Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η μπασκετμπολίστρια του Παναθηναΐκού από την Αλμωπία Ρούλα Μούλη μιλάει αποκλειστικά στο Aridaia365

Αποκλειστική Συνέντευξη στο Aridaia365

Η μπασκετμπολίστρια του Παναθηναΐκού με καταγωγή από την Αριδαία, Ρούλα Μούλη, αποκαλύπτεται σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Aridaia365 και τον Αντώνη Καρατζίδη μιλώντας μας για την προσωπική της ζωή και για την πορεία της στο χώρο του μπάσκετ.

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη:


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΔΗΣ

- Από ποια ηλικία και που ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ;

- Η ενασχόληση μου με το μπάσκετ ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς; Ποιο ήταν το κίνητρο σου;

- Αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το μπάσκετ πιστεύω πως ήταν οι επιτυχίες που είχαμε σαν χώρα, αλλά και κάποιοι μεγάλοι αθλητές που παρακολουθούσα από πολύ μικρή ηλικία στην τηλεόραση. Τότε δεν είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε πολύ εύκολα αγώνες NBA, αλλά θυμάμαι πολλές φορές με τον πατέρα μου να βλέπουμε αμέτρητα στιγμιότυπα στην τηλεόραση, αλλά και να διαβάζω αμέτρητα άρθρα σε περιοδικά για παίκτες θρύλους, όπως ήταν ο Jordan, ο Pippen, ο Bird, o Rodman και άλλοι πολλοί.

- Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί;

- Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες μέχρι τώρα. Το πρώτο σωματείο ήταν ο Φ.Ο. Αριδαίας. Μετά αγωνίστηκα σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, στον Παναθλητικό Συκεών, στον Πρωτέα Ελευθερίου Κορδελιού, στην Siemens, στον Άρη, στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου. Κατόπιν στην Αθήνα όπου βρίσκομαι μέχρι σήμερα και έχω αγωνιστεί στην Τερψιθέα, στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου και φυσικά στον Παναθηναικό για τον οποίο αγωνίζομαι αυτήν την στιγμή

- Οι γονείς σου, ήταν θετικοί με το άθλημα που είχες διαλέξει, σε βοηθούσαν και αν ναι με ποιο τρόπο;

- Οι γονείς μου για μένα ήταν το μεγάλο μου στήριγμα όλα αυτά τα χρόνια. Ποτέ δεν με εμπόδισαν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Το αντίθετο! Σε πολύ μικρή ηλικία χρειάστηκε να κάνω κάποιες προπονήσεις εκτός πόλεως και ο πατέρας μου ήταν αυτός ο οποίος με πήγαινε παντού. Ακόμα και όταν πήρα μεταγραφή στη Θεσσαλονίκη και ήμουν ακόμα μαθήτρια της Β' Λυκείου, κάναμε με τον μπαμπά μου το δρομολόγιο Αριδαία-Θεσσαλονίκη 3-4 φορές την εβδομάδα. Και οι δύο μου γονείς ήταν εκπαιδευτικοί και θυσίαζαν την ξεκούρασή τους για να μπορώ εγώ να κάνω προπόνηση. Στην Γ' Λυκείου με άφησαν να μετακομίσω στη Θεσσαλονίκη λόγω του αθλητισμού και να μείνω με τον αδερφό μου ο οποίος ήταν φοιτητής. Όπως καταλαβαίνετε, έχουν θυσιάσει τα πάντα για μένα και μόνο ευγνώμων μπορώ να νιώθω και τυχερή που έχω τέτοιους γονείς οι οποίοι τολμώ να πω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς!

- Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σου και ποια η μεγαλύτερη λύπη σου, στη μέχρι τώρα πορεία σου;

- Η μεγαλύτερη επιτυχία μου θεωρώ πως είναι η 4η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων Γυναικών. Μεγαλύτερη λύπη για μένα δεν υπάρχει, δεν μετρούσα ποτέ τις δυσάρεστες στιγμές, νομίζω δεν υπήρχαν ιδιαίτερα μέχρι τώρα.

- Έχεις στερηθεί πράγματα λόγω του αθλητισμού;

- Πολλοί λένε ότι οι αθλητές στερούμαστε πολλά. Οκ, μπορεί να μην μπορούμε να πάμε ταξίδια όποτε θέλουμε με τους δικούς μας ανθρώπους, μπορεί να μας λείπει η οικογένειά μας, αλλά όλα όσα κερδίζουμε από τον πρωταθλητισμό πίστεψέ είναι αμέτρητα και μόνο ευγνωμοσύνη πρέπει να νιώθουμε γι'αυτό!

- Πόσες φορές την εβδομάδα προπονείσαι και πόσο διαρκεί περίπου η κάθε προπόνηση;

- Προπονούμε 8 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον και η κάθε προπόνηση διαρκεί γύρω στις 2 ώρες, κάποιες φορές και παραπάνω.

- Με ποιον τρόπο κρατιέσαι σε φόρμα εν καιρό καραντίνας και κορονοϊού;

- Η καραντίνα μας έχει περιορίσει πού όσον αφορά την προπόνησή μας. Αν θέλουμε όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυμναστούμε. Ευτυχώς λόγω της δουλειάς μου και της λατρείας που έχω για την γυμναστική, έχω αρκετά όργανα γυμναστικής στο σπίτι μου τα οποία χρησιμοποιώ. Από εκεί και πέρα πάω πολλές φορές για τρέξιμο, φυσικά στην περιοχή μου γιατί μέχρι στιγμής δεν επιτρέπεται να απομακρυνόμαστε από την περιοχή της κατοικίας μας.

- Τι πιστεύεις ότι προσφέρει στον άνθρωπο ο αθλητισμός;

- Ο αθλητισμός προσφέρει στον άνθρωπο πάρα πολλά!Το προφανές είναι ένα υγιές σώμα και πνεύμα. Χτίζει χαρακτήρα, μαθαίνεις να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου, τον αντίπαλό σου, να παλεύεις για τους συμπαίκτες σου, μαθαίνεις να μην σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Σε δυναμώνει τόσο πολύ που είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την ζωή και να μην είσαι εύθραυστος.

- Δυσκολότερη αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

- Η δυσκολότερη αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει είναι η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου.

- Ποιο είναι το πρότυπο σου ;

- Πρότυπό μου είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Λατρεύω όμως και τον Κώστα Σλούκα!

- Έχεις κάποια συμβουλή που θέλεις να δώσεις στους νέους αθλητές;

- Η συμβουλή που έχω να δώσω στους νεαρούς αθλητές είναι να μην τα παρατάνε ποτέ. Να προπονούνται κάθε φορά σκληρά, να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να μην τους ενδιαφέρουν οι πόντοι που θα βάλουν και πόσο χρόνο θα παίξουν.

- Τέλος θέλουμε να μας πεις, αν έχεις να δώσεις μια συμβουλή στους γονείς των νεαρών αθλητών, για την ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό;

- Η συμβουλή που έχω να δώσω στους γονείς είναι να μην παρεμβαίνουν τόσο πολύ στις ζωές των παιδιών τους. Να αφήσουν τα παιδιά τους να διαλέξουν τι θέλουν κάνουν, αν θέλουν να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα. Να μην τους δίνουν οδηγίες, τι έπρεπε να κάνουν και τι δεν έκανα σωστά. Το παιδί δεν χρειάζεται αυτό, χρειάζεται απλά κάποιον να στον στηρίξει στην επιλογή του και να είναι ευτυχιμένο.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365