Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός ΣΟΚ: Πέθανε 35χρονος στη Θεσσαλονίκη – Στους 119 οι νεκροί

Δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ένας 35χρονος με κορωνοϊό κατέληξε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.


Ο άνδρας που κατέληξε νωρίς το πρωί της Τρίτης δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ανέρχεται στους 119.

Επίσης, κατέληξε και ένας 75χρονος άνδρας που νοσηλευόταν από τις 27 Μαρτίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή.

Ο επικεφαλής των ειδικών του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 2.245.

6 σχόλια:

  1. Πολύ επικίνδυνο!Το προσέξαμε όλοι??? 35 χωρίς προηγούμενο νόσημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί όμως να ήταν καπνιστής ή παχύσαρκος. Δε θα μάθουμε ποτέ.

      Διαγραφή
    2. Ήδη εμείς το μάθαμε. Δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Εσύ δεν το κατάλαβες.

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά το κατάλαβα. Εσύ δεν κατάλαβες τι λέω. Μπορεί να ήταν καπνιστής χωρίς να έχει αναπτύξει ακόμα κάποιο νόσημα. Το κάπνισμα όμως προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου, και αυτή από μόνη της, ακόμα και χωρίς καρδιοπάθεια, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση ενός ασθενούς με covid-19.

      Παρομοίως και με έναν παχύσαρκο. Ζει σε κατάσταση χρόνιας φλεγμονής χωρίς απαραίτητα να έχει ακόμα υπέρταση ή καρδιοπάθεια, ειδικά αν είναι νέος. Σε περίπτωση που μολυνθεί από τον κορονωϊό, προστίθεται και μια οξεία φλεγμονή στην ήδη υπάρχουσα με απρόβλεπτες εξελίξεις.

      Διαγραφή
    4. 6.15 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ. Το λένε ξεκάθαρα. Άρα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ούτε καπνιστής ούτε παχυσαρκος. Ίσως δεν γνωρίζεις ότι και το κάπνισμα και η παχυσαρκία είναι νοσήματα. Δεν χρειαζόταν να γίνει ειδική μνεία γι αυτά τα δύο. Άρα εσύ δεν κατάλαβες καλά

      Διαγραφή
  2. Το «ξεκάθαρα» μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρο όσο φαίνεται. Δεν προσπαθώ να βγάλω τον άνθρωπο παχύσαρκο ή κάτι άλλο, προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται σε επίπεδο επικοινωνίας. Ο κ. Τσιόρδας έχει πει πάνω στο θέμα αυτό:

    «Σε ό,τι αφορά τους παχύσαρκους ο καθηγητής ανέφερε πως δεν έχει ανακοινωθεί ευρέως ότι η παχυσαρκία είναι παράγοντας κινδύνου για τη νέα νόσο, σε αντίθεση με το κάπνισμα.»

    Το παραπάνω χωρίο είναι από αυτό το άρθρο:

    https://www.tovima.gr/2020/03/20/society/evdomos-nekros-apo-koronoio-stin-ellada/

    Όταν λοιπόν υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση, που είναι ευθυγραμμισμένη με την οδηγία του Π.Ο.Υ. ο οποίος εξακολουθεί να μην αναφέρει εκπεφρασμένα την παχυσαρκία ως παράγοντα κινδύνου,

    https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

    είναι αναμενόμενο αυτή η παράμετρος να διαφεύγει από τις αναφορές των βαρέων περιστατικών της νόσου covid-19. Φυσικά δε θα χρειαζόταν ειδική μνεία αν αναγνώριζαν την παχυσαρκία ως παράγοντα κινδύνου, αλλά αυτό δε συμβαίνει ακόμα.

    Γνωρίζω ότι η παχυσαρκία είναι νόσος, σχολίασα άλλωστε προηγουμένως τη φλεγμονώδη κατάσταση που την συνοδεύει. Δεν το είδες;

    Όσο για το κάπνισμα, είναι νόσος στο βαθμό που μπορεί το (εξωτερικό) αίτιο να ταυτιστεί με το (εσωτερικό) αποτέλεσμα. Δεν ξέρω σε ποια λογική συμβαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365