Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Εκκλησίες, χωριά και τραπεζώματα – Τα τρία μεγάλα στοιχήματα για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Τρία μεγάλα στοιχήματα θα κληθούν να «κερδίσουν» τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί σ’ ολόκληρη την χώρα

Ανάσταση και Πάσχα στον δρόμο θα κάνουν όλοι οι αστυνομικοί, βάζοντας μπλόκο στον κορονοϊό. Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ. Πως θα ελεγχθούν οι εκκλησίες.



Τρία μεγάλα στοιχήματα θα κληθούν να «κερδίσουν» τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί σ’ ολόκληρη την χώρα για να μην ταξιδέψει ο κορονοϊός. Αρχικά να εμποδίσουν τους θερμοκέφαλους να ταξιδέψουν στην επαρχία για να κάνουν Πάσχα. Επίσης, να εμποδίσουν όσους θα μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα την Κυριακή του Πάσχα να συγκεντρωθούν σε σπίτια φίλων και συγγενών και τέλος ορισμένους αμετανόητους που θεωρούν πως είναι πιο πιστοί από άλλους και να συγκεντρωθούν σε εκκλησίες ανά την χώρα βάζοντας έτσι σε κίνδυνο ολόκληρο το σχεδιασμό των επιστημόνων για επιβράδυνση της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό, σχεδόν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της χώρας θα βρίσκεται επί ποδός και οι ένστολοι θα κάνουν Ανάσταση και Πάσχα στο δρόμο.

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας με ΙΧ
Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται και αφορά στην αντιμετώπιση της μετακίνησης πολιτών που θα θελήσουν την Κυριακή του Πάσχα να ψήσουν το αρνάκι σε σπίτια φίλων η συγγενών, είναι και μάλλον τις επόμενες ημέρες θα πάρει σάρκα και οστά, η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας με ΙΧ.


Κατά συνέπεια όσοι βρεθούν σε αυτοκίνητα την Κυριακή του Πάσχα, ή το βράδυ τις Ανάστασης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκατοντάδες μπλόκα αστυνομικών που θα τους ζητήσουν να αποδείξουν επακριβώς το λόγο της μετακίνησής τους.

Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο για τις ημέρες που προαναφέραμε να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, ώστε να λειτουργήσει ως «τροχοπέδη» στα σχέδια των λίγων θερμοκέφαλων που θα αψηφήσουν τον κίνδυνο της πανδημίας και θα βάλουν σε κίνδυνο τον σχεδιασμό για την δημόσια υγεία εναντίον του κορονοϊού.

98 προσπάθησαν να πάνε στο χωριό…

Όσον αφορά στην κίνηση στα Εθνικά Δίκτυα και από Νόμο σε Νομό, που ήδη έχει απαγορευθεί, φαίνεται πως οι περισσότεροι των πολιτών λειτουργούν με υπευθυνότητα και κάθονται σπίτι τους. Βέβαια δεν λείπουν οι θερμοκέφαλοι που θέλησαν να «σπάσουν» τα μπλόκα και τελικά κατέληξαν με ένα πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και βέβαια επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την καραντίνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ την Μεγάλη Δευτέρα εντοπίστηκαν 98 θερμοκέφαλοι να προσπαθούν να περάσουν από Νομό σε Νομό για να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους.

Συνολικά από την ημέρα που επιβλήθηκε το μέτρο μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας, έχουν βεβαιωθεί 257 παραβάσεις και έχουν κοπεί βέβαια τα αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Στοίχημα οι εκκλησίες

Το τελευταίο μεγάλο στοίχημα που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας δεν είναι άλλο από την αποτροπή αμετανόητων, που νομίζουν πως είναι πιο πιστοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και θα θελήσουν να πάνε σε εκκλησίες κρυφά, συνεπικουρούμενοι βέβαια από κάποιους ιερείς, ευτυχώς λίγους, που δεν ενδιαφέρονται εάν οι πράξεις τους σταθούν η αιτία για την περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού.

Εδώ το στοίχημα είναι δύσκολο για τους Αστυνομικούς, όχι τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου είναι δυνατόν με πυκνές περιπολίες έξω από ιερούς ναούς να λειτουργήσουν προληπτικά, αλλά στην Επαρχία.

Κοινότητες και χωριά σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας, ακόμα και κοινότητες κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι δύσκολο να ελεγχθούν λόγο των μεγάλων αποστάσεων που χρειάζεται να διανύσουν οι αστυνομικοί ώστε να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Βέβαια δεν είναι δυνατόν να υπάρχει και από ένας Αστυνομικός έξω από κάθε εκκλησία της Επαρχίας. Για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο στοίχημα θεωρείται και το κρισιμότερο, καθώς από εκεί είναι δυνατόν να υπάρξει επιπλέον διασπορά του ιού και μάλιστα σε μια φάση που φαίνεται πως η χώρα διαχειρίστηκε με το καλύτερο τρόπο την φονική πανδημία.

1 σχόλιο:

  1. Και να τελειώσει όλο αυτό προσέχουμε.Μαθαίνουμε ξανά την οικογένειά μας .Όχι όλο το κοπάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365