Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Aridaia365.gr για το 1ο κρούσμα κορωνοϊου στην Πέλλα

Από το μεσημέρι γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών και τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για θετικά κρούσματα

Όπως σας αναφέραμε με προηγούμενη ανάρτηση υπάρχει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Πέλλα και συγκεκριμένα στο χωριό Φούστανη Αλμωπίας.


Όλα ξεκίνησαν χθες Παρασκευή το μεσημέρι, όταν το Ε.Κ.Α.Β. δέχτηκε τηλέφωνο για να παραλάβει έναν άντρα 67χρονών ο οποίος είχε 39.9 πυρετό.

Το πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. τηρώντας το πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί για τον κορωνοϊό, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε κατευθείαν στο νοσοκομείο της Έδεσσας και συγκεκριμένα στον πρώτο όροφο, στον οποίο έχει διαμορφωθεί χώρος για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊου. Αμέσως πάρθηκε δείγμα από τον ασθενή και τα αποτελέσματα ήρθαν σήμερα το μεσημέρι και ήταν θετικά.

Ο ασθενής έχει υψηλό πυρετό, χωρίς να έχει άλλα αναπνευστικά προβλήματα, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι. 

Πρέπει να τονίσουμε πως συγγενικό πρόσωπο του 67χρονου είχε επισκεφθεί νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο διάστημα, το οποίο δεν έχει συμπτώματα, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και αυτό θετικό, αφού αντιμετωπίζεται σαν ύποπτο κρούσμα. Από το μεσημέρι γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών και τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για θετικά κρούσματα.

Ψυχραιμία σε όλους.

30 σχόλια:

  1. Ποιο νοσοκομείο επισκεφθείκε πρέπει να ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι αυτό το συγγενικό πρόσωπο να μην αλωνησε όλη την Αριδαία τις τελευταίες δυο εβδομάδες...θα φανεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι θέλει γράφει ο καθένας... λίγο ντροπή!!! Τα τοπικά μέσα αναφέρουν οτι ειναι επιβεβαιωμένο τα μέσα απο άλλους δήμους του νομού αναφέρουν σε αρθρα τους ανεβασμένα πριν απο 1 ωρα ακριβώς οτι δεν ειναι.. Τελικά ποια ειναι η αλήθεια; Η αλήθεια ειναι οτι το μόνο που γίνεται απο την πρωτοεμφανιση του ιού ειναι να τρομοκρατείται ο κόσμος απο τα Μ.Μ.Ε.
    Και εσείς είστε συμπολίτες μας, ζούμε ολοι μαζι σε αυτή την μικρή κοινωνία ,ολοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει αξιόπιστη ενημέρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι γνωριζόμαστε αλλά όλοι ανώνυμοι είμαστε... Άλλος ένας ανώνυμος

      Διαγραφή
    2. Είπε ο ανώνυμος! Γελαω...

      Διαγραφή
    3. Aνωνυμος Ανωνυμιδης29 Μαρτίου 2020 στις 12:14 π.μ.

      Ποιον ειπες ανωνυμο ρε;

      Διαγραφή
  4. Θεαγένειο ακούστηκε , με κάθε επιφύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είπαν ότι πρώτα πήγε στο κέντρο υγείας Αριδαίας και μετά στο νοσοκομείο Εδεσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συνεχίσετε τις μαγκιές στα χωριά τώρα να είστε χαλαροί χωρίς Γάντια χωρίς μάσκα χωρίς αντισηπτικα; για να σας δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μείνετε στο τι γράφουμε παραπάνω και μην λετε τι ακούσατε, δεν βοηθάει σε τίποτα αυτό που κάνετε...θα μας αναγκάσετε να σας κόψουμε τα σχόλια...σε τόσο λεπτό θέμα δεν θα σας λέγαμε πράγματα που δεν ισχύουν. ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που ξερουμε εμεις οτι μας λετε αληθεια....πολιτες στην ιταλια και γιατροι λενε οτι δεν υπαρχει ΚΑΝ κορονοιος και οτι ειμαστε ολοι προβατα (οπως τοσα χρονια) τι νομιζετε σας κανει να διαφερετε απο τα ΜΜΕ παιζονται μεγαλα συμφεροντα και γενικα ο ανθρωπος ειναι το χειροτερο ον πανω στον πλανητη στο θεμα εκμεταλλευσης

