Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Προς επίλυση το ζήτημα των εργατών γης»

Δελτίο Τύπου 

Σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης ενημερώθηκε ότι το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την επίλυση του ζητήματος των εργατών γης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό γίνεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις κατά την έναρξη της περιόδου συγκομιδής, σε περιοχές όπως η Πέλλα και η Ημαθία. Βέβαια, όπως γίνεται κατανοητό, πρώτα θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε λύση και αν υιοθετηθεί δεν θα προκαλέσει προβλήματα στη δημόσια υγεία και δεν θα διακινδυνεύσει την τεράστια προσπάθεια που κάνουν όλοι οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Σχετικά με το σχεδιασμό των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο, στην περίοδο της συγκομιδής οι ανάγκες για εργατικά χέρια αυξάνονται κατακόρυφα. Οι πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ πιστεύω ότι θα δώσουν μια ουσιαστική λύση στο ζήτημα και θα ανακουφίσουν την αγωνία των παραγώγων μας. Αυτό που τόνισα στον Υπουργό είναι ότι όλες οι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν άμεσα, γιατί, κυρίως στην περιοχή του Νομού Πέλλας, ήδη από τις αρχές Μαΐου ξεκινά η συγκομιδή σε διάφορες ποικιλίες προϊόντων όπως τα κεράσια ή τα πρώιμα ροδάκινα. Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι τότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί, χωρίς να μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365