Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Εντάσσονται και οι ατομικές επιχειρήσεις στην επιστρεπτέα προκαταβολή»

Δελτίο Τύπου

Για την πορεία του αιτήματος, που έχει καταθέσει με κοινοβουλευτική του ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων που έχουν ατομική επιχείρηση στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενημερώθηκε σήμερα (15.04.2020) από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης.Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής να ενταχθούν άμεσα και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν υπαλλήλους. 

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Καθημερινά η κυβέρνηση βελτιώνει τις ευεργετικές διατάξεις προσθέτοντας πληττόμενους κλάδους στα μέτρα στήριξης. Η επεξεργασία, από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, της ένταξης των ατομικών επιχειρήσεων στην επιστρεπτέα προκαταβολή φανερώνει ότι γίνεται κατανοητό από την πολιτική ηγεσία, πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας ώστε να μην είναι ευάλωτες την επόμενη μέρα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι εξελίξεις που πιστεύω θα ικανοποιήσουν τον κόσμο του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Στο Νομό Πέλλας υπάρχει πλήθος μικρών ατομικών επιχειρήσεων, κυρίως οικογενειακής ιδιοκτησίας που δεν απασχολούν προσωπικό, οι οποίες μπορούν να ωφεληθούν από το εν λόγω μέτρο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365