Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Πέλλα: Ποιοι υποψήφιοι Βουλευτές πήγαν καλά και ποιοι απογοήτευσαν

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Οι εκλογές τελείωσαν, η Ν.Δ. είναι η νέα κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας.

Στο Νομό μας οι κύριοι Καρασμάνης, Σταμενίτης και Βασιλειάδης εκλέχθηκαν Βουλευτές από την Ν.Δ. και οι κυρία Τζάκρη από τον Σύριζα.

Πάμε να δούμε όπως ποιοι ήταν οι υποψήφιοι που τα πήγαν καλά με βάση τους σταυρούς που πήραν και ποιοι απογοήτευσαν. 


Στην Ν.Δ. τα πράγματα κύλισαν με τις δύο πρώτες θέσεις να είναι γνωστές πριν ακόμα ανοίξει η κάλπη. Οι κύριοι Καρασμάνης και Σταμενίτης θα ήταν έκπληξη αν δεν βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου. Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο Γιώργος Καρασμάνης ήταν άνετα πρώτος, ενώ ο Διονύσης Σταμενίτης δεν κατάφερε να τον πλησιάσει, έδειξε όμως ότι είναι η σταθερή δεύτερη δύναμη της Ν.Δ. στο Νομό. 
Από κει και πέρα φαβορί για την τρίτη θέση ήταν ο Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος έδειξε την δυναμική του στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου και πήρε άνετα την τρίτη εκλόγιμη θέση. Θα περίμενε κανείς περισσότερους σταυρούς από τον κύριο Φουντουκίδη, αλλά κυρίως από την κυρία Ζωγράφου - Τσαντάκη, η οποία είναι η αλήθεια δεν τα πήγε όπως αναμενόταν. Η κυρία Ποζίδου από την πλευρά της είναι μια αγωνίστρια της παράταξης και οι 2.813 σταυροί που πήρε κρίνονται ικανοποιητικοί, αφού δεν αναμενόταν κάτι άλλο από την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Στον ΣΎΡΙΖΑ Τζάκρη και Σηφάκης επαίζαν ουσιαστικά μόνοι τους, οι 5,500 περίπου ψήφοι που έχουν διαφορά είναι μεγάλος αριθμός, η κυρία Τζάκρη δείχνει ότι είναι η νούμερο ένα δύναμη του κόμματος στο Νομό, ενώ ο Γιάννης Σηφάκης έχει καθίσει στην δεύτερη θέση χωρίς κάποιος να μπορεί να σπάσει το παραπάνω δίδυμο. Από εκεί και πέρα το χάος, αφού όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Σεμερτζίδου και Κρητίδου συγκεντρώνουν περίπου 11.200 σταυρούς όλοι μαζί, την στιγμή που η Τζάκρη μόνη της συγκέντρωσε 12.633, ενώ μαζί Τζάκρη και Σηφάκης αγγίζουν τους 20.000 σταυρούς. Οπότε οι τέσσερις τελευταίοι στο ψηφοδέλτιο αν το δει κάποιος συνολικά έχουν απογοητεύσει.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ. γενικά σαν κόμμα θα περίμενε κανείς καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, και αυτό επηρέασε και τους σταυρούς των υποψηφίων, αφού κανείς δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενε. Η Ραχήλ Αλεξανδρίδου βρέθηκε στην πρώτη θέση με 3.342 κάτι το οποίο είναι μια σχετικά καλή συγκομιδή, απογοητευτικοί είναι οι σταυροί του Νίκου Παπανικολάου, που περιμέναμε πολύ παραπάνω από τους 2.049 που πήρε. Ο Μιχάλης Μπογδάνης έκανε τον αγώνα του, μπήκε τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και η τρίτη θέση στην τελική κατάταξη  με 1.687 σταυρούς είναι μια θετική έκπληξη. Από κει και πέρα η κυρία Παπαδάκη θα μπορούσε καλύτερα από τους 1.636 που πήρε, όπως και ο κύριος Ζαρογουλίδης με τους 1.093. Απογοητευτικό ήταν το αποτέλεσμα για την κυρία Μακρίδου, αφού για τον αγώνα που έκανε οι 700 σταυροί είναι πολλοί λίγοι.

Στα υπόλοιπα κόμματα ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων συμμετείχαν για πρώτη φορά στις εκλογές, ήταν πάνω κάτω αναμενόμενα τα αποτελέσματα τους και οι σταυροί που πήραν, αν κάπου πρέπει να σταθούμε είναι στους σταυρούς του πρώην πλέον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Νομό, του κυρίου Σαχινίδη, ο οποίος παρόλο που το κόμμα του δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή, ο ίδιος διατήρησε την δυναμική του στα προηγούμενα επίπεδα περίπου, με 977 σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365