Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Οι πλαστικές επεμβάσεις που προτιμούν οι άνδρες

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνδρες που επιλέγουν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις

Περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής πραγματοποιήθηκαν πέρσι σε άνδρες. Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές τους

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνδρες που επιλέγουν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Society of Plastic Surgeons.


Εξαιτίας αυτής της αυξητικής τάσης η πλαστική χειρουργική αποτελεί πια ένα κοινό αίτημα καθώς πολλοί άνδρες σκέφτονται ότι με μια χειρουργική βοήθεια μπορούν να απαλλαγούν π.χ. από το σωσίβιο και να γλιτώσουν από την «κοιλίτσα» για πάντα.

«Προφανώς οι άνδρες δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες σωματικές αλλαγές όπως αυτές που βιώνουν οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη και την μετέπειτα περίοδο, αλλά ο τρόπος ζωής τους αλλάζει και αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή τους», δηλώνει ο Δρ. Alan Matarasso, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών. «Τα μοτίβα διατροφής και άσκησης παρουσιάζουν διακυμάνσεις και συχνά δεν κοιμούνται επαρκώς. Οι περισσότεροι άνδρες παρατηρούν τις αλλαγές στο σώμα τους εξαιτίας της γήρανσης ή της πατρότητας. Το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει στις δεκαετίες των 30 και των 40» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών περισσότερες από 1.3 εκατομμύρια πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε άνδρες την περασμένη χρονιά, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση κατά 29% από το 2000. Οι συχνότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που προτίμησαν οι άνδρες το 2018 είναι:

Ρινοπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Λιποαναρρόφηση

Επέμβαση μείωσης στήθους (για αντιμετώπιση γυναικομαστίας)

Ο Δρ. Matarasso δήλωσε πως όλο και περισσότεροι άνδρες επιδιώκουν την πλαστική χειρουργική για να τους βοηθήσει επαγγελματικά καθώς νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον εργασιακό τους χώρο μετά το χειρουργείο.

Όσον αφορά το botox, σχεδόν μισό εκατομμύριο θεραπείες botox πραγματοποιήθηκαν σε άνδρες τον περασμένο χρόνο και περισσότεροι από 100.000 άνδρες στις ΗΠΑ έκαναν τις ενέσεις για να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης.

Πηγή: ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365