Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Live το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας

Η ροή ανανεώνετε συνεχώς

Παρακολουθήστε Live στο Aridaia365.gr την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα (Δείτε τα εδω)


Ξεκινάει το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Χρήστος Μπάτσης παίρνει τον λόγο και αναφέρετε στις εκδηλώσεις που παρευρέθηκε, στις αλλαγές που έγιναν σε υπαλλήλους, στην κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή οπου ο Δήμος παρουσιάστηκε έτοιμος. Αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο της Όρμας τα οποία θα λυθούν. Στο θέμα του δρόμου του χιονοδρομικού τόνισε πως το πρόβλημα υπάρχει σε κομμάτι του Δήμου Έδεσσας και πως θα γίνει αυτοψία μαζί με τους κ.κ. Τζαμτζή και Γιάννου και στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα.
Επίσης τόνισε πως δεν παίρνει δίμηνα, αλλά αντικαταστάτες κατά το ήμισυ όσων πήρε η προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης.

Τον λόγο παίρνει ο Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος τονίζει για το θέμα Χισκάκη - Δήμου πως δεν έχει πάρει ακόμα από το πρωτόκολλο του Δήμου το επίσημο έγγραφο. Κάνει επίθεση στον Χρήστο Μπάτση, ενώ τόνισε για το θέμα προμήθειας Υπολογιστών, πως έγινε απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο σε φιλικό του πρόσωπο. 

Ο Νίκος Παρούτογλου παίρνει το λόγο και ζητάει συγνώμη από του κατοίκους Αριδαίας και Τσάκων για το θέμα του νερού. Επίσης για το θέμα Χισκάκη - Δήμου τονίζει πως αν δεν γίνει κοινοποίηση του εγγράφου στον Δήμο σημαίνει πως η παράταξη του ακούστηκε.
Κάνει επίθεση στον Δημήτρη Μπίνο και του λέει πως συνέχεια λαϊκίζει και ρίχνει λάσπη.

Ο Σάκης Χατζηδημητρίου παίρνει το λόγο και λέει πως τόσο καιρό ασχολούμαστε με το θέμα Χισκάκη - Δήμου ενώ τα καθημερινά προβλήματα είναι πιο σημαντικά. Κάνει επίθεση στον Νίκο Παρούτολγου πως τους κοροιδεύει και θέλει να είναι και αντιπολίτευση και συμπολίτευση. Συνεχίζει κάνοντας κριτική στον κ. Παρούτογλου για τα προβλήματα του νερού και του λέει πως κάνει παιχνίδι εντυπώσεων. Επίσης λέει πως δεν γίνεται μέλη της ίδιας παράταξης να είναι αντιπολίτευση.
Απευθυνόμενος στον Χρήστο Μπάτση του κάνει κριτική για το θέμα Χισκάκη και τονίζει πως ακόμα δεν το έχει λύσει.

Ο Χρηστος Γεωργιου παίρνει το λόγο και τονίζει και αυτός πως περιμένει απάντηση για το ιδιωτικό συμφωνητικό. Ρωτάει αν η κυρία Χισκάκη έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών του Δήμου. 
Απευθυνόμενος στο Νίκο Παρούτογλου του λέει πως κανει θέατρο και πως δεν τον ενδιαφέρει το συμφέρων των πολιτών. Κλείνοντας λέει πως προκήρυχθηκε θέση ειδικού συνεργάτη "γυμναστή" και θέλει να μάθει γιατί έγινε κάτι τέτοιο και αν είναι φωτογραφική η προκήρυξη αυτή και αν έγινε για να ξεπληρώσει κάποιο εκλογικό γραμμάτιο.

Τον λόγο παίρνει ο Παράσχος Τσάνταλης και ρωτάει για όλα τα παραπάνω αν γίνονται για πρώτη φορά και αν δεν τα έχουν ξαναδεί και τονίζει πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο για να ασχολούμαστε με το ιδιωτικό συμφωνητικό και ουσιαστικά λέει προς τον κ. Χατζηδημητρίου πως στην θέση μας και εσείς το ίδιο θα κάνατε, ο νόμος λέει συνεργασίες.  Συνεχίζει ρωτώντας τον Δημήτρη Μπίνο, ο Δήμος πως ζημειώνεται με την κ. Χισκάκη που δεν πληρώνετε ή με τα 500.000 που διαγράψατε το 2015. Έχει μοιράσει φακέλους για το συγκεκριμένο θέμα ο Παράσχος Τσάνταλης στους Δημοτικούς Συμβούλους και ρωτάει τον Δημήτρη Μπίνο αν ήξερε για την διαγραφή. Μιλάει επίσης για μια άλλη διαγραφή 120.000 που έγινε και λεει πως δεν υπηρέτησε ο συνδυασμός του Δημήτρη Μπίνου τα συμφέροντα του Δήμου. Επίσης λέει πως ο Δημήτης Μπίνος του είπε πως δεν ήξερε για την διαγραφή αυτών των ποσών. Μιλάει για εικονικά έργα που δεν έγιναν.

Ο κ. Τσαρκνιάς παίρνει το λόγο και αναφέρετε στο θέμα του δρόμου του χιονοδρομικού και τις ενέργειες που έχει κάνει.

Να τονίσουμε κάτι που ξεχάσαμε πριν, ο  κ. Μπίνος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε μία κουβέντα που είπε ο Χρήστος Μπάτσης στο προηγούμενο Δ.Σ. πως επί Μπίνου γινόταν έλεγχος σε μαγαζιά υποψηφίων του κ. Μπάτση και παρουσίασε την επίσημη απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας η οποία ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν δέχθηκε τέτοια υπόδειξη από τον Δημήτρη Μπίνο, που ήταν τότε Δήμαρχος.

