Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Στο σύστημα της ΑΠΔ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από τον Ιανουάριο

Ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-EΦΚΑ

Ξεκινάει άμεσα πρόγραμμα ένταξης και υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) για 564.000 δημοσίους υπαλλήλους.


Ξεκινάει άμεσα πρόγραμμα ένταξης και υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) για 564.000 δημοσίους υπαλλήλους (τακτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, υπάλληλοι ΝΠΔΔ) με καταληκτική ημερομηνία πρώτης υποβολής την 31η Μαρτίου 2020.

Η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο διαφανές και ψηφιακό περιβάλλον της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) ήταν μία συμβατική υποχρέωση του κράτους, που είχε μείνει ανεκπλήρωτη για πολλά χρόνια και θα την πραγματοποιήσει τo υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το νεοσύστατο e-ΕΦΚΑ.

Ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-EΦΚΑ
Η νέα Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες και προσαρμογές στο πληροφοριακό σύστημα, προκειμένου να είναι δυνατή η υποβολή της ΑΠΔ και για τους δημόσιους υπάλληλους.

Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται στο εξής η απόδοση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων με απόλυτα σωστό και διαφανή τρόπο και θα τακτοποιηθεί πλήρως, για πρώτη φορά, όλος ο ασφαλιστικός χρόνος των δημοσίων υπαλλήλων, με σημαντικά οφέλη για το σύστημα καταγραφής και απονομής των συνταξιοδοτικών παροχών τους.

Μετά την επιτυχή υποβολή του πρώτου μήνα (Ιανουάριος 2020) θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τα προηγούμενα έτη, από 1/1/2017 έως 31/12/2019.

«Ακόμη ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-EΦΚΑ με την ένταξη και των δημόσιων υπαλλήλων στη μηνιαία και ηλεκτρονική, Αναλυτική Περιοδική Δήλωση. Πλέον, ο νεοσύστατος e-ΕΦΚΑ θα έχει ψηφιοποιημένα τα στοιχεία και το σύνολο των εισφορών για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

«Θέτουμε, σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και αποτελεσματικότερης διαχείρισης το σύστημα εισφορών και παροχών διευκολύνοντας σημαντικά τους μελλοντικούς συνταξιούχους του δημοσίου, μέσα από την ταχύτερη απονομή των συντάξεών τους. Δημιουργούμε σταθερά, μεθοδικά και αποφασιστικά τον πιο σύγχρονο εθνικό ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας».

3 σχόλια:

 1. Με αυτούς τους γαλαζοαιματους τι θα γίνει
  Θα κάθονται και θα πληρώνονται?
  Μια ζωή εισπράττουν τους κόπους του ιδιωτικού τομέα και πάντα παραπονεμενοι μας βγαίνουν τα πουλάκια μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ούτε ο ιδιωτικός τομέας ούτε οι αγρότες κουράζονται ιδιαίτερα αδερφέ.άστο.Δεν τα κατάφερες και τώρα σου φταίνε οι άλλοι?βάλτα τα παιδιά σου να μάθουν γράμματα και όλα θα είναι καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πληρώνω αδελφέ φροντιστήρια για να μάθουν γράμματα γιατί αν περίμενα από το σύστημα παιδείας το ελληνικό θα έμεναν αγράμματα.
  Εκτός από αργίες απεργίες και ψηφοφορίες σε εργάσιμες ημέρες τίποτα άλλο δεν προσφέρει το σύστημα που χρυσοπληρωνουμε με τους φόρους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365