Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Σκύδρα: Ανθρώπινα τέρατα έσερναν σκυλί από αμάξι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε λεπτομέρειες

ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΚΥΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ ΕΣΥΡΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων στο δήμο μας, που θα σας αναφέρουμε σε επόμενο ποστ. 


Καθώς πηγαίναμε να πάρουμε το γιατρό από το χώρο της διαμονής του, είδαμε τα αυτοκίνητα που ήταν μπροστά μας να παρακάμπτουν κάτι….ευχηθήκαμε να μην είναι ζώο, γιατί έχουμε βρει πολλά σκυλιά τραυματισμένα και νεκρά  σε αυτόν το δρόμο! Τελικά η ευχή μας δεν εισακούστηκε και είδαμε πως ήταν ένα σκυλί χτυπημένο στην άκρη του δρόμου και είχε αίματα. 

Χωρίς να χάσουμε χρόνο ,βάλαμε το αυτοκίνητο μπροστά από το ζώο με αλάρμ, για να το προστατέψουμε  από άλλο χτύπημα και προσπαθήσαμε να προειδοποιούμε τους οδηγούς να κόβουν ταχύτητα! Φυσικά εδώ αξίζει να προσθέσουμε, πως κανείς δε σταμάτησε να δει πως είναι αυτό το ζώο, αν ζει ή πέθανε!
Τότε παρατηρήσαμε μια κατάσταση που δεν έχουμε ξαναδεί. Το σκυλί ήταν ξαπλωμένο στην άσφαλτο και αιμορραγούσε και από τα 4 πόδια του. Είχε μια αλυσίδα δεμένη στο λαιμό του η οποία δεν είχε φορά προς τα πίσω ,όπως θα έπρεπε να ήταν αν το ζώο περπατούσε, αλλά η αλυσίδα ήταν μπροστά του απλωμένη…. Σαν κάποιος να το είχε δεμένο  πίσω από αυτοκίνητο και το έσυρε. Κοιτώντας καλύτερα τα πόδια του είδαμε πως και τα 4 πατουσάκια του, αλλά και τα νύχια  ήταν τριμμένα από την τριβή στην άσφαλτο και τότε επιβεβαιώθηκε η αρχική μας υποψία…..Κάποιος έσυρε με αυτοκίνητο αυτό το νεαρό κορίτσι και μάλλον λύθηκε η αλυσίδα και το παράτησε πάνω στο δρόμο!

Αφού τη βάλαμε στο αυτοκίνητο και ήταν ασφαλής, μόνο τότε παρατηρήσαμε πως κάποιος είχε αφήσει μπροστά από το χτυπημένο σκυλί, ένα κομμάτι πίτα! Μάλλον θα ήταν μαγική η πίτα και θα την γιάτρευε, γιατί δεν εξηγείται πως αλλιώς κάποιος θα έβλεπε ένα χτυπημένο σκυλί πάνω στο δρόμο και θα του άφηνε πίτα να φάει! Αυτή η μάστιγα πια πρέπει να σταματήσει, διαβάζουμε συνεχώς το ίδιο, βλέπουν άρρωστο ζώο και αφήνουν τροφή και νερό και ελπίζουν να γίνει από μόνο του καλά… 

Δεν σας πληροφορήσανε καλά, αν δεν το πάτε στο γιατρό, εκεί θα πεθάνει το ζώο. 

Αυτές οι ενέσεις που κάνετε για να έχετε ήσυχη τη συνείδηση σας, δεν έχουν αποτέλεσμα, το ζώο ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!

Τη μικρή την πήγαμε αμέσως στο γιατρό που επιβεβαίωσε αυτό που πιστεύαμε κι εμείς, τα τραύματα προκλήθηκαν από την τριβή στην άσφαλτο! Ο γιατρός την περιέθαλψε και όσες μέρες διήρκεσε το πρόγραμμα την είχε δίπλα του και την φρόντιζε. Της έδωσε τιμητικά το όνομα Μπίντα, όπως ονομάζεται και η οργάνωση τους και προσπάθησαν να της βρουν σπίτι, ακόμη και αφού έφυγαν. Το θαύμα δεν άργησε να γίνει και τελικά η μικρή βρήκε σπίτι! Τώρα πια είναι ευτυχισμένη και το άσχημο παρελθόν της έχει μείνει πίσω!

Ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, γιατί βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Έχουμε βρει πολλά σκυλιά τραυματισμένα, αλλά δεν έχουν την ίδια καλή τύχη. Αυτή ήταν τυχερή που τόσοι άνθρωποι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να της βρουν το σπίτι των ονείρων της!

Την ιστορία την αναφέρουμε για δυο λόγους. Πρώτος λόγος, για να δείτε τη σκληρότητα που μπορεί έχει ένας άνθρωπος και να κάνει κακό σε ένα ζώο και ο δεύτερος, την αγάπη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος και να κάνει οικογένεια του ένα πονεμένο πλάσμα! Άρα όλα είναι θέμα οπτικής και προτίμησης, ο άνθρωπος μπορεί να είναι διάβολος ,μπορεί και άγγελος... ΕΣΥ πως θέλεις να τον δεις; 

Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας.
Τηλ. επικοινωνίας 6984881749
Παρακαλούμε σκεφτείτε να μας ενισχύσετε μέσω κατάθεσης στην Εθνική τράπεζα: 
ΙΒΑΝ :GR0501104730000047361038988 
ή στο Paypal: animalwelfareskydras@gmail.com. 
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για μας! 


5 σχόλια:

  1. κάτι σημαίνουν τόσα πολλά κρούσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο υπανθρωπος ήταν αυτός που το έκανε;
    Εαν το εκαναν στον ίδιο αυτό πως θα του φαινόταν;;;
    Παράσιτο,δυποδε καφρε!!!!!!!
    Απολιτιστο καθίκι του κερατά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουν ψυχή μέσα τους αυτοί που τα κάνουν.
    Σκατοψυχοι και νεκροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιοι συμπεριφεροντε κατά αυτόν τον τρόπο σε ένα ζώο άνετα μπορούν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή, διότι δεν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας.
    Όποιος δεν έχει την δυνατότητα να φροντίσει ένα σκυλάκι να μην αναλαμβάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 100 χρόνια πίσω είμαστε αίσχος!!!
    Αντε Τραβα αυτοκτονα τρισάθλιο κτήνος εσύ που το έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365