Τον λόγο παίρνει ο Γιάννης Κετικίδης και τονίζει πως η αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να κουτσομπολεύει και να προκαλεί εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου, ενώ λέει πως ορισμένοι είναι γεννημένοι για την αντιπολίτευση γιατί μόνο εκεί μπορούν να σταθούν.
Στην συνέχεια μιλάει για τεχνικά θέματα και χρηματοδοτήσεις για μεγάλα έργα. Τονίζει πως ξεκινάει η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Δήμου. Ενώ για το χιονοδρομικό λέει πως θα γίνει επιτροπή με μηχανικούς, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο Λακής Προκοπίδης παίρνει το λόγο και δίνει ένα ψήφισμα με σχέδιο πρότασης για το κτηνιατρείο της Φούστανης. 

Η Γεωργία Αμπάρη παίρνει το λόγο και δηλώνει πως προβλήθηκε απο την τοποθέτηση του Γιάννη Κετικίδη, λέει πως είναι τιμή τους που βρίσκονται εκεί και πως είναι στην αντιπολίτευση γιατί δεν έχουν τιμή εξαγοράς. 

Ο κ. Μπίνος παίρνει το λόγο και κατηγορεί το Νίκο Παρούτογλου για αλλαγή στάσης στο θέμα Χισκάκη - Δήμου. Για τα Λουτρά λέει πως η αντιπολίτευση χρειάζεται για την διοίκηση των Λουτρών αλλά εντέχνως δεν τους έβαλαν. Επίσης προς τον κ. Τσάνταλη λέει πως προεκλογικά μόνο με την παράταξη Παρούτογλου μίλησε και ποτέ με την παράταξη Χατζηδημητρίου. Επίσης αναφέρει πως με τις πολλές κυβιστήσεις που γίνονται λογικό να χρειάζεται γυμναστής. Ενώ λέει πως τον Γιάννη Κετικίδη πως δεν έχει σωστή συμπεριφορά.

Ο Νίκος Παρούτογλου παίρνει τον λόγο και λέει την φράση "μην τα βάζεις με κάποιον ηλίθιο γιατί θα σε κερδίσει". Συνεχίζει λέγοντας πως δεν γίνεται ο κ. Χατζηδημητρίου να παίρνει όποτε θέλει τον λόγο, μιλάει επίσης για τα προβλήματα του Δήμου και λέει πως για αυτά που δεν γίνονται ευθύνεται το γεγονός πως ο Δήμος δεν έχει λεφτά και αυτό οφείλετε στην κακή διαχείριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ λέει προς τον κ. Χατζηδημητρίου πως έχει ξεκινήσει ο κατήφορος του και θέλει να πάρει και άλλους μαζί του και τον κατηγορεί πως δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγρμμα.

Πυρά από όλους προς όλους.

Ο Σάκης Χατζηδημητρίου αναφέρετε προς τον Νίκο Παρούτογλου και τονίζει πως για το θέμα του τεχνικού προγράμματος πως δεν υπήρχαν μέσα τα προβλήματα των προέδρων των χωριών και τονίζει πως γι αυτό δεν ήταν πλήρες και γι αυτό δεν το ψήφισε.
Συνεχίζει λέγοντας πως για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρο είναι υπεύθυνος ο Δήμος Αλμωπίας, γι αυτό πρέπει να βρεθεί λύση με τον δρόμο. 

Ο Δήμαρχος παίρνει τον λόγο και ξεκινάει λέγοντας προς τον κ. Μπίνο πως δεν είναι το κέντρο του κόσμου και πρέπει να αποδέχεται ότι του λένε και λεει πως ο ίδιος δεν έκανε συνδυασμό από τα Λουτρά και συνεχίζει λέγοντας πως άλλοι είχαν εργαζομένους και μετά υποψηφίους, πετώντας το καρφί του στο Δημήτρη Μπίνο.
Τονίζει πως η κυρία Χισκάκη θα είναι συνεργάτης του και μάλιστα άμεση. Για τους Υπολογιστές λέει πως έγινε απευθείας ανάθεση και πως είναι τελευταίας τεχνολογίας και πρώτη φορά έρχονται τέτοια εργαλεία στον Δήμο. 

Διακοπή στην συνεδρίαση.


Ξεκινάει και πάλι η συνεδρίαση.

Ψήφισμα για το κτηνιατρείο της Φούστανης διαβάστηκε από τον Δημήτρη Βέσκο για το οποίο συμφωνεί το σώμα.

Υπάρχει ένα θέμα για υποβάθμιση κάποιων σχολικών μονάδων ή συγχώνευση κάποιων, με το σώμα να είναι αρνητικό.

Άλλο ένα επεισόδιο έγινε στο Δ.Σ. που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στον Σάκη Χατζηδημητρίου και στον Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θηριόπετρας Ουργαντζόγλου Γιάννη, με αφορμή την υποβάθμιση κάποιων σχολικών μονάδων ή συγχώνευση κάποιων άλλων. Ο Σάκης Χατζηδημητρίου είπε προς τον κ. Ουργαντζόγλου πως "Γιάννη είσαι αρχαίο θέατρο", με τον πρόεδρο της Θηριόπετρας να του απαντάει "Σάκη εσύ είσαι αρχαίος".

Τελικά ο κ. Χατζηδημητρίου ψήφισε όχι.

Περνάτε διαδικαστικά θέματα αυτή την στιγμή.

Συνεχίζεται η συνεδρίαση με διαδικαστικά θέματα τα οποία εγκρίνει το σώμα.

Κάπου εδώ τελειώνει και το σημερινό μας Live, σας ευχαριστούμε πολύ, καλό σας βράδυ.











































2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365