Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Φούστανη Αλμωπίας: Κάτι που μπορούσε να συμβεί στον καθένα - Το κράτος πρέπει να στηρίξει έμπρακτα τους κατοίκους

Πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα και αποφάσεις για την στήριξη της Τ.Κ. και των κατοίκων της

Ξαφνικά ένα μικρό χωριό 300 κατοίκων της Αλμωπίας, έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν.


Αργά ή γρήγορα αυτή η παγκόσμια υγειονομική κρίση θα επισκεπτόταν και την περιοχή μας. Σίγουρα προκάλεσε αίσθηση πως σε μία τόσο μικρή Τ.Κ. παρουσιάστηκε κρούσμα, αλλά είναι κάτι το οποίο όπως βλέπουμε και σε πάρα πολλές ακόμα περιπτώσεις μπορεί να συμβεί στον κάθε ένα.

Οι κάτοικοι του χωριού σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χαρακτηριστούν οι ίδιοι, αλλά και ολόκληρο το χωριό να γίνει στόχος.

Όπως είπαμε και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, μπορεί ο ιός να χτυπήσει την πόρτα του καθενός. Πολλοί από εμάς όπως λένε οι επιστήμονες μπορεί να νοσούμε και να μην το ξέρουμε. 

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή φυσικά και από εμάς φυσικά τα Μ.Μ.Ε. και ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες της επαρχίας. 

Σίγουρα η απόφαση της καραντίνας δεν είναι ένα ευχάριστο μέτρο για τους κατοίκους, οι αρμόδιες αρχές όμως έχοντας κάποια επιβεβαιωμένα στοιχεία πήραν την συγκεκριμένη δύσκολη απόφαση. Ελπίζουμε το συγκεκριμένο μέτρο να είναι και το τελευταίο που θα παρθεί. 

Επίσης όπως μας μετέφερε κάτοικος, όλοι οι συγχωριανοί τηρούν τα μέτρα και έχουν άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Υπάρχει ένα αλληλέγγυο κλίμα στο χωριό και περιμένουν να περάσει όλο αυτό.

Επιπλέον το κράτος και οι τοπικοί φορείς πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα τους κατοίκους του χωριού, που αυτές τις 14 μέρες της καραντίνα θα υποστούν εκτός των άλλων και μεγάλη οικονομική ζημιά.

Πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα και αποφάσεις για την στήριξη της Τ.Κ. και των κατοίκων της.

Ευχόμαστε περαστικά σε όλους τους ανθρώπου που νοσούν, υπομονή και ψυχραιμία στους υπολοίπους κατοίκους και όλοι φυσικά να έχουν την υγεία τους.

10 σχόλια:

  1. Υπομονή και όλοι σπίτι για μια καλύτερη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό όλο δεν είναι και ένα μάθημα? Αυτό διδασκόμαστε στα Σχολεία μας.Αναζητούμε ψύχραιμα τι συνέβη,εντοπίζουμε τι μπορεί να έφταιξε και προσπαθούμε να μην επαναληφθεί.
    Το χειρότερο απ όλα είναι να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτε,να ...σκεπάσουμε κάτω απ το χαλί κάποια πράγματα και όλα καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... φυσικά και συμπάσχουμε με τους συνδημότες μας, τους στέλνουμε τις ευχές μας και δύναμη για την συνέχεια.! Είμαστε και μεις σε " καραντίνα" σπίτια μας.!!
    Υ Γ.: Και να φανταστείς Γιώργο ότι ήταν έτοιμοι "οι δήμαρχοι" της Αλμωπίας λίγες ώρες νωρίτερα να ανοίξουν την λαϊκή αγορά της Αριδαίας.! Στα όρια της μετριότητας,. Μένουμε σπίτι..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν κάνουμε ολοι το τεστ στην αριδαια θα έχει πάνω από εκατό κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Γιατί τις προηγούμενες μέρες , μόνο που δεν κρεμάσαμε τους κατοίκους αυτού του χωριού. Τα περισσότερα σχόλια ήταν γεμάτα άγνοια, έλλειψη παιδείας και καθαρό κουτσομπολιό. Ελπίζω όντως τώρα να μαζευτεί η κατάσταση.

      Διαγραφή
    2. Βρε παιδιά ποιος κρέμασε τους κατοίκους του χωριού, απλά μιλάμε για συγκεκριμένα άτομα που είχαν συμπτώματα και κυκλοφορούσαν κανονικά. Μιλάμε για την ανευθυνότητα μερικών... Οχι για την πλειοψηφία του χωριού

      Διαγραφή
  5. Μακριά από τις τράπεζες έχουν γίνει εστίες μόλυνσης. και δε θα τις κλεισει μεχρι να κολλησουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ το σάιτ που πέρασε το σχόλιο, ώρα να σταματήσουν κάποιοι να θίγουν υποληψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα σχόλια θα ειναι από δω και πέρα πολύ μετρημένα σε αυτά που αναφέρονται. αναγκαζόμαστε πλέον να κόψουμε πολλά για να μην υπάρχει τεταμένο κλίμα

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο, πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι. Και ο κόσμος κρινει από τη μια γιατί φοβάται και ο φόβος δεν σε κάνει να αντιδράς ψύχραιμα και από την άλλη και οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι, κάποιοι βρίσκονται στο νοσοκομείο και έχουν και όλους εμάς να κρίνουμε. Ούτε ήθελαν οι άνθρωποι να κολλήσουν τον ιό, ούτε να τον μεταδώσουν. Κανείς μας δεν ρώτησε για την υγεία τους.. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να είναι περαστικά και να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια τους. Και στις άλλες περιοχές από κάπου ξεκίνησε, ε σε εμάς ξεκίνησε από τη φουστανη. Όλοι μαζί θα το αντιμετωπίσουμε!!

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365