Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τι σκέφτονται οι ξενοδόχοι για το αν θα ανοίξουν για τη σεζόν

Μια λύση, όπως μου λένε, είναι στις περιπτώσεις που έχουν πολλές μονάδες, να ανοίξουν μόνο τη μία

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι όπως μαθαίνω πολλοί μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι καθώς για τη σεζόν του 2020 βρίσκονται «μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης». 


Όπως μου λένε, με δεδομένο ότι θα πάμε για σεζόν δύο, το πολύ δυόμιση μηνών, το δίλημμα «να το ανοίξω ή να μην το ανοίξω» κυριαρχεί στη σκέψη τους.

Όπως μου εξηγούν, όσοι πάρουν το ρίσκο και ανοίξουν τη μονάδα τους –ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα πεντάστερα- κινδυνεύουν να χάσουν πολλά χρήματα σε σχέση με το αν το άφηναν κλειστό. Και αυτό γιατί υπολογίζουν ότι χρειάζονται πληρότητα της τάξης του 70% για να βγάλουν τα έξοδά τους, ενώ –βασισμένοι σχεδόν αποκλειστικά στον εσωτερικό τουρισμό- πολύ δύσκολα θα αξιώσουν τιμές εφάμιλλες του 2019.

Στον αντίποδα, όσοι μείνουν εντελώς κλειστοί θα έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους tour operators το 2021, καθώς θα πρέπει να διαπραγματευθούν από μηδενική βάση και έχοντας χάσει μια ολόκληρη χρονιά συνεργασίας. Έτσι κινδυνεύουν να γλιτώσουν μεν κάποια χρήματα το 2020 αλλά να χάσουν πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Μια λύση, όπως μου λένε, είναι στις περιπτώσεις που έχουν πολλές μονάδες, να ανοίξουν μόνο τη μία, εξασφαλίζοντας πληρότητα σε αυτή ώστε και να δηλώσουν παρουσία αλλά και να μην χάσουν πολλά χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, μου εξηγούν, τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουν περί τα μέσα Ιουνίου, βλέποντας και πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο εξωτερικό.

Πηγή: Insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365