Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Οι άνθρωποι που στολίζουν νωρίς, είναι πιο ευτυχισμένοι!

Οι επιστήμονες μίλησαν και δήλωσαν ότι το χριστουγεννιάτικο στόλισμα- ακόμη και έναν μήνα νωρίτερα- μας κάνει πιο ευτυχισμένους

Εάν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που στολίζουν για τα Χριστούγεννα πριν καλά καλά μπει ο Νοέμβρης, μάθετε πως σας κάνει καλό! Οι επιστήμονες μίλησαν και δήλωσαν ότι το χριστουγεννιάτικο στόλισμα- ακόμη και έναν μήνα νωρίτερα- μας κάνει πιο ευτυχισμένους.



Μην ακούτε, λοιπόν, τα σχόλια όσων σας κοροϊδεύουν επειδή αγαπάτε να στολίζετε από νωρίς. Χαρείτε τις γιρλάντες και τα πολύχρωμα φωτάκια και φέρτε τα Χριστούγεννα… όσο νωρίς θέλετε!
Οι άνθρωποι που στολίζουν νωρίς, είναι πιο ευτυχισμένοι!

Και για του λόγου το αληθές, ο ψυχαναλυτής Steve McKeown δήλωσε στο Unilad:

 «Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος, οι άνθρωποι επιθυμούν να σχετίζονται με δραστηριότητες που τους κάνουν ευτυχισμένους. Τα Χριστούγεννα, ο στολισμός, τα φωτάκια προκαλούν έντονα συναισθήματα που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία.

Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί στα παλιά μαγικά συναισθήματα που νιώθαμε παιδιά και προκαλούν τον ενθουσιασμό. Έτσι, η τοποθέτηση αυτών των Χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων επεκτείνει τον ενθουσιασμό!». Κι αυτό ακούγεται λογικό.  

Η ψυχοθεραπευτής Amy Molin συμφώνησε, εξηγώντας ότι οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις μπορούν να μας μεταφέρουν σε έναν απλούστερο χρόνο, τουλάχιστον διανοητικά.

«Η νοσταλγία βοηθά τους ανθρώπους να συμφιλιωθούν με το παρελθόν τους και να κατανοήσουν την ταυτότητά τους. Για πολλούς, η τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων νωρίς είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία.

Λέει επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει εκείνους που έχουν χάσει κάποιον να νιώθουν πιο κοντά στο αγαπημένο τους πρόσωπο, προσθέτοντας ότι «η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από νωρίς μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με αυτό το άτομο».

Πηγή: popsugar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365