Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Χρήστος Χατζηγιαννίδης: Απόφαση του κράτους με αυστηρότερα μέτρα η κανονική λειτουργία των λαϊκών αγορών

Δείτε την ανάρτηση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου για το θέμα

Δείτε την ανάρτηση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου για το θέμα:


Αγαπητοί συνδημότες.
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε ότι αφορά την αναστολή και την άρση της απόφασης λειτουργίας των λαϊκών αγορών του δήμου μας.

Η απόφαση που πήραμε θέτοντας σε αναστολή την λειτουργία των λαϊκών αγορών τις προηγούμενες εβδομάδες με βάση τα όσα όριζε το υπουργείο υγείας με τις καθημερινές διατάξεις που εξήγγειλε,βασίστηκε στο ότι δεν μπορούσαμε να διασφαλίσουμε ούτε την καθαριότητα-απολύμανση του χώρου λόγω έλλειψης προσωπικού,ούτε την εποπτεία για την εύρυθμη λειτουργία και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων ατομικής ασφαλείας.
Φοβούμενοι τον συνωστισμό που θα δημιουργούνταν ειδικά τις πρώτες εβδομάδες που υπήρχε πανικός στον κόσμο αποφασίσαμε να αναστείλουμε την λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου μας.

Μεσα στα μέτρα που ανακοινώνονται καθημερινά έως και σήμερα ΔΕΝ υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση του κράτους περί αναστολής λαϊκών πουθενά και καμία λαϊκή δεν έχει κλείσει σε όλη την Ελλάδα.

Την τελευταία εβδομάδα το κράτος εξήγγειλε αυστηρότερα μέτρα για την λειτουργία των λαϊκών θέτοντας πολλούς περιορισμούς για την λειτουργία τους όπως:
1. Την χωροθέτηση των πωλητών με το ποσοστό του 50% ΜΟΝΟ οπωροκηπευτικών και φαγώσιμων καθώς επίσης και χαρτικά είδη-καθαριστικά .
2. Την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων στα 5 μέτρα.
3. Τα μέτρα καθαριότητας που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, σε ότι αφορά την ατομική καθαριότητα του χώρου από τους πωλητές .
4. Την απόλυτη ευθύνη του κάθε πωλητή να φοράει μάσκα,γάντια καθώς και να έχει στον πάγκο του αντισηπτικά για τους καταναλωτές .
5. Την ευθύνη των πωλητών απέναντι στους καταναλωτές τονίζοντας τους τις αποστάσεις που πρέπει να κρατούν μεταξύ τους ώστε να μην γίνεται συνωστισμός στους πάγκους.

Επίσης με την συνδρομή της αστυνομίας θα υπάρχει έλεγχος στο χώρο της λαϊκής διασφαλίζοντας την τήρηση των ανωτέρω κανόνων και την αποφυγή συνωστισμού στους διαδρόμους και τους πάγκους.

Λαμβάνοντας υπόψην όλα τα παραπάνω καθώς και τις ισχύουσες νομοθεσίες περί υπαίθριου εμπορίου θέτουμε σε λειτουργία τις λαικες αγορές του δήμου μας τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες ασφαλείας με απόλυτο έλεγχο της λειτουργίας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση που δεν θα τηρηθούν τα παραπάνω, προβλέπεται να αναστείλουμε εντελώς την λειτουργία των λαϊκών αγορών αιτιολογημένα.

Τελος ξανατονιζω και το λέω με απόλυτο αίσθημα ευθύνης.
Τις προηγούμενες εβδομάδες που τα μέτρα ήταν πιο ”ήπια” σε σχέση με τώρα η απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία της λαϊκής αγοράς ήταν καθαρά μια απόφαση συνείδησης και υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες της ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
Με τα μέτρα της κυβέρνησης σήμερα, μπορούμε με ασφάλεια,συνεργασία και ατομική ευθύνη να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου μας.

Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της απόφασης καθώς επίσης θα αναρτηθούν σε πίνακες τα ονόματα των πολιτών που θα δραστηριοποιηθούν βάση του 50%.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Χατζηγιαννίδης Χρήστος.

9 σχόλια:

  1. Καλά ρε κλείνετε τις λαϊκές στον δήμο αλμωπιας όταν σε όλο το κράτος λειτουργούν κανονικά και μας λες για αίσθημα ευθύνης και τώρα που δυσκολεύει η κατάσταση τις ξανά ανοίγετε? Τώρα δεν έχετε αίσθημα ευθύνης? Και λες ότι δεν μπορείτε να πάτε κόντρα στο κράτος τότε πως τις κλειστά μέχρι σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς στη λαϊκη! Τα κρούσματα είναι περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα κανετε τωρα! Πιστευετε οτι θα ισχυσουν ολα αυτα, τα μετρα που;... στην Αριδαια! Ελεος! Ουτε για πλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δήμος έχει δικαίωμα να τις κλείσει.Ολα τα άλλα είναι μπούρδες.Δε θα τηρηθούν τα μέτρα.Μπαχαλο θα γίνει.Μη πετάτε το μπαλάκι στη κυβέρνηση.Οι πολίτες της Αλμωπίας αντιδρούν δε το έχετε πάρει χαμπάρι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρίν υπάρξει κρούσμα στην περιοχή κλείσατε την λαϊκή και τώρα με κρούσμα την ανοίγετε ποιόν δουλεύετε δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος φοβάται δεν πάει στην λαική δεν είπαμε να πάτε με το ζόρι.
    Χθες που γινόταν χαμός έξω από τις τράπεζες δεν μιλούσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι να ναι θα γελασουμε με το τσιγκανο με τα δηθεν μαγαζια μεσα στη λαικη ουρα 0000 μετρα ολοι εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελεχος θα γινει στην αριδαια αυτο ειναι το ποιο συντομο ανεκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με λύπη μου σας λέω ότι έχετε χάσει την μπάλα, και όλους τους υπαλλήλους που είναι αραχτοί στο σπίτι τους. Που είναι Δήμαρχε οι υπάλληλοι που έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή; Έτσι και χαθεί ζωή θα βρείτε τον μπελά σας, έτσι που τους αφήνετε να φεύγουν ανεξέλεγκτα από την δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365