Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας: Εγκατάστασης υδρομετρητών σε όλους τους οικισμούς

Ανακοίνωση 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει όλους τους συμπολίτες μας, ότι θα συνεχίσει τον προγραμματισμό εγκατάστασης υδρομετρητών σε όλους τους οικισμούς.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές πως με την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α., ότι είναι συμφέρουσα η χρήση της παροχής πόσιμου νερού έχοντας εγκατεστημένο υδρομετρητή.Επιπλέον, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων και η επάρκεια νερού σε συνάρτηση με την ποιότητα του, αυξάνονται σε κάθε οικισμό.

Επίσης, εφιστούμε την προσοχή ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνονται έλεγχοι σε όλα τα δίκτυα και σε παροχές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ύδρευσης αλλά χρησιμοποιούνται για άρδευση χωρίς να έχουν εγκατεστημένο υδρομετρητή. 

Το πρόγραμμα εγκατάστασης υδρομετρητών μετά από την εγκατάσταση υδρομέτρων στη Τ.Κ. Γαρεφείου βασίζεται:

1. Τ.Κ. Πολυκάρπης                                                  10. Τ.Κ.Λυκοστόμου
2. Τ.Κ. Υδραίας                                                          11. Τ.Κ. Φούστανης
3. Τ.Κ. Σωσάνδρας                                                    12. Τ.Κ. Περίκλειας- Λαγκαδιάς
4. Τ.Κ. Ξιφιανής                                                         13. Θηριόπετρας
5. Τ.Κ. Όρμας                                                             14. Τ.Κ. Νότιας- Αετοχωρίου 
6. Τ.Κ. Μεγαπλάτανου – Μοναστηρακίου          15. Οικισμός Ριζοχωρίου
7. Τ.Κ. Βορεινού – Πευκωτού                                 16.  Τ.Κ. Αρχαγγέλου
8. Τ.Κ. Νεοχωρίου                                                     17. Τ.Κ. Νερόμυλων- Προδρόμου
9. Τ.Κ.Δωροθέας- Αγάθης                                       18. Τ.Κ. Σαρακηνών- Κορυφής

Είναι καλό να γνωρίζετε όλοι, ότι ο ρόλος της υπηρεσίας μας είναι να διαχειριζόμαστε το πόσιμο νερό και να προσφέρουμε τις αντίστοιχες παροχές βάσει της ανταποδοτικής  χρέωσης και του κόστους που δημιουργείται χωρίς να υπάρχουν κέρδη   παρά μόνο η κάλυψη των εξόδων διαχείρισης .

Με αυτή τη λογική η υπηρεσία μας προσπαθεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης υδρομετρητών ώστε με αυτό τον τρόπο:

Να πραγματοποιείται  η ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού από όλους τους πολίτες.
Να προχωρήσουμε στην μείωση του κόστους λειτουργίας όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα των γεωτρήσεων που δουλεύουν ασταμάτητα εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης.
Να πετύχουμε ισονομία χρέωσης προς όλους τους καταναλωτές με κοινό τρόπο χρέωσης  βάσει της νέας τιμολογιακής πολιτικής.
Να καταφέρουμε να μειώσουμε την διευθέτηση των λειτουργικών δαπανών εξαιτίας άλλης χρήσης από το πόσιμο νερό κυρίως για επαγγελματικούς χώρους ή για χρήση άρδευσης.
Να πετύχουμε τη μείωση των διαρροών και των παράνομων παροχών.
Να αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε νέα δίκτυα πόσιμου νερού από τις πηγές που δεν έχουν αξιοποιηθεί .
Να πετύχουμε την αύξηση ποσότητας και επάρκειας πόσιμου νερού.
Να πετύχουμε την αύξηση ποιότητας παροχής υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα με την επίτευξη του στόχου για την εγκατάσταση υδρομετρητών.
Να πετύχουμε την έναρξη εργασιών για την δημιουργία μελετών αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης για τις Τ.Κ. που τοποθετούνται υδρόμετρα, ώστε να πετυχαίνουμε με ολοκληρωμένες μελέτες την ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Οι  εργασίες εγκατάστασης υδρομετρητών θα πραγματοποιηθούν από τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας και το επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις σε κάθε Τοπική Κοινότητα και ξεχωριστά σε κάθε καταναλωτή προκειμένου να υποδείξει το σημείο της κεντρικής παροχής για την κάθε οικία ή επαγγελματικό χώρο.

Η σωστή και ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού βοηθάει όλους μας.  Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το νερό είναι πηγή ζωής και είναι υπόθεση όλων μας. Άλλωστε η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας είναι ο κάθε ένας πολίτης ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365