό ,που σπουδάσαν κλπ να τους βλέπεις ακόμα με ντουντούκες και σημαίες...υποτιμώντας τον ευατό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365