Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Γιάννης Σηφάκης: Απαράδεκτη κατάργηση του θεσμού των διετών Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Δελτίο Τύπου

Γιάννης Σηφάκης: Απαράδεκτη κατάργηση του θεσμού των διετών Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ από την κυβέρνηση – άρχισε το ξήλωμα σε ότι προωθήσαμε για την Πέλλα .



Τα διετή προγράμματα υπό την εποπτεία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ ( σε πρώτη φάση) είχαν διασφαλισμένους πόρους και προωθούντο με ταχύτατους ρυθμούς. Είχαν σχεδιαστεί στα πρότυπα επιτυχημένων πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών ( Γαλλία, Δανία, Αυστρία κλπ).  

ΟΙ απόφοιτοι των διετών προγραμμάτων θα είχαν πτυχίο επιπέδου 5 χωρίς άλλες διαδικασίες πιστοποιήσεων. 
Υπήρχε, μετά από πρωτοβουλίες μου, συνεννόηση με το Υπουργείο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και με τους διευθυντές των ΕΠΑΛ της Πέλλας για την ίδρυση διετών Προγραμμάτων σε Έδεσσα, Αριδαία, Γιαννιτσά και Σκύδρα ( τμήματα τουριστικών επαγγελμάτων και προσχολικής αγωγής στην Έδεσσα, logistics στην Σκύδρα, ζωικής παραγωγής στην Παραλίμνη, ιαματικού τουρισμού στην Αριδαία, είχαν ακουστεί και  άλλες προτάσεις ). 

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως για κατάργηση του θεσμού των διετών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ στα πλαίσια των Πανεπιστημίων αποτελεί πλήγμα για την εκπαιδευτική κοινότητα και υποθηκεύει το μέλλον των αποφοίτων ΕΠΑΛ ( σε πρώτη φάση) με μια ιδεοληπτική λογική οδήγησης τους κυρίως στα ιδιωτικά ΙΕΚ.
Αυτή η παράταξη άρχισε να ξηλώνει ότι καλό προσπαθήσαμε. Η αρχή έγινε από την παιδεία. 

Θεωρώ ότι οι θεσμικοί φορείς της Πέλλας οφείλουν να αντιδράσουν στο ξήλωμα της θετικής θεσμικής αυτής πρωτοβουλίας. 
Προσωπικά θα υπερασπίζομαι, σε αυτή την φάση, ότι είχαμε πετύχει για την Πέλλα ( που είχε βρεθεί έξω από όλους τους εθνικούς σχεδιασμούς επί δεκαετίες μέχρι το 2014 και εμείς καταφέραμε να αρχίσουμε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης μας να αντιστρέφουμε αυτή την πραγματικότητα) αν κινδυνεύει να ξηλωθεί ή να μην προχωρήσει, ειδικά ότι είχε σαφώς δρομολογηθεί να προχωρήσει.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365