Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη του Βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη στο γραφείο του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη

Δελτίο Τύπου

Τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού επισκέφτηκε την περασμένη Τετάρτη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης. Τον Βουλευτή υποδέχθηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ακολούθησε μία παραγωγική συζήτηση.



Αφορμή για την πρωτοβουλία του Βουλευτή αποτελούν οι επανειλημμένες προτροπές πολιτών τις οποίες δέχεται κατά την καθημερινή επαφή του στις πόλεις και τα χωριά του Νομού. Η Πέλλα έχει ανάγκη από στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, ειδικότερα των νέων. Η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, για πολλές και καλές δουλειές έχει ίσως μεγαλύτερη σημασία για την Πέλλα από ό,τι για άλλες περιοχές τις χώρας.

Κατά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα μεταξύ των δύο ανδρών και συνεργατών τους, παρουσιάστηκε από την πλευρά του Διοικητή ο παραδοσιακός ρόλος και η σημασία του Οργανισμού για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και η νέα στρατηγική προσέγγιση που σκοπεύει να ακολουθήσει η διοίκησή του. Αφού ανέφερε τους 3 στόχους του Οργανισμού, οι οποίοι είναι η προώθηση της απασχόλησης, η στήριξη των ανέργων και η μαθητεία, τόνισε πως προτεραιότητά του αποτελεί η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας, δηλαδή των επιχειρήσεων με το εργατικό δυναμικό.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής ζήτησε και ενημερώθηκε για πρωτοβουλίες αναφορικά με προγράμματα κατάρτισης νέων σε τομείς που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την οικονομία της Πέλλας. Ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα λειτουργίας νέων επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑΣ) μέσω του προγράμματος μαθητείας του ΟΑΕΔ στις πόλεις της Έδεσσας και των Γιαννιτσών. Ανέφερε πως όλοι οι όμοροι Νομοί διαθέτουν αντίστοιχες σχολές και τόνισε τις ανάγκες της Πέλλας σε καταρτισμένο προσωπικό. Παρουσιάστηκε βέβαιος πως οι νέοι του Νομού θα τις αγκαλιάσουν, καθώς αγαπούν και θέλουν να μείνουν στον τόπο τους. Είναι χαρακτηριστικό πως νέες και νέοι της Πέλλας επιλέγουν κάθε χρόνο να φοιτήσουν σε παρόμοιες σχολές στη Θεσσαλονίκη ή άλλες πόλεις των γειτονικών νομών. Ο Διοικητής δέχτηκε με χαρά να εξετάσει το αίτημα του κ. Βασιλειάδη και σε επόμενη συνάντησή τους θα παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο.

Επίσης, ο Βουλευτής ενημερώθηκε διεξοδικά για τα εργαλεία που μπορεί να παρέχει ο Οργανισμός για τη στήριξη των υπαρχουσών ή νέων επιχειρήσεων, τα οποία μπορούν να τονώσουν την τοπική επιχειρηματικότητα στον τομέα της μεταποίησης αλλά και της παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για προγράμματα στήριξης ή μείωσης του μισθολογικού κόστους εργασίας, αλλά και για υπηρεσίες συμβουλευτικής προς τους επιχειρηματίες.

Κλείνοντας τη συνάντησή τους ο κ. Βασιλειάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον επαγγελματισμό και τη διαφορετική φιλοσοφία που διέπει τη νέα διοίκηση του Οργανισμού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ΟΑΕΔ ξαναγίνεται Οργανισμός Απασχόλησης και όχι Οργανισμός Ανεργίας. Τέλος, πρότεινε στο Διοικητή να επισκεφτεί σύντομα την Πέλλα, έτσι ώστε να δει και εκείνος από κοντά τις πραγματικές ανάγκες αλλά και ευκαιρίες που προσφέρει ο Νομός, πρόταση την οποία ο κ. Πρωτοψάλτης απεδέχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365