Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ομιλία Διονύση Σταμενίτη στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης

Δελτίο Τύπου

«Στο επίκεντρο η πραγματική ενίσχυση των παραγωγών, η κατασκευή του δρόμου Ε75- Γιαννιτσά-Έδεσσα – E65 και η προβολή και αξιοποίηση  της πολιτιστικής κληρονομιάς».

«Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών η Νέα Δημοκρατία».


Την πρώτη του ομιλία πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 22-07-2019 ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης στα πλαίσια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η νέα κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζονται τη στήριξη όλων μας προκειμένου να μπορέσουν να θέσουν σε εφαρμογή το κυβερνητικό πρόγραμμα τονίζοντας ότι: «Οι πρώτες κιόλας μέρες είναι ενδεικτικές και δημιουργούν την ελπίδα αλλά και την πίστη ότι η Ελλάδα θα μπορέσει επιτέλους να κάνει το μεγάλο βήμα στο μέλλον. Το οργανόγραμμα πάνω στο οποίο θα βασιστεί το κυβερνητικό έργο, οι κοστολογημένες προτάσεις σε όλους τους τομείς, τα χρονοδιαγράμματα και η αξιολόγηση της επίτευξης των στόχων, εκτός από την πρακτική τους αξία, έχουν τεράστια συμβολική σημασία».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μέσα από τον προγραμματισμό του νέου κυβερνητικού σχεδιασμού προκύπτουν αρκετά οφέλη για την δική του εκλογική περιφέρεια, τον Νομό Πέλλας, τα οποία ξεπερνούν παθογένειες και προβλήματα που ταλαιπώρησαν για δεκαετίες ολόκληρες τους πολίτες.

Ειδικότερα αναφέρθηκε, στην αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για επιτάχυνση στην καταβολή των αποζημιώσεων. Εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια αναμονής, η κατασκευή του οδικού δικτύου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών, εξέλιξη που θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, θα προσφέρει ασφάλεια στις μετακινήσεις και θα βγάλει την Πέλλα από την συγκοινωνιακή απομόνωση. Ενώ στάθηκε και στη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού πλούτου της Πέλλας μέσα από τον συνολικό σχεδιασμό για την προβολή ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις των Βουλευτών της αντιπολίτευσης ο κος Σταμενίτης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και εξήγησε ότι σε αντίθεση με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται τα τελευταία 24ωρα, το κυβερνητικό κόμμα μένει πιστό σε όσα είπε προεκλογικά αναφορικά με το ζήτημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θέλω να πω το εξής στους συνάδελφους του ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνουν για δήθεν δικαίωση: Εμείς η ΝΔ,  δεν παραχωρήσαμε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα κύριοι στους Σκοπιανούς. Δεν αναγνωρίσαμε Μακεδονικό Έθνος για να είμαστε ακριβείς. Υποσχεθήκαμε, και θα εργαστούμε για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η συμφωνία. Υποσχεθήκαμε, και βέβαια δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της χώρας μας για βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήμασταν και θα παραμείνουμε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τι θεωρούμε κατάπτυστη που δημιουργεί προβλήματα οικονομικά και πολιτικά στην ΕΛΛΑΔΑ».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χρειαζόμαστε λίγα λόγια, πολλή δουλειά και περισσότερα έργα καθώς μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης οι Έλληνες αξίζουν την προοπτική ενός καλύτερου αύριο και η Ελλάδα αξίζει να πάει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365