Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Σταμενίτης: «Η εικόνα της αγοράς των αμνοεριφίων επιτάσσει την άμεση παρέμβαση μας για ενίσχυση των κτηνοτρόφων»

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης απέστειλε σήμερα (22.04.2020) επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, αναφορικά με το θέμα της καταβολής ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους λόγω απώλειας εισοδήματος, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την εμφάνιση και εξάπλωση της νόσου COVID-19. 


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης αναφέρει ότι η περίοδος του Πάσχα έδωσε μια καθαρή εικόνα του μεγέθους των απωλειών για τους κτηνοτρόφους, η οποία μας παρέχει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στους απαραίτητους υπολογισμούς και στην καταβολή των ενισχύσεων. Η φετινή ζήτηση στην αγορά των αμνοεριφίων και οι τιμές που δόθηκαν στους παραγωγούς από τους εμπόρους παρουσιάζουν τεράστιες αντεγκλήσεις σε σχέση με τα δεδομένα των προηγούμενων ετών.  Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «Η εικόνα της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα αποτυπώνεται σε χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων (μέση τιμή 3,80 ευρώ/κιλό) και μη σφαγή του συνόλου των ζώων, λόγω μειωμένης ζήτησης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη έλλειψη ρευστότητας λόγω του κορονοϊού, έχει φέρει σε δυσμενή θέση τους κτηνοτρόφους σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ζητά να εξεταστεί η καταβολή ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους λόγω απώλειας εισοδήματος το συντομότερο δυνατό, καθώς η αναμονή επιτείνει την αγωνία και τη μεγάλη ανησυχία των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προηγούμενες ενέργειες του Βουλευτή αναφορικά με το ζήτημα. 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11236737.pdf

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη δεύτερη κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με το θέμα:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11243931.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365