Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ποιοι θα πληρωθούν αύριο Τρίτη το επίδομα των 800 ευρώ - Πότε θα εξοφληθούν οι επιστήμονες

Αύριο Τρίτη 28 Απριλίου ξεκινά το δεύτερο κύμα πληρωμής του επιδόματος των 800 ευρώ

Περισσότερα από 1 εκατ. επιδόματα απομένει να πληρωθούν μέχρι τις αρχές Μαίου.



Αύριο Τρίτη 28 Απριλίου ξεκινά το δεύτερο κύμα πληρωμής του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει πότε θα πληρωθούν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες.

Όσοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση, μπορούν να την υποβάλουν έως και τις 30 Απριλίου, ώστε να ενταχθούν στο τρίτο κύμα πληρωμών που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 10 Μαΐου.

Περισσότερα από 1 εκατ. επιδόματα απομένει να πληρωθούν μέχρι τις αρχές Μαίου και αφορούν συγκεκριμένα: 
- 105.875 μισθωτούς που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής και υπέβαλαν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  supportemployees.yeka.gr 

-  160.000 εργαζομένους ειδικών κατηγοριών που προστέθηκαν στη λίστα των δικαιούχων του επιδόματος, με απόφαση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα

- 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενους που υπέβαλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» και επιπλέον 45.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν από 6 έως 20 άτομα προσωπικό και μπορούν να αιτηθούν για το επίδομα έως αύριο 28 Απριλίου. 

- 180.000 επιστήμονες που θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ με μια καινούργια διαδικασία και πιθανόν με νέες αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας my business support.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 800 ευρώ που δόθηκε για 45 ημέρες τον Μάρτιο-Απρίλιο, θα αντικατασταθεί με επίδομα των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο (διάστημα 30 ημερών) και βεβαίως θα δοθεί σε λιγότερους εργαζόμενους. 

Το ύψος του επιδόματος θα είναι εξαρτάται από το διάστημα που θα είναι σε αναστολή ο εργαζόμενος. Δηλαδή, εάν είναι σε αναστολή για έναν μήνα θα λάβει 534 ευρώ. Αν είναι για 15 μέρες θα λάβει τα μισά και αν είναι για δύο μήνες θα λάβει 1.060 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365