Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Χιλή: Βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η «φωτογράφος της εξέγερσης»

Με την κάμερά της είχε καταγράψει την βίαιη καταστολή της αστυνομίας

Η 38χρονη φωτογράφος Αλμπερτίνα Μαρτίνες, η οποία χαρακτηρίστηκε «φωτογράφος της εξέγερσης του λαού της Χιλής», βρέθηκε ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Σαντιάγο.


Η Μαρτίνες με τον φακό της είχε καταγράψει τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη χώρα της, αλλά και την άγρια καταστολή των διαδηλωτών από τις αρχές και κατά κύριο λόγω της επιθέσεις κατά γυναικών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η Μαρτίνες, ηλικίας 38 ετών, εντοπίστηκε ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Σαντιάγο, προκαλώντας σοκ και κατακραυγή στη χιλιανή κοινή γνώμη. Η Μαρτίνες είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από την περασμένη Τετάρτη. Στο διαμέρισμά της δεν βρέθηκαν ούτε η κάμερα, ούτε ο υπολογιστής της, ούτε κανένα από τα έγγραφα της δουλειάς της.

Οι Αρχές δήλωσαν πως ο θάνατός της «ίσως οφείλεται σε ανθρωποκτονία».

Λίγες μέρες πριν είχε σοκάρει ο εξίσου άγριος θάνατος της διαδηλώτριας Ντανιέλα Καράσκο, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από χειροπέδες σε φράκτη πάρκου. Συνδικάτα και φεμινιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν κρατική δολοφονία καθώς η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή ήταν όταν συνελήφθη από αστυνομικούς. Ωστόσο, το επίσημο πόρισμα της νεκροψίας έκανε λόγο για αυτοκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365