Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο "ασθενής 0" της Γουχάν;

Η 57χρονη γυναίκα, την οποία η Wall Street Journal ταυτοποίησαν ως τη Wei Guixian, ήταν ο πρώτος άνθρωπος από τη διαβόητη πλέον αγορά της Χιουνάν στη Γουχάν που βρέθηκε θετική στον φονικό ιό

Μία πωλήτρια γαρίδων στην ψαραγορά της Γουχάν εικάζεται ότι είναι από τους πρώτους ασθενείς της πανδημίας και μάλιστα ενδέχεται να είναι και ο "ασθενής 0".


Η 57χρονη γυναίκα, την οποία η Wall Street Journal ταυτοποίησαν ως τη Wei Guixian, ήταν ο πρώτος άνθρωπος από τη διαβόητη πλέον αγορά της Χιουνάν στη Γουχάν που βρέθηκε θετική στον φονικό ιό. Ήταν στη δουλειά στις 10 Δεκεμβρίου όταν ανέπτυξε τα συμπτώματα σύμφωνα με το κινεζικό περιοδικό "The Paper". Πήγε σε μία τοπική κλινική για θεραπεία και μετά επέστρεψε στη δουλειά, μεταδίδοντας το μικρόβιο.

"Αισθανόμουν κάπως κουρασμένη αλλά όχι τόσο κουρασμένη όπως τις προηγούμενες χρονιές" είπε η γυναίκα στο περιοδικό, σύμφωνα με τη μετάφραση του αυστραλιανού "news.com.au. "Κάθε χειμώνα, πάντα παθαίνω γρίπη. Οπότε πίστεψα ότι πάλι έχω τη γρίπη" πρόσθεσε η 57χρονη πωλήτρια. Στις 11 Δεκεμβρίου πήγε στην τοπική κλινική όπου της έκαναν μία ενέση αλλά δεν αισθάνθηκε καλύτερα και έτσι πήγε στο νοσοκομείο της Γουχάν. "Ο γιατρός δεν μπορούσε να διαγνώσει την ασθένειά μου και μου έδωσε χάπια" σημείωσε αλλά κι αυτά δεν βοήθησαν στην ανάρρωση. "Άρχισα να αισθάνομαι χειρότερα και πολύ άβολα. Δεν είχα καθόλου δύναμη ή ενέργεια" περιέγραψε.

Στις 16 Δεκεμβρίου πήγε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Γουχάν ώστε να την εξετάσουν. Γιατρός τότε περιέγραψε την ασθένειά της ως "αδίστακτη" και της ανέφερε ότι πολλά άλλα άτομα από την ψαραγορά είχαν έρθει στο νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα. Έως το τέλος του μήνα ήταν στην καραντίνα όταν επιτέλους οι γιατροί συνέδεσαν την κατάστασή της με τον ιό και την χαραγορά, όπως αναφέρει το κινεζικό δημοσίευμα. Στις 31 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Δημοτικής Υγείας της Γουχάν αποκάλυψε ότι η Wei ήταν ανάμεσα στους 27 πρώτους ασθενείς που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό και ένα από τα 24 πρώτα κρούσματα από την ψαραγορά. Η 57χρονη, που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Ιανουάριο, είπε ότι πιστεύει πως κόλλησε τη μόλυνση από μια κοινή τουαλέτα στην αγορά με κάποιους κρεοπώλες και άλλους.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι πωλητές που εργάζονταν με τη γυναίκα, καθώς και μία από τις κόρες της, η ανιψιά της και ο σύζυγος της ανιψιάς της κόλλησαν τον κορονοϊό.

"Θα είχαν πεθάνει πολυ λιγότεροι άνθρωποι αν η κυβέρνηση είχε δράσει αμέσως" είπε η 57χρονη στην Journal τον Φεβρουάριο. Η Wei ενδέχεται να είναι και ο "ασθενής 0" στην αγορά, αλλά ακόμη είναι ασαφές αν ήταν το πρώτο άτομο που κόλλησε τον νέο κορονοϊό στη χώρα της.

3 σχόλια:

  1. Έφαγε τις νυχτερίδες τα φίδια και ότι άλλο αηδία υπάρχει και έφερε την καταστροφή. Μας διαλύσατε σιχαμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ που μιλάς ετσι,σίγουρα θέλεις να πας στην εκκλησία την μεγάλη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Atomoliki vovma pou sas xreiazetai,sexamenoi.ksetinaksate ton kosmo kai pali ta idia kanete.nuxterides kai filia trote vromiarides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365