Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Διονύσης Σταμενίτης: «Άμεση λύση στο ζήτημα των επιτροπών για το κτηματολόγιο»

Δελτίο Τύπου 

Την παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος για το ζήτημα του τόπου συνεδριάσεων των επιτροπών ενστάσεων για το κτηματολόγιο ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.Συνάντηση για το ζήτημα που έχει προκύψει στις περιοχές του Νομού Πέλλας και αφορά στη συγκρότηση των επιτροπών ενστάσεων για θέματα που σχετίζονται με το κτηματολόγιο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κύριο Δημήτρη Οικονόμου. 

Ειδικότερα, ο κος Σταμενίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι ο ορισμός των Προέδρων των Επιτροπών από δικηγορικά μέλη του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης δημιουργεί ζήτημα ως προς τον τόπο εξέτασης των ενστάσεων, καθώς ο Πρόεδρος, βάσει απόφασης, ορίζει τον τόπο και τον χρόνο της διαδικασίας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι 16.000 ενστάσεις που αφορούν τον Νομό Πέλλας, και ιδιαίτερα τις περιοχές της Έδεσσας και της Αριδαίας να διεκπεραιωθούν στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Ο Βουλευτής Πέλλας εξήγησε στον κύριο Οικονόμου ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τεράστια ταλαιπωρία σε χιλιάδες πολίτες, στους πληρεξουσίους δικηγόρους τους, στους τεχνικούς συμβούλους τους (τοπογράφοι) και θα εκτοξεύσει το κόστος κάθε ένστασης. Αρκεί να σκεφθεί κανείς το πόσο δύσκολο θα είναι για έναν κάτοικο των Σαρακηνών, του Θεοδωρακίου, της Νότιας, της Άρνισσας, του Αγίου Αθανασίου κ.λπ. να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη. 

Προς ενημέρωση του ο κος Σταμενίτης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τους κατοίκους των περιοχών αυτών το περασμένο Σάββατο, οπότε και του εξήγησαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας την παρέμβαση του ώστε να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365