Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Πέλλα: Άμεση ήταν η λύση που δόθηκε στην οικογένεια που ζητούσε βοήθεια για τρόφιμα

Δεκάδες σακούλες με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και πολλά μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες  στο σπίτι της οικογένειας Σαντίκια στο χωριό Γαλατάδες

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι κάτοικοι των Γαλατάδων ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για βοήθεια που απηύθυνε η οικογένεια Σαντίκια μέσω του ethnos.gr



Δεκάδες σακούλες με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και πολλά μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες  στο σπίτι της οικογένειας Σαντίκια στο χωριό Γαλατάδες του νομού Πέλλας μετά την έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε η τελευταία μέσω του ethnos.gr το μεσημέρι του Σαββάτου (11.4). 

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του Δήμου Πέλλας με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατάδων Κωνσταντίνο Τσόλκα να επικοινωνεί με τον Αντριατίκ Σαντίκια προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η οικογένειά του καθώς λόγω καραντίνας έχει μείνει άνεργος τον τελευταίο μήνα, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική του κατάσταση. 

Ο Αντριατίκ Σαντίκια(Adriatik Sadikja) ο οποίος κατάγεται από το Δυρράχιο της Αλβανίας και ζει νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια με την τριμελή οικογένειά του απασχολούνταν κυρίως σε γεωργικές εργασίες στα χωράφια της Πέλλας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κλαδέματος στην περιοχή τον προηγούμενο μήνα δεν μπόρεσε να βρει μεροκάματο καθώς όλα ανατράπηκαν με την πανδημία του κορονοϊού με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα επιβίωσης. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρέθηκε αυτός και η οικογένειά του ήταν ότι δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν τις τελευταίες μέρες της καραντίνας. 

«Δεν ήθελα τίποτε άλλο εκτός από λίγα τρόφιμα και λίγο ψωμί για να δώσω στα παιδιά μου. Ήθελα συνέχεια να κλαίω. Έστειλα κάποια μηνύματα από το κινητό μου αλλά και από τον λογαριασμό μου στο Facebook χωρίς να πάρω καμία απάντηση» είπε ο κ. Σαντίκια και πρόσθεσε: «Έτσι αποφάσισα να κοινοποιήσω το πρόβλημα μέσω του ‘Ethnos.gr’.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ‘Ethnos.gr’ που δημοσιοποίησε το πρόβλημά μας και βρέθηκε τόσο άμεσα λύση. Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των συγχωριανών μου αλλά όλου του κόσμου. Γείτονες μας έφεραν τρόφιμα για αυτέ στις δύσκολες μέρες ενώ και ο πρόεδρος του χωριού έδειξε ενδιαφέρον» είπε ο κ. Σαντίκια και πρόσθεσε: «Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και πάλι οι αγροτικές εργασίες στα ροδάκινα και ελπίζω να βρω και πάλι δουλειά». Με την οικογένεια επικοινώνησε και ο δήμος Πέλλας. Η κοινωνική υπηρεσία θα αναλάβει την οικογένεια Σαντίκια αλλλα και θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Παράλληλα, κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφθεί την Δευτέρα επιτόπου την οικογένεια για να εξετάσει συνολικά την κατάσταση. «Το πρόβλημα με τον συγχωριανό μας λύθηκε άμεσα μόλις έγινε γνωστό και θα δούμε τις επόμενες μέρες πως θα τον βοηθήσουμε περαιτέρω» είπε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατάδων προσθέτοντας ότι «ο κ. Σαντίκια δεν είχε ενημερώσει τον δήμο για κάποιο πρόβλημα. Καλούμε όλους τους δημότες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αυτές τις δύσκολες στιγμές να μην διστάσουν και να ενημερώσουν άμεσα το δήμο για να λάβουν και την αντίστοιχη βοήθεια».

Την οικογένεια στους Γαλατάδες επισκέφτηκε και ο διευθυντής του σχολείου αλλά και ο ιερέας της περιοχής. 

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα στο δήμο Πέλλας 

Συνολικά πέντε τηλεφωνικές γραμμές, επτά μέρες τη βδομάδα έχει «ανοίξει» από την Πέμπτη 19 Μαρτίου ο δήμος Πέλλας για όσους δημότες του έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα που «τρέχει» στο δήμο Πέλλας ονομάζεται «#Βοήθεια για να μείνετε στο Σπίτι Δήμος και Δημότες Μαζί#. Μένουμε σπίτι και για ό,τι χρειαστούμε τηλεφωνούμε στο 2382084382».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο δήμος Πέλλας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού και υποστηρίζει τις ανάγκες όσων συνδημοτών δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν, λειτουργώντας τηλεφωνικό κέντρο πέντε γραμμών για την άμεση εξυπηρέτησή τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σπίτι τους, ιδίως πολίτες άπορους και οικονομικά αδύνατους, όσους χρειάζονται φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης ή απαιτείται να διεκπεραιώσουν διοικητικές υποθέσεις (παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών κτλ).

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365