      Διαγραφή
    2. 1:11 Εσύ πρέπει να είσαι μεγάλο τόξο

      Διαγραφή
    3. Η Ιταλία σβήνει κι ο έξυπνος πιστεύει τον καντηλανάφτη που μας δουλεύει όλους ...

      Διαγραφή
  8. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι σωστή ιχνηλατηση όχι σωστή τέλεια από εκεί εξαρτώνται όλα πλέον. Και καλό είναι να βλέπουμε και κάνα αστυνομικό έξω να ζητάει έγγραφα για τις μετακινήσεις, κάτι που δεν γίνεται θα μου πείτε βρέχει, εδώ δεν βγαίνουν όταν έχει καύσωνα



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας αφήσουμε την κατάκριση και ας ευχηθούμε να βγει νικητής ο συντοπίτης μας. Αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής από τον καθένα μας σωστά, τότε η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μειώνεται.Κάτι τελευταίο για αυτούς που φοράνε μάσκες και γάντια. Μάσκες φοράνε μόνο όσοι νοσούν, όχι οι υγιείς το αναφέρουν συνέχεια οι ειδικοί επιστήμονες και μαθαίνουμε να βγάζουμε σωστά τα γάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν λέμε μένουμε σπίτι και περιορίζουμε τις επαφές μας, τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Εννοώ από κάποια πόλη και όχι από ένα απομακρυσμένο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντε βρε εμπαθη με την αστυνομια.Για ολα παντα φταιει η αστυνομια οχι εσυ που δεν καθεσαι στο κολο σου επανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν σουλατσαρουν καθημερινά οι ίδιοι και ιδιοι στα σούπερ μάρκετ και μιλάνε στους διαδρόμους και το προσωπικό τους παρακαλάει να κρατάνε αποστάσεις και τους γράφουν κανονικά αυτά παθαίνουμε και μακάρι να μην έρθουν και χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν έχεις έντεκα μερες πυρετό δεν κάθεσαι σπίτι και δεν γυρνάς από εδώ και από εκεί να κολλήσεις και τους άλλους...μακάρι να μην έχουν κολλήσει και άλλοι...και περαστικά στον κύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ντρέπεσαι ρε γελοίε?
      Ξέρεις τι έχει συμβεί?ξέρεις το ιστορικό?
      Σιχαμενε. Πετάς κ ένα περαστικά Αφού έχεις ρίξει την λάσπη σου.
      Ντροπή σου.

