Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

Ένταξη των Δασεργατών στην αποζημίωση ειδικού σκοπού - Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση

Δελτίο Τύπου

Σύμφωνα με πληροφορίες από του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων δίνεται οριστική λύση στο ζήτημα της ένταξης στην αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 € μη μισθωτών κατηγοριών εργαζομένων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, λατόμοι, ασβεστοποιοί, καπνεργάτες, χειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτων, οικοδόμοι, ξεναγοί και άλλες ειδικότητες του τουριστικού τομέα.Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος με την 5449/04-04-2020 Κοινοβουλευτική Ερώτησή του είχε αναδείξει το ζήτημα της μη ένταξης των δασεργατών στην αποζημίωση ειδικού σκοπού επικοινώνησε σήμερα σχετικά με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση. Ο Βουλευτής στην ερώτησή του είχε επισημάνει πως εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών, μιας και οι δραστηριότητες της υλοτομίας, της εμπορίας ξυλείας κτλ είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ, οι δασεργάτες δεν μπορούν να εγγραφούν στην εφαρμογή και να λάβουν την αποζημίωση των 800 €. 

Αμέσως μετά την επικοινωνία ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Η μη ένταξη των Δασεργατών στα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας θα ήταν εσφαλμένη και άδικη. Ο Υπουργός μου επιβεβαίωσε πως πράγματι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης ήταν εξαρχής να ενταχθούν όλοι οι πληττόμενοι εργαζόμενοι στα μέτρα, ωστόσο υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες αναφορικά με κατηγορίες μη μισθωτών εργαζομένων, όπως οι δασεργάτες, οι οικοδόμοι, χειριστές μηχανημάτων και ειδικότητες του τουριστικού τομέα. Το Υπουργείο θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και τον αναλυτικό κατάλογο των κατηγοριών αυτών, οι οποίες και θα ενταχθούν στους δικαιούχους από την ερχόμενη εβδομάδα. Βασική προϋπόθεση για την ένταξή τους είναι να μην έχουν λάβει το επίδομα τακτικής ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2020.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βρούτση για το διαρκές ενδιαφέρον του αλλά και τους συναρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειές τους και την άμεση προσαρμογή των όποιων έκτακτων αποφάσεων μας επιβάλλει η πανδημία. Θέλω επίσης να καθησυχάσω τους συμπολίτες μας θυμίζοντας και τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος σε αυτή την κρίση.»

Η ερώτηση του Βουλευτή είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365