Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Η καθημερινότητάς μας θα αλλάξει και πάλι

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 η χώρας μας μπαίνει στη δεύτερη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την πανδημία του κορονοϊού. Η καθημερινότητάς μας θα αλλάξει και πάλι, με τις προστατευτικές μάσκες να γίνονται ένα από τα απαραίτητα αντικείμενα.Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά, με τους εργαζόμενους και τους πελάτες να πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στα οποία είναι και η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας:

από εργαζομένους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.
από εργαζομένους και επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
από εργαζομένους και πελάτες σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, πώλησης αθλητικού εξοπλισμού, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και επιδιορθώσεις ρούχων/υποδημάτων.

Γίνεται και αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης):
σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες
άτομα 3ης ηλικίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365