      Διαγραφή
  14. Σε ελέγχει η αστυνομία και κόβει πρόστιμα, οι κωλο μπάτσοι γράφουνε. Δεν σε ελέγχει γιατί πιθανόν δεν υπάρχει δυναμικό προσωπικό λόγω Έβρου, ανύπαρκτη η αστυνομία. Αποφασίστε τι θέλετε επιτέλους. Η αστυνομία δεν σας φταίει που δεν καταλαβαίνετε απλά ελληνικά... Μένουμε σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το οτι όλοι φοράνε γάντια κ μάσκες στο σουπερμάρκετ αλλα τα πετανε όπου βρουν στα ράφια στα καρότσια στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ να μη πω τι βλέπουμε καθημερινά.....Αλλα η παρατήρηση παρατήρηση γιατι η ταμιας δε φοραει μασκα??? Κ 3.4 φορες τη μερα στο σουπερμάρκετ???Μακάρι να προσεχαν λίγο αλλά εγώ δεν το βλέπω...Ότι θα ερχοταν κ στην Αριδαία ο κορονοιος θα ερχότανε...Σήμερα αύριο δεν ειμαστε σε κλουβί ουτε αποστειρωμένοι ολοι...Το θεμα είναι να περάσει ανώδυνα χωρις απώλειες αγαπημένων μας...Προσέχουμε για να έχουμε...ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΚΑΡΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑΣ ΣΑΣ ΑΡΩΣΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ FAKE Η ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΠΟΥΧΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ
    ΄΄Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΣ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι όμως ακόμα υπάρχουν κάποιοι επικίνδυνοι που τολμούν να έχουν άποψη απέναντι σε προσωπικότητες όπως ο Τσιόδρας .Εδω αρωσταίνουν και πεθαίνουν πάμπλουτοι κι έχει άποψη αντίθετη ο ΛΑΚΗΣ ο σακης και Ρούλης .κρίμα. Επόμενο βήμα η σύλληψη αδιάφορων και χαλαρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κλείστε επιτέλους τα μαγαζιά στα γειτονικά χωριά πού δουλεύουν με κλειστές κουρτίνες.....Έλεος πια ανεύθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπόν ο ασθενής βρίσκεται στο νοσοκομείο Έδεσσας στην πρώην ουρολογικη κλινική που την έχουμε μετατρέψει σε κλινική για νοσηλεία των υπόπτων κ επιβεβαιώμενων πλέον κρουσμάτων από τον covid 19. Θα νοσηλευθεί σε εμάς μέχρι να γίνει καλά ο άνθρωπος, προς το παρών είναι σταθερή κατάσταση αλλά έχει ανάγκη από οξυγόνο . Υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα νοσοκομεία, ειδικά στα πανεπιστήμιακα. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί θα φτάσουμε σε σημείο να μην υπάρχει κρεβάτι στο νοσοκομείο για τους βαριά πάσχοντες. Δεν έχουμε ανάγκη το χειροκρότημα, έχουμε ανάγκη να το περάσουμε σιγά σιγά έτσι ώστε να μπορούμε να ανταπεξελθουμε σαν Ιατροί κ να μην αποφασίζουμε σε ποιον θα παρασχουμε νοσοκομειακή φροντίδα γιατί δεν θα έχουμε ούτε μια κλίνη ελεύθερη. Απλά μείνετε σπίτι κ σε ανάγκη εξόδου βάλτε μάσκα κ γάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Περαστικά στον συμπολίτη μας. Πρέπει και στα χωριά να λαμβάνονται μέτρα προστασίας,τρανή απόδειξη το περιστατικό. Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι δεν θα πάει στα χωριά. Αυτό είναι λάθος. Συνεπώς προσέχουμε όλοι, χωρίς πανικό! Καλό είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ενημερωθούν περισσότερο, νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν. Ανησυχούμε ιδιαίτερα γι' αυτούς γιατί τους αγαπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο χωριά σε καραντίνα εδώ και 2 βδομάδες στην Κοζάνη και ακόμα νομίζουν ότι δεν θα φτάσει στα χωριά??

      Διαγραφή
  22. Αγαπημενοι μου συνανθρωποι,εχει πολλα χρονια που εχω φυγει απο τα μερη μου και δυστυχως μεχρι και σημερα δεν εχω γυρισει πισω...Ειμαι και γω απο την Αριδαια και παντα πιστευα οτι ολοι οι δικοι μου ανθρωποι εκει ειναι ασφαλεις...Εμεις εκει περασαμε πολλα που εμειναν χαραγμενα στην θυμηση μας αλλα και στην καρδια μας ! Μεινετε μεσα στο σπιτι ειναι ο μονος τροπος να ξεπερασουμε τα δυσκολα ακομη μια φορα...Η καρδια μου και η σκεψη μου ειναι μαζι σας.
    Με πολυ αγαπη Δημου Βαγγελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365