Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ερώτημα Λάκη Βασιλειάδη προς Καραμανλή σχετικά με τον Εθνικό οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας

Δελτίο τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το έργο «Εθνικός οδικός άξονας ΕΟ2».

Αναφορικά με το θέμα, ο Βουλευτής δήλωσε:


«Επιτέλους, να μάθουμε την αλήθεια αλλά και τον σχεδιασμό.
Ως νέος βουλευτής νιώθω την υποχρέωση 1ον ο κόσμος της Πέλλας να μάθει επιτέλους την αλήθεια και 2ον να τελειώνουμε με τα λόγια και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση του έργου.
Ένα έργο το οποίο δικαιούται και αξίζει ο κόσμος της Πέλλας.

Εδώ και χρόνια, έχουμε ακούσει πολλά αλλά δρόμο δεν έχουμε δει.

Δεσμεύομαι να αγωνιστώ πρωτίστως για να ξεπεράσουμε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και να επικεντρωθούμε, όλοι μαζί, στην ανάπτυξη της Πέλλας.»

Ακολουθεί όλο το κείμενο της ερώτησης:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Θέμα: Ολοκλήρωση έργου Εθνικού οδικού άξονα ΕΟ2
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25-10-2019 με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα συζητήθηκε το ζήτημα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Όρια Νομού Φλώρινας.

Το έργο Εθνικός οδικός άξονας – ΕΟ2 αποτελεί προτεραιότητα για το Νομό Πέλλας αφού πέρα από την ασφαλή και γρήγορη διακίνηση ανθρώπων & προϊόντων που θα προσφέρει η ολοκλήρωσή του, θα συμβάλει και στην άρση του αναπτυξιακού ελλείμματος που παρουσιάζει ο νομός αφού θα παρέχει μεταξύ άλλων και κίνητρα για νέες επενδύσεις. Εν προκειμένω, έχει κατατμηθεί στα εξής επί μέρους έργα:

1. Παράκαμψη Χαλκηδόνας
2. Παράκαμψη Γιαννιτσών
3. Μαυροβούνι – νότια παράκαμψη Έδεσσας
4. Ανάβαση Άγρα

Σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, τα μεν προαναφερθέντα 1 και 2, «Παράκαμψη Χαλκηδόνας» και «Παράκαμψη Γιαννιτσών» αντίστοιχα, παρουσιάζουν πλήρη μελετητική ωριμότητα, το 3, οδικό τμήμα «Μαυροβούνι – Νότια παράκαμψη Έδεσσας» παρουσιάζει μερική μελετητική ωριμότητα και αναφορικά με το 4, οδικό τμήμα «Ανάβαση Άγρα» οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. 

Μάλιστα σημείωναν ότι το έργο είναι έτοιμο να προκηρυχθεί, όταν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, και η χρηματοδότησή του θα πραγματοποιηθεί από τα αδιάθετα, τα οποία θα προκύψουν από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2013-2020.
Με δεδομένο ότι το εν λόγω έργο στο σύνολό του είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Πέλλα, τόσο σε επίπεδο διευκόλυνσης της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, όσο και για την οικονομία του Νομού και για αυτό θα παραμένει πάντα επίκαιρο έως την ολοκλήρωσή του,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες τις οποίες διακινούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφορικά με μελετητική ωριμότητα των έργων, καθώς και τη διαδικασία χρηματοδότησής τους;
2) Ποια είναι τα επόμενα -από πλευράς Υπουργείου- βήματα και τι χρονοδιάγραμμα προβλέπεται για τη συνολική κατασκευή του Έργου;

1 σχόλιο:

  1. Όχι άλλο δούλεμα ρε παιδιά με αυτόν τον δρόμο.
    Μαζί με τα τρακτέρ πηγαίνουμε στην Θεσσαλονίκη έλεος δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365