Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Δεν είναι όλα άσχημα, υπάρχουν και πολλά θετικά από το μέτωπο του κορωνοϊου στην Πέλλα - Διαβάστε ποια είναι

Χρειάζεται υπομονή, υπευθυνότητα και ψυχραιμία

Άσχημο κλίμα και εκνευρισμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Π.Ε. Πέλλας και κυρίως στην Αλμωπίας, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού και την καραντίνα που μπήκε το χωριό της Φούστανης.


Εκτός όμως από τις δυσάρεστες ειδήσεις των κρουσμάτων και των θανάτων υπάρχουν και ευχάριστες. 

Συγκεκριμένα πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες κάποιο άλλο κρούσμα, αφού όλα τα τεστ που έχουν γίνει έχουν βγει αρνητικά, Οι φόβοι που υπήρχαν για κάποιους ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν. Αυτή την στιγμή στην Π.Ε. Πέλλας υπάρχουν 4 κρούσματα όλα στην Φούστανη, ενώ είναι σε αυστηρή καραντίνα όλες οι άμεσες επαφές τους.

Πολύ θετικό είναι επίσης πως η κατάσταση της υγείας των 4 αυτών κρουσμάτων κάθε μέρα βελτιώνεται, μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έχουν σταματήσει να παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα, βέβαια πρέπει να περάσουν οι απαιτούμενες δύο βδομάδες, να γίνει εκ νέου το τεστ, το οποίο αν βγει αρνητικό θα σημαίνει πως οι ασθενείς έχουν ξεπεράσει την περιπέτεια τους.

Από κει και πέρα, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και κυρίως πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα. Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες πως πλέον όλο αυτό που έβλεπαν στις τηλεοράσεις τους τόσο καιρό δεν έχει χτυπήσει απλά την πόρτα μας, αλλά πλέον έχει μπει για τα καλά μέσα. Γι αυτό λοιπόν αν νιώσουν κάποιο σύμπτωμα πρέπει άμεσα να υπάρχει επικοινωνία με τους αρμοδίους. Αν οι αρμόδιοι ξέρουν το πρόβλημα, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα, χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις. Αν όμως για τον οποιοδήποτε λόγω δεν επικοινωνήσουν με τους αρμοδίους ενώ έχουν συμπτώματα, αυτό το πρόβλημα μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερο. Επίσης δεν σημαίνει πως κάποιος που έχει συμπτώματα έχει και κορωνοϊό, πρέπει όμως να υπάρχει αυστηρή πρόληψη.

Δεν είναι ταμπού να κολλήσει κάποιος κορωνοϊο, Πρόεδροι Κρατών, Υπουργοί, Βουλευτές και πολλοί διάσημοι έχουν κολλήσει, θα είναι λάθος όμως να φοβάται κάποιος να το πει στους αρμοδίους για τον Α ή Β λόγω.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιστημόνων πως σε απειροελάχιστες περιπτώσεις κάποιος που είναι υγιής μπορεί να πεθάνει. Αν όμως νοσήσει κάποιος που έχει προβλήματα υγείας, είναι δηλαδή στις ευπαθείς ομάδες, τότε εξαιτίας του ιού η κατάσταση του ήδη υπάρχοντος νοσήματος θα επιβαρυνθεί, γι αυτό το λόγω γίνεται πιο δύσκολη η αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Χρειάζεται υπομονή, υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

10 σχόλια:

  1. Από που παίρνεις πληροφορίες; αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση στο νόμο. Καλό το κουτσομπολιό αλλά για αλλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΕΟΔΥ χθες έβγαλε επίσημη ανακοίνωση, αν έψαχνες λίγο στο site μας θα την έβλεπες. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης εχει κάνει σχετικές δηλώσεις. Το κουτσομπολιό σε πιο σημείο του κειμένου το είδες; Καλό θα είναι πλέον πριν σχολιάσετε κάτι και εδώ, αλλά και στο facebook να ενημερώνεστε σωστά και να μην λέτε αερολογίες γιατί δημιουργείται σύγχυση και εκνευρισμός που μόνο καλό δεν κάνει.

      Διαγραφή
    2. Μην απαντάς στους ψεξασμένους ρε Aridaia365

      Διαγραφή
  2. όλοι αυτοί οι διάσημοι που έχουν κολλησει δεν το παίζουν έξυπνοι και γιατροί. αποδέχοντε αυτό που εχουν, παίρνουν τις συμβουλές των εδικών και κάνουν ότι πρεπει για να μην θέσουν άλλους σε κίνδυνο. αντε γιατι πολλους γιατρούς και επιστήμονες έχει βγαλει ξαφνικα η περιοχή ενω με το ζορι εβγαλαν το σχολείο. αν το έβγαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειας το στόμα σας 2:42... απορώ πως δεν σας απειλησαν με διαφήμιση όπως έκαναν σε άλλους.. Περαστικά πάντως σε όλους υπομονή και πρόληψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Ο δαίμων του πληκτρολογίου' δισφημιση & όχι διαφήμιση για την 4:00..τόσα παραστραγγαλα ένα ακόμα τι πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν προσέχαν κάποιοι τώρα θα είμασταν ακόμα πιο ήσυχοι. Δεν ξεχνάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΚΤΙΒΩΣ...σε αυτήν την δύσκολη στιγμή δεν μπορείς να κρίνεις ούτε αυτόν που φοβάται ούτε αυτόν που αρρώστησε (ένα παραπάνω).Η ουσία είναι ότι η πρόληψη σώζει προσοχή προσοχή τα μεγάλα λόγια είναι κακώς σύμβουλος ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365