Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Πρέπει ή όχι να δοθεί πίστωση χρόνου στον Χρήστο Μπάτση;

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει για την αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Αλμωπίας, ο Χρήστος Μπάτσης θα διαδεχθεί στον Δημαρχιακό θώκο στον Δημήτρη Μπίνο.


Τέσσερις παρατάξεις θα καθίσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, η παράταξη του Χρήστου Μπάτση "Εδώ Ζούμε" με 7 εκπροσώπους, η παράταξη στου Σάκη Χατζηδημητρίου "Ενωμένοι για την Αλμωπία" με 8 εκπροσώπους, η παράταξη του Δημήτρη Μπίνου "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" με 6 εκπροσώπους και η παράταξη του Νίκου Παρούτογλου "Αλμωπία Ψηλά" με 6 εκπροσώπους επίσης.

Πρώτη φορά εξαιτίας του "Κλεισθένη" το Δ.Σ. θα αντιμετωπίσει μια τόσο ρευστή αριθμητικά κατάσταση, ο Χρήστος Μπάτσης καλείτε να τα βάλει με τον καινούργιο νόμο για να μπορέσει να διοικήσει χωρίς προβλήματα τον Δήμο μας.

Η  σύμπραξη που δημιουργείτε με το Νίκο Παρούτογλου είναι ένα θετικό σημάδι για την ομαλή διοίκηση, μια σύμπραξη που πολλοί σύμφωνα με πληροφορίες μας προσπαθούν ακόμα και σήμερα να αποτρέψουν, με σκοπό να δυσκολέψουν ακόμα πιο πολύ το έργο του νέου Δημάρχου.

Πολλοί φυσικά έχουν προεξοφλήσει από τώρα είτε θετικά, είτε αρνητικά το έργο του Δημάρχου πριν καν αναλάβει, ανάλογα φυσικά με τα συμφέροντα τους, αλλά και αυτό που ψήφισαν και στήριξαν στις εκλογές. Κάτι το οποίο φυσικά έγκειται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, γιατί είτε αρνητικά, είτε θετικά, πρέπει να κρίνεις τον καινούργιο Δήμαρχο από την στιγμή που θα αναλάβει και σε βάθος τετραετίας.

Εδώ έρχεται το δικό μας ερώτημα, αν πρέπει να δοθεί κάποια πίστωση χρόνου στη νέα διοίκηση του Δήμου.

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα πρέπει να δούμε τα δεδομένα που έχουμε. Σίγουρα κάτι καινούργιο θέλει τον χρόνο του για να αρχίσει να "τσουλάει" και να μπει το νερό στο αυλάκι. Στην παράταξη όμως του Χρήστου Μπάτση, αλλά και σε αυτή του Νίκου Παρούτογλου, υπάρχουν εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι έχουν φάει την αυτοδιοίκηση με το κουτάλι, Βέσκος, Κετικίδης και φυσικά ο Χρήστος Μπάτσης έχουμε μεγάλη εμπειρία, ενώ εξίσου και οι Θεοδωρίδης, Τσάνταλης και εννοείται ο Νίκος Παρούτογλου. Κάτι το οποίο φυσικά θα τους βοηθήσει στην δύσκολη αρχή που θα έχουν, αλλά ταυτόχρονα θα τους αφαιρεί ουσιαστικά χρόνο, από μια ελαστικότητα που θα πρέπει να υπάρχει στην αρχή, προς το καινούργιο σχήμα.

Ο Χρήστος Μπάτσης και οι συνεργάτες έχουν κάνει αυτό τον καιρό, από τις εκλογές μέχρι σήμερα, πολλές επαφές με ανθρώπους της νυν Δημοτικής αρχής, για να μάθουν τα προβλήματα και να ενημερωθούν πιο άμεσα για το που πονάει ο τόπος. Κάτι το οποίο θα τους βοηθήσει σε πιο γρήγορες και άμεσες αποφάσεις, χωρίς να χαθεί ο αρχικός χρόνος προσαρμογής.

Οπότε με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο χρόνος που θα πρέπει να δοθεί θα είναι μικρότερος από αυτόν που άτυπα συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αρχίσει να ρολάρει πιο γρήγορα, κάτι το οποίο φυσικά και θέλει ο νέος Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης.

Πρέπει να τονίσουμε πάντως, πως το κλίμα προς το νέο Δήμαρχο από τους πολίτες είναι πολύ θετικό και αυτό φαίνεται στις δημόσιες εμφανίσεις που κάνει ο Χρήστος Μπάτσης, αλλά φυσικά και στο 60% των εκλογών.

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΜΕ ΜΠΙΝΟ, ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΘΕΟ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΑΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ εύστοχο το σχολιο σου, οπως και πολυ εύστοχα αυτά που γράφει το άρθρο

      Διαγραφή
  2. καποιοι εχουν μεγαλα ζορια για αυτο δεν θελουν μπατση παρου μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως άρχισες κριτική από χθες μόνο και μόνο για να φας Ή για να είσαι απέναντι του αντιπολίτευση χωρίς να δεις τη θα κάνει. Πάρε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον η πάγια θέση μας είναι να κάνουμε κριτική στο κακό και να λέμε μπράβο στο καλό.
      2ον Το κείμενο δεν κάνει κριτική κάπου, απλά λέει πως η πίστωση χρόνου πρέπει να είμαι λίγο πιο μικρή και εξηγώ το γιατί.
      3ον Δεν είμαι πεινασμένος όπως προφανώς εσύ κύριε ανώνυμε.
      4ον για να είμαι αντιπολίτευση πρέπει να είμαι και εκλεγμένος, δεν βλέπω πουθενά το όνομα μου και επίσης σε παραπέμπω στο 1ον που απάντησα, αν δεν το κατάλαβες ξανά διάβασε το.
      5ον Δεν φοράω κάποια γυαλιά, Μπατσικα ή Μπινικα, δεν είμαι προκατειλημμένος και φυσικά δεν κρίνω κανέναν πριν καν αναλάβει. Και επίσης ξανά διάβασε το 1ον

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365