Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Ο «μειωμένος κίνδυνος» φέρνει επιστροφές ασφαλίστρων αυτοκινήτων

Επιστροφές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου «φέρνει» ο κορονοϊός

Ασφαλιστικές στις ΗΠΑ σκέφτονται την επιστροφή ασφαλίστρων αυτοκινήτων στους πελάτες τους, επειδή μειώθηκε ο ασφαλιστικός κίνδυνος λόγω κορονοϊού.Επιστροφές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου «φέρνει» ο κορονοϊός στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες προχωρούν σε ανταποδοτικές πράξεις, εξαιτίας της μείωσης κινδύνου, αποτέλεσμα της μειωμένης κυκλοφορίας στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παραμονή στο σπίτι, η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο και οι μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού ανάγκασαν την ασφαλιστική Allstate Corp, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, να επιστρέψει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα σε πελάτες της, καθώς πολλοί Αμερικανοί οδηγούν λιγότερο και διανύουν πολύ λιγότερα χιλιόμετρα.

Επιστροφή 15% του μηνιαίου ασφαλίστρου

Οι περισσότεροι πελάτες της αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβουν επιστροφή 15% του μηνιαίου ασφαλίστρου τους τον Απρίλιο και τον Μάιο. Από την άλλη, η κρατική Farm and Progressive Insurance Corp, μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων των ΗΠΑ, εξετάζει και αυτή ανάλογη απόφαση για πιθανή έκπτωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων.

Η έκπτωση που θα υπάρξει από τις ασφαλιστικές ουσιαστικά είναι μια πράξη ανταπόδοσης, αφού λιγότερη κυκλοφορία αυτοκινήτων, σημαίνει λιγότερα ατυχήματα, άρα λιγότερα ποσά για αποζημιώσεις, καθώς έχει μειωθεί ο «ασφαλιστικός κίνδυνος» των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αναλυτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ τα χιλιόμετρα που διανύει ένας μέσος Αμερικανός μειώθηκαν μεταξύ 35% και 50%. Ωστόσο, αναφέρουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος, αφού η μειωμένη κυκλοφορία αυξάνει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου εντός πόλεων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρότερα και θανατηφόρα ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365