Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΕΠΣ Πέλλας: Υποχρεωτικά ένας μικρός σε όλη την διάρκεια του αγώνα

Δείτε την σχετική παράγραφο στην προκήρυξη του πρωταθλήματος

Δείτε την σχετική παράγραφο στην προκήρυξη του πρωταθλήματος:


Για την αγωνιστική περίοδο 2019/2020 είναι υποχρεωτική στις κατηγορίες  Α1 &  Α΄  η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα  ενός  (1) ποδοσφαιριστή  γεννηθέντες την 01.01.2000 και νεότεροι . Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως (άρθρο 23 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.).

ΑΡΘΡΟ  24ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ -ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Ισχύουν γενικά όσα καθορίζονται στα άρθρα 20 και 27 του Κ.Α.Π. Ειδικότερα:
  Οι ομάδες που υποβιβάζονται από οποιαδήποτε κατηγορία, είτε βάσει της προκήρυξης, είτε βάσει άλλης απόφασης, καταλαμβάνουν αντίστοιχα κατά σειρά τις πρώτες θέσεις της αμέσως κατώτερης κατηγορίας  και δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμία περίπτωση για την περίοδο που υποβιβάστηκαν.  Η κατάληψη της πρώτης θέσης στην αμέσως κατώτερη κατηγορία νοείται πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού. ( Άρθρο 27  του Κ.Α.Π. )


1. Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν (1) όμιλο των 12 ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:
Α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος)  και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν όσα αναφέρει  το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.
Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από τη 1η θέση μέχρι και τη 12η  θέση (κανονική περίοδος). 
Πρωταθλήτρια ομάδα για την περίοδο 2019 – 2020 είναι η πρώτη της βαθμολογικής κατάταξης εφόσον η βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη είναι μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών και δεν διεξάγονται αγώνες play-offs. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει διαφορά βαθμών μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών, τότε διεξάγονται αγώνες play-offs μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η ως εξής:
 PLAY-OFFS ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : 

Α ΦΑΣΗ.
Ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του, τον 4ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προϋπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του 4ου της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .  
Ο 2ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 3ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, εφόσον ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει ίση ή μικρότερη διαφορά πέντε (5) βαθμών από τον 3ο στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Στη  περίπτωση που ο 4ος του βαθμολογικού πίνακα μετέχει στην διαδικασία των αγώνων play off  ο αγώνας μεταξύ του 2ου στον βαθμολογικό πίνακα και του 3ου  του βαθμολογικού πίνακα, διεξάγεται ανεξάρτητα από την βαθμολογική διαφορά που έχουν μεταξύ τους. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του 3ου της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή
Β ΦΑΣΗ
Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο, για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή . Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου  στην  βαθμολογία  της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή . Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και  ανέρχεται  στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019/2020.

PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ 
Η ομάδα που θα καταλάβει την  τελευταία  θέση, δηλαδή την 12η  θα υποβιβαστεί απευθείας στην Α’ κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 8η μέχρι και την 11η, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play - out), για την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2019 - 2020 με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 8ου και του 11ου στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου είναι μικρότερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών. Αντίστοιχα ο 9ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 10ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς εφ όσον αγωνίζεται το ζευγάρι 8-11 και σε περίπτωση που δεν αγωνισθεί το παραπάνω ζευγάρι  με την προϋπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των δύο (2) βαθμών και γίνεται με τον παρακάτω τρόπο:
Α ΦΑΣΗ
Ο 8ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 11ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου  στην  βαθμολογία  της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .
Ο 9ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 10ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου  στην  βαθμολογία  της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .
Οι ηττημένοι των δύο παραπάνω αγώνων  θα αγωνισθούν σε αγώνα κατάταξης με γηπεδούχο την ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου  και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου  στην  βαθμολογία  της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .
Η ηττημένη ομάδα από την παραπάνω διαδικασία  υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2020/2021.
Σε  περίπτωση  μη  διεξαγωγής  αγώνων  κατάταξης  υποβιβασμού  play  out , υποβιβάζονται  απευθείας  στην  Α΄ ερασιτεχνική  κατηγορία  οι ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση  κατά  τη  διάρκεια  της  κανονικής  περιόδου  2019/2020 .
Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2020 – 2021 θα υποβιβαστούν συνολικά δύο (2) ομάδες, μία  (1) απευθείας και η μία (1) με την παραπάνω διαδικασία.

Σε περίπτωση  υποβιβασμού σωματείου ή σωματείων  της δύναμης μας από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία δεν υποβιβάζεται παραπάνω ομάδα αλλά αυξάνεται αντίστοιχα ο αριθμός των ομάδων της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020/2021 . 

.Με βάση τα παραπάνω, η Α1 Κατηγορία για την περίοδο 2020/2021 θα απαρτίζεται από δώδεκα (12) ομάδες συν το σωματείο ή τα σωματεία που τυχόν υποβιβασθούν από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία της περιόδου 2019/2020. 

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (οι παραπάνω όμιλοι θα καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια)  με τον παρακάτω τρόπο:
Α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν όσα αναφέρει το  άρθρο  20 του Κ.Α.Π.
Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις βαθμολογικές θέσεις (κανονική περίοδος).
Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων ανέρχονται απ’ ευθείας στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορίας για την περίοδο 2020/2021.
PLAY OFF – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ 
Στην διαδικασία αυτή  συμμετέχουν σε αγώνα κατάταξης μεταξύ τους, οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στην βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου,, στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά εφόσον η διαφορά τους είναι μικρότερη ή ίση των τριών (3) βαθμών. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου  στην  βαθμολογία  της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .
Οι νικητές των παραπάνω αγώνων κατάταξης play off, εφόσον διεξαχθούν ή άλλως αυτοί που κατέλαβαν της 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου 2019/20, θα αγωνιατούν σε αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Ο νικητής ανέρχεται στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020/2021.
           Με βάση τα παραπάνω, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020/21 θα ανέλθουν στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορίας τρείς  (3) ομάδες

PLAY OUT - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ 
 Οι ομάδες που θα καταλάβουν την  δωδέκατη θέση  (12η )  στην τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου, υποβιβάζονται στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2020/2021.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις   10η  και την 11η, στην κανονική περίοδο κάθε ομίλου, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play - out), για την Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2020/2021 με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 10ου και του 11ου στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου είναι μικρότερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών.   Αντίστοιχα ο 10ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 11ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου . Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του  χαμηλότερου  της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. 
Ο ηττημένοι των  παραπάνω αγώνων κατάταξης (ή  σε περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνων κατάταξης ως ανωτέρω)  υποβιβάζονταιι στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2020/2021.
Έτσι για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020/2021 υποβιβάζονται στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία τέσσερις ( 4 ) ομάδες.
Με βάση τα παραπάνω, η Α Κατηγορία για την περίοδο 2020/2021 θα απαρτίζεται από είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. 

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   
Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (οι παραπάνω όμιλοι θα καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια)  με τον παρακάτω τρόπο:
Α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν όσα αναφέρει το  άρθρο  20 του Κ.Α.Π.
Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις βαθμολογικές θέσεις (κανονική περίοδος).
Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων ανέρχονται απ’ ευθείας στην Α ερασιτεχνική κατηγορίας για την περίοδο 2020/2021.
PLAY OFF – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ 
Στην διαδικασία αυτή  συμμετέχουν σε αγώνα κατάταξης μεταξύ τους, οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στην βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου,, στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά εφόσον η διαφορά τους είναι μικρότερη ή ίση των τριών (3) βαθμών. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου  στην  βαθμολογία  της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .
Οι νικητές των παραπάνω αγώνων κατάταξης play off, εφόσον διεξαχθούν ή άλλως αυτοί που κατέλαβαν της 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου 2019/20, ανέρχονται στην Α Ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020/2021.

           Με βάση τα παραπάνω, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020/21 θα ανέλθουν στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορίας τέσσερις  (4) ομάδες

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365