Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Δημοτικοί Σύμβουλοι φαντάσματα

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Ένα γεγονός το οποίο δεν μας αρέσει καθόλου σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, είναι οι απουσία από τις συνεδριάσεις, πολλών και συνήθως των ίδιων πάνω κάτω Δημοτικών Συμβούλων, τους οποίος και ονομάζουμε φαντάσματα.



Πρέπει να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο άρθρο θέλαμε να το ανεβάσουμε, με αφορμή την συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρα, αλλά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Γιώργου Γούδη, που ήταν ένας από τους πιο τυπικούς και υπεύθυνους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και Αντιδήμαρχος, πήγε το θέμα πίσω για ευνόητους λόγους, φυσικά όμως δεν θα μπορούσαμε να την το αναφέρουμε.

Πάμε λοιπόν στο θέμα των "φαντασμάτων"(επιτρέψτε μας να τους λέμε έτσι) οι οποίοι είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τους οποίους εμείς στις τελευταίες, 8-9 συνεδριάσεις που είμαστε παρόν τους έχουμε δει, το πολύ μία φορά και αυτό σαν guest εμφάνιση πριν τις εκλογές, για επικοινωνιακούς λόγους φυσικά, όχι ότι είχαν κάτι να προσφέρουν αφού περίμεναν πως και πως να τελειώσει η συνεδρίαση, ή δεν τους έχουμε δει και καθόλου. 

Αυτοί οι κύριοι και κυρίες, από όλες τις παρατάξεις, καλό θα ήταν να σέβονται προπάντων τους ανθρώπους που πήγαν μέχρι την κάλπη για να τους ψηφίσουν και φυσικά τον ίδιο τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και τον ρόλο που έχουν σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Δεν απασχολεί κανέναν, όποια πικρία, ή επαγγελματική υποχρέωση έχουν, που να τους ωθεί στο να μην είναι παρόν στα Δημοτικά Συμβούλια. 

Φυσικά για να προλάβουμε τους κακοπροαίρετους, όλοι άνθρωποι είμαστε και κάτι μπορεί να τύχει σε όλους και να μην μπορούν να είναι παρόν σε κάποια συνεδρίαση, αλλά όταν λείπεις ή δεν μπορείς να παρευρεθείς, για πολλές και συνεχόμενες φορές, τότε απλά υπάρχει η λύση της παραίτησης.

Φυσικά όλο αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού σχεδόν σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις, με το ζόρι έχουμε την απαιτούμενη απαρτία που πρέπει να υπάρχει για να ξεκινήσει το Δ.Σ.

Ελπίζουμε το νέο Δ.Σ. του Δήμου και οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι, να μην ακολουθήσουν τα παραδείγματα μερικών νυν συμβούλων και να είναι στις θέσεις στους σε όσο πιο πολλές συνεδριάσεις μπορούν.

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους κάποιος που ανέδειξε το θέμα. Τους ψηφίζουμε και αν δεν πάρουν κάποια θεσούλα ούτε που τους βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα και να ζητήσετε από κάποιον υπεύθυνο του Δήμου να σας δώσει τα παρουσιολόγια των συνεδριάσεων του ΔΣ. Να φανεί ποιοι εκλέγονται για να εκλεγούν και ποιοι πραγματικά τιμούν εκείνους που τους έστειλαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τότε θα έχουμε όλοι μια ολοκληρωμένη εικόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η δημοκρατία τιμωρεί με αλήθειες.Αναφέρεται απλά τα ονόματα όσων απουσιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365