Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2019: Εικόνες και βίντεο από την πρώτη μέρα

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Aridaia365

Άνοιξαν την αυλαία τους τα Ακρίτεια 2019, με τον χορό φυσικά και φέτος να έχει την τιμητική του.

Όλα ξεκίνησαν από την πλατεία Αγγελή Γάτσου στην Αριδαία, με τους χορευτές να καταλήγουν στο Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι, όπου και κορυφώθηκαν οι χορευτικές εκδηλώσεις.



Σήμερα στο Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι στην Αριδαία, είναι η δεύτερη και τελευταία μέρα.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Aridaia365.gr, καθώς και σε βίντεο, ένα πολύ μικρό απόσπασμα από την εμφάνιση της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας




























































2 σχόλια:

  1. μόνο τα χορευτικά μας απέμειναν πια στη μακρινή σκοτεινιασμένη Αλμωπία...ένα σινεμά....ένα θέατρο...μια δημοτική βιβλιοθήκη σύγχρονη όμως ,ένα δρώμενο διαφορετικό μοιάζουν όνειρα καλοκαιρινής νυχτός...με το ζόρι...να μείνουμε στάσιμοι? με το ζόρι να μείνουμε πίσω?
    Γιατί? γιατί μας κρατάνε τόσο πίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν δημιουργείς ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών σαν το συγκεκριμένο, έτσι ώστε να διατηρείται ζωντανή η παράδοση και ο πολιτισμός του τόπου σου, παρουσιάζεις στο κοινό το πάθος που έχεις για τον τόπο σου. Είναι σημαντικό επίσης και το διάβα του χρόνου διότι παρόλο τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε εσύ συνεχίζεις με τόσο κουράγιο και πείσμα να είσαι προσηλωμένος στον στόχο σου, σε αντίθεση με τους "ανταγωνιστές" σου που προσπαθούν και αυτοί να σε μιμηθούν δημιουργώντας κάτι το οποίο δεν εμβαθύνει τόσο στην κουλτούρα αλλά προσθέτει μια νέα και δεν σέβεται αυτό που οι παλιοί με τόσο κόπο έφτιαξαν. Τέλος, εσύ χωρίς καμία επιρροή συνεχίζεις ακάθεκτος στην υλοποίηση της ιδέας σου και δείχνεις άμεσα στον κόσμο την αυθεντικότητα της μουσικοχορευτικής σκηνής που είχαν δημιουργήσει οι παλιοί μέσα από την καθημερινότητα τους,τα ήθη και έθιμα τους αλλά και τα συναισθήματα τους. Και πίσω από όλη αυτή την υπέροχη εκδήλωση τόσα χρόνια με κόπο, μεράκι αλλά και ευλάβεια βρίσκεται ο Κύριος Δημήτρης Ιωάννου, που του αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια για όλη του την προσπάθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ για όλο σας τον αγώνα, για την προβολή της γνήσιας παράδοσης από τα παλαιά χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365