Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

«Ο Έλληνας αντεροβγάλτης»: Το κινηματογραφικό τέλος του κατά συρροήν δολοφόνου ιερόδουλων

Ήταν ο φόβος και ο τρόμος στις πιάτσες της Αθήνας...

Ξημερώματα 2ας Αυγούστου 1997. Ο διαβόητος «Αντεροβγάλτης των Αθηνών» βρίσκεται νεκρός στο κελί 33 του Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, παρά τη στενή επιτήρηση ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών. «Αυτοκτονία δια απαγχονισμού», είπαν.


Μαζί του, τέλος στη ζωή του είχε δώσει και ο συγκρατούμενός του, Γ. Μακρίδης, με την άποψη που επικράτησε να θέλει τους δυο τους να έπεισαν ο ένας τον άλλο να «φύγουν» μαζί.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η αυτοκτονία κατέκλυζε τη σκέψη του Αντώνη Δαγκλή. Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου και τη μεγαλύτερη ποινή που του επέβαλε ποτέ το Μικτό Ορκωτό μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής, ο ίδιος ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Δεν με κρίνατε δίκαια», αρκέστηκε να πει στο άκουσμα της απόφασης…

Για πολλούς, τα 13 φορές ισόβια και η πρόσκαιρη κάθειρξη 25 ετών κατά συγχώνευση που έκρινε το Δικαστήριο πως άξιζαν σε έναν κατά συρροή δολοφόνο ιερόδουλων, ήταν μια ποινή που δικαίωνε τις ψυχές των γυναικών που έσβησαν στα χέρια του.
Φαίνεται, όμως, πως ο ίδιος είχε πολλά ελαφρυντικά για τον εαυτό του.

Τρόμος στους δρόμους της Αθήνας

Το πρώτο πτώμα
Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, 29 Οκτωβρίου 1995. Κομμάτια της 29χρονης ιερόδουλης Ελένης Παναγιωτοπούλου βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμα και οι πιο έμπειροι ιατροδικαστές πάγωσαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Ο δολοφόνος της Ελένης αφού πρώτα τη στραγγάλισε, αφαίρεσε τα σπλάχνα και τις θηλές της, συνεχίζοντας με τον τεμαχισμό του πτώματός της με ένα πριόνι.

Η εικόνα του άψυχου κορμιού της ξύπνησε μνήμες από το πιο διάσημο αμερικανικό έγκλημα του 19ου αιώνα: Τη δολοφονία της Μαύρης Ντάλιας. Κοινά στοιχεία υπήρξαν και με την υπόθεση του Παναγιώτη Φραντζή ο οποίος σκότωσε και διαμέλισε τη 18χρονη σύζυγό του Ζωή Γαρμανή, της οποίας τα κομμάτια -11 στο σύνολό τους- σκορπίστηκαν σε κάδους.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης –ο οποίος είχε εμπλακεί και στην υπόθεση Φραντζή- είχε κάνει λόγο για «εξτρεμιστικό κανιβαλισμό».

Ο δράστης άγνωστος. Στα στέκια των ιερόδουλων επικρατεί αναστάτωση και φόβος, με τα κορίτσια να διστάζουν να εγκαταλείψουν την πιάτσα με οποιονδήποτε τους φαινόταν ύποπτος. Και τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα δύο μήνες μετά.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, ιερόδουλες και Αρχές βιώνουν ξανά την απόλυτη φρίκη. Ακόμα ένα πτώμα εκδιδόμενη γυναίκας κάνει την εμφάνισή του σε ένα αδιέξοδο στενό της οδού Ορφέως στον Βοτανικό, μέρα μεσημέρι.

Περαστικοί είδαν κάτι παράξενο και πλησίασαν μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουν πως ένα κορίτσι κειτόταν νεκρό. Ήταν ημίγυμνη. Φορούσε μόνο το κάτω εσώρουχο, ενώ η τσάντα με  τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκε πεταμένη λίγο πιο δίπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365