Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Έσπασε το «φράγμα» των 15 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό - Στο χαμηλότερο επίπεδο 20ετίας

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού υποχώρησε σήμερα κατά σχεδόν 20%

Η μεγάλη μείωση της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μείωσε κι άλλο την τιμή του αμερικανικού αργού.


Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού υποχώρησε σήμερα κατά σχεδόν 20%, κάτω από τα 15 δολάρια, κατά το πρώτο στάδιο των συναλλαγών στην ασιατική αγορά, σε επίπεδο που είναι το χαμηλότερο και πάνω από δύο δεκαετίες, καθώς καταγράφεται μεγάλη μείωση της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τιμή ανά βαρέλι του West Texas Intermediate (WTI) κατρακύλησε κατά 18,7% στα 14,84 δολάρια ανά μονάδα στις πρώτες συναλλαγές στην Ασία, ενώ η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 1,5%, στα 27,64 δολάρια.

Τα futures του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, παραδόσεως Μαΐου, υποχωρούν 18% στα 14,96 δολάρια το βαρέλι, με την τιμή να έχει ήδη χάσει το 1/5 της αξίας της την περασμένη εβδομάδα καθώς η συμφωνία του OPEC+ και άλλων παραγωγών απέτυχε να αντισταθμίσει το πλήγμα που έχει υποστεί η